High School ervaring voor Laura's ouders

Ouders van Laura in Londen

'Wij kwamen al snel uit bij Information Planet. Alles wordt tot in de puntjes geregeld en tussendoor word je telkens op de hoogte gehouden van de voortgang. Wij kunnen een jaar naar het buitenland echt aanraden en zijn heel blij met de begeleiding van Information Planet.'

Onze dochter Laura die een voorliefde heeft voor alles wat Engels is wilde heel graag een jaar High School in Engeland meemaken.

In haar examenjaar zijn we op het internet gaan zoeken naar informatie en al snel kwamen we op de site van Information Planet. Vervolgens hebben we een afspraak gemaakt om bij Information Planet langs te komen en ons te laten informeren over de te nemen stappen. Al bij dit gesprek met een alleraardigste medewerkster, bleek dat Information Planet een perfect programma heeft waarbij alles tot in de puntjes geregeld is. Er wordt niet alleen een passende school en een gastgezin gezocht, maar ook alle bijkomende zaken zoals een buspas, maandelijkse uitstapjes en alle benodigde papieren worden geregeld. Tussendoor word je steeds op de hoogte gehouden van de voortgang.

Kortom, wij hoefden alleen nog maar het vliegticket te bestellen.

Begin september 2015 begon Laura's grote avontuur in Engeland; wonen in Oldbury en naar school gaan in Walsall (vlakbij Birmingham) We hebben Laura dat jaar twee keer opgezocht. Haar gastgezin is fantastisch en op haar school is ze helemaal op haar plek. Erg geruststellend voor ons als ouders. Je kinderen leren veel tijdens zo'n jaar, ze worden erg zelfstandig en volwassen, maken kennis met een andere cultuur en andere gewoontes en ze maken heel veel nieuwe vrienden.

Haar eerste High School jaar in Engeland heeft een vervolg gekregen, want Laura is ook dit schooljaar 2016-2017 met Information Planet in Engeland gebleven om haar volle diploma te behalen. En voor volgend schooljaar is ze aangenomen op de Universiteit van Birmingham. Wij hebben nog steeds contact met Information Planet en vinden dat erg prettig. Wij raden ouders met kinderen die ook een jaar naar het buitenland willen zeker aan om contact op te nemen met Information Planet. Het is een geweldige ervaring en uitdaging voor je zoon of dochter.

Heeft u ook een zoon of dochter die naar het buitenland wil? Kijk op 'Support voor Ouders' of neem contact op met onze High School specialist.

Neem contact op© 2015 Information Planet