Laura's High School ervaring in Engeland

Ervaring - Imke en Kathleen | Minor Seattle

‘Ik wilde altijd al naar Engeland... Dus deed ik mijn uiterste best om uitwisselingsstudente te worden in de UK! Het is nog veel beter dan ik ooit had durven dromen, ik blijf zelfs nog langer in de UK omdat ik mijn High School jaar, maar ook het leven in Engeland echt geweldig vind!’

Ik heb altijd al willen ervaren hoe het onderwijssysteem in Engeland zou zijn. Van kleins af aan heb ik in mijn gedachten een bepaald beeld gevormd van het Engelse onderwijssysteem en van Engeland in het algemeen. Ik heb het gevoel dat Engeland meer met kunst bezig is en dat de scholen de studenten helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun identiteit. Ik heb altijd al opgekeken naar alle kunststromen die uit Engeland afstammen en de wereld voor mij mooier maken, zoals de geweldige muziek, bands, films, artiesten, acteurs etc. Ik heb van deze kunstwereld altijd al zelf een deel uit willen maken en dus zat er maar een ding op: een uitwisselingsstudente worden en mijn best doen op een Engelse school die me zou helpen om deze droom waar te maken!

Ik heb school van maandag tot en met woensdag. We doen voornamelijk praktijkwerk zoals het maken van korte films, documentaires of reclames. Maar we leren ook theorie over de film en tv industrie, zoals al het vereiste papierwerk en allerlei reglementen die vooraf gaan bij het maken van een film. Donderdag en vrijdag heb ik eigenlijk geen school, maar doe ik werkervaring op bij de tv-studio van onze school. Dit is een onwijs gave mogelijkheid voor mij om al heel veel kennis op te doen voor het werk dat ik later wil doen. Bovendien bouw ik mijn portfolio op met materiaal dat ook werkelijk op tv is uitgezonden. Op deze studiodagen ga ik erop uit om te filmen, mensen te interviewen of blijf ik in de studio om video's te bewerken. Sinds kort werk ik ook aan radionieuwsberichten, hopelijk gaan we hiermee verder in mijn tweede jaar na de zomer. Want ja, ik vind het zo geweldig hier dat ik nog een tweede jaar hier blijf!

Mijn gastmoeder is een echte “Black Country” vrouw met een geweldig accent. Haar vriend is regelmatig bij ons thuis en is ook een hele aardige en vooral grappige man. Toen ik bij het huis aankwam, voelde ik me gelijk thuis. Het huis heeft een hele fijne en prettige sfeer en het voelde alsof ik mijn gastgezin al jaren kende. We konden gelijk over van alles praten en het voelde totaal niet ongemakkelijk. Mijn gastmoeder heeft twee zoons en een dochter die ook erg aardig zijn. Ik praat regelmatig met één van haar zoons over onze favoriete series. Het huis en de familie voelen echt als een tweede thuis, mijn Engelse thuis.

Wat ik zo gaaf vind aan het programma is dat ik, naast alle leuke belevenissen en kansen die ik krijg op school, ook de kans krijg om elke maand op een zaterdag een uitstapje te maken met alle andere uitwisselingsstudenten naar één van de leukste steden en bezienswaardigheden van Engeland. Door deze uitstapjes krijg ik heel veel te zien van het land en de prachtige cultuur.

Ik had serieus nooit kunnen bedenken dat mijn tijd in Engeland zo gaaf zou zijn. Het is nog veel beter dan ik ooit had durven dromen! Elke dag sta ik er weer even bij stil en ik denk bij mezelf: 'Laura, wordt wakker, het is echt zo, je bent echt in Engeland!'. Deze ervaring zet zoveel verschillende deuren voor je open, in welk opzicht dan ook. Voor mij heeft het serieus mijn leven veranderd en me een andere kijk op de wereld gegeven. Ik ben zelfstandiger geworden, volwassener en wijzer. Ik heb in een paar maanden tijd zoveel geleerd over de Engelse cultuur, wat ik met mijn toekomst wil, wie ik ben en hoe ik precies in elkaar zit. Ik kan het iedereen aanraden! Kijk voor meer avonturen ook eens op mijn eigen blog

Wil jij ook op uitwisseling en je net als Laura onderdompelen in de Engelse cultuur? Neem dan contact op met onze High School specialist.

Neem contact op© 2015 Information Planet