Over Information Planet

Information Planet staat voor knowledge of the world, for the world. Information Planet is specialist op het gebied van studeren, taalreizen, High School, tussenjaar en reizen in het buitenland. Met ruim 20 jaar ervaring hebben onze studie- en reisadviseurs de juiste kennis in huis om jouw perfecte studie, High School of taalcursus in het buitenland samen te stellen. Met ons brede netwerk over de hele wereld hebben we een divers aanbod aan talen, universiteiten en bestemmingen, zoals Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Denemarken en Malta. Laat ons de ervaring van je leven bezorgen! 

Waarom ga je met Information Planet naar het buitenland?

Het Information Planet team is enthousiast over alles wat te maken heeft met het buitenland. Onze specialisten hebben zelf allemaal een educatieve ervaring opgedaan in het buitenland, hebben een tijd in het buitenland gewoond en werken iedere dag met veel passie om voor jou ook zo'n unieke ervaring ook mogelijk te maken. Ons team kent taalreisspecialisten, studie- en High School specialisten, reisspecialisten en internationale stagespecialisten. Reizen, educatie, persoonlijke ontwikkeling, jezelf in het diepe gooien en zo veel mogelijk van de wereld zien zijn de dingen die ons als team bindt en we iedere dag weer met een flinke portie plezier en professionaliteit voor jou aan de slag gaan.

Information Planet in een notendop: focus op kwaliteit, team met expertise, netwerk aan hoogwaardige internationale partners, student staat altijd voorop, transparant.

Studeren in het buitenland met Information Planet

 • Focus op kwaliteit | internationaal geaccrediteerde universiteiten 
 • Uitgebreid aanbod | keuze uit meer dan 2000 opleidingen en 35 bestemmingen
 • Advies op maat | professioneel advies bij jouw studiekeuze
 • Betaalbaar | opleidingen van verschillende prijsklassen 
 • Service voor vertrek | hulp bij praktische zaken zoals verzekering, vliegtickets en huisvesting 
 • 100% tevredenheid | wij worden aangeraden door onze klanten

Lees meer over onze kernwaarden voor studeren in het buitenland.

High School in het buitenland met Information Planet

 • Focus op kwaliteit | beste public en private High Schools
 • Uitgebreid aanbod | keuze uit diverse bestemmingen en programma's 
 • Persoonlijke service | service voor, tijdens en na je reis. Ook support voor ouders!
 • Transparantie | open, eerlijke en transparante communicatie
 • Perfecte voorbereiding | voorbereidingsbijeenkomsten en orientatieweek 
 • 100% tevredenheid | wij worden aangeraden door onze klanten 

Lees meer over onze kernwaarden voor High School.

Taalcursussen in het buitenland met Information Planet

 • Focus op kwaliteit | internationaal geaccrediteerde taalscholen 
 • Beste prijsgarantie | scherpe prijzen en geen administratiekosten 
 • Uitgebreid aanbod | keuze uit honderden taalscholen en diverse talen
 • Persoonlijke service | persoonlijk advies van studie- reisadviseurs 
 • Kantoren wereldwijd | begeleiding op bestemming
 • 100% tevredenheid | wij worden aangeraden door onze klanten

Lees meer over onze kernwaarden voor taalcursussen.

Heb jij vragen over Information Planet of een van onze producten en/of diensten? Ons team staat klaar om jouw vraag te beantwoorden. 

Neem contact op en maak een afspraak

Ons team helpt met jouw buitenland ervaring

Dolf Hendrikx

Managing Director | Founder

Reiservaring:  Australië, Nieuw-Zeeland, Fiji, Japan, Maleisië, Hong Kong, Thailand, Indonesië, Singapore, Turkije, Egypte, Dubai, Gambia, Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Hongarije, Oostenrijk , Bulgrarije, Portugal, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Engeland, Schotland, Ierland, Amerika, Cuba, Guadaloupe, Argentinië, Brazilië, Peru.

Favoriete bestemming: Australië.

Mijn reistip: Ga voor meer dan 3 maanden op reis, zo ontdek je meer van de cultuur en het land en kun je ook verschillende landen combineren. Er is niets zo mooi als het ontdekken van nieuwe culturen!

Lees meer..

Sluiten

Marianne Schoonderbeek

Operationeel Manager

Reiservaring:  Na mijn eindexamen heb ik gekozen voor een taalcursus in Spanje voor 3 maanden en tijdens mijn studie heb ik voor 6 maanden in Zweden gestudeerd. Verder ben ik in Colombia, de VS, Zuid-Afrika geweest en heb ik vele landen in Europa bezocht.

Favoriete bestemming: Na een rondreis in Colombia van 3 weken, zou ik heel graag terug willen! Dit land heeft alles, van natuur tot strand tot stad.

Mijn reistip: Spreek de basis van de taal en go with the flow. Het zal nooit zo zijn zoals je vooraf hebt gepland, dus doe dit ook zo min mogelijk. De wereld ligt aan je voeten, daar moet je gebruik van maken!

Lees meer..

Sluiten

Astrid van Nunen

Administratie

Reiservaring: Frankrijk, België, Spanje, Italië, Hongarije, Griekenland, Turkije, Sicilië, Engeland, Thailand en Florida (VS)

Favoriete bestemming: Ik ben dol op stedentrips en daarin is Londen mijn favoriet, zo’n bruisende stad ! Verder heeft Budapest mij erg verrast in positieve zin.

Mijn reistip: Geniet, ontspan, en beleef!

Lees meer..

Sluiten

Linda Hendrikx

Teamcoördinator

Reiservaring: Australië: veel gezien van dit prachtige land! Heb 7 maanden in Sydney gewoond, marketingstage gelopen, afstudeerscriptie geschreven aan Macquarie University en gewerkt. In Engeland heb ik mijn afstudeeronderzoek aan Sheffield University voor mijn Master Bedrijfscommunicatie afgerond. Ik ben dol op reizen! Ik heb gereisd door landen als Indonesië, Maleisië, Fiji, Dubai, Cuba, Gambia, Thailand, Japan, Turkije en heb veel van Europa mogen zien.

Favoriete bestemming: Ik heb twee favoriete steden: Londen en Sydney. Ik ga bijna jaarlijks naar Londen en vind het geweldig om iedere keer weer nieuwe plekken te ontdekken. In Sydney heb ik een tijdje gewoond en ik heb een geweldige tijd in Australië gehad. Ik vind Australië een perfect land om rond te reizen. Alles is er goed geregeld, iedereen spreekt Engels, je hebt goede verbindingen tussen de steden en wat is het een mooi en veelzijdig land!

Mijn reistip: Go with the flow! Bereid je goed voor, maar laat je ook verrassen. Ontsnap de standaard plekken, maar ga op zoek naar waar de lokale bevolking gaat eten, hun boodschappen doet en meng je in het dagelijkse leven van de inwoners. Probeer zo lang mogelijk weg te gaan, zodat je het buitenland tot in het maximale ervaart.

Lees meer..

Sluiten

Barbara de Wild

Studie- en reisadviseur | Studeren

Reiservaring: Tijdens een opleiding toerisme en recreatie ben ik stage gaan lopen op een camping in Spanje. En na een half jaar tussen de Spanjaarden te hebben geleefd en als een echte Spaanse te hebben geleefd (dit betekent in het hoogseizoen 7 dagen per week werken) was ik verkocht. Dit was het land waar ik vaker wilde zijn. Hier wilde ik gaan wonen en werken.  Tijdens een koude winter in Nederland kreeg ik de mogelijkheid om 10 weken een cursus te gaan volgen op Mallorca. Dat hoefde je geen 2x aan mij te vragen. Mijn koffer al gepakt. Na deze cursus ben ik verder vertrokken naar Tenerife.  Hier ben ik vervolgens ruim 10 jaar blijven hangen. Gewerkt in een zeer luxe 5-sterren hotel, als toeristische gids, als receptioniste en een aantal jaar als tolk in een ziekenhuis. Een zeer dankbare baan. Want het is fijn wanneer je een dokter nodig hebt op vakantie, dat er iemand is om in het Nederlands tegen te kunnen praten. Op Tenerife woonde ik tussen de Tinerfenos, zoals ze heten. Ik werkte, woonde en leefde als een Spaanse. Voertaal bij mij thuis was dan ook Spaans. Qua reiservaring heb ik op mijn lijstje bijna alle Europese landen, Venezuela, Brazilië, Tunesië.

Favoriete bestemming: Op mijn wens lijstje staat een rondreis in de Verenigde Staten. Maar dan echt voor langere tijd.  Verder zou ik graag nog eens naar het Caribische gebied gaan.

Mijn reistip: Ontsnap van massa toerisme, ontdek, laat je inspireren en adviseren door lokale bewoners en uiteraard lekker eten. 

 

 

Lees meer..

Sluiten

Tess van Gils

Studie- en reisadviseur | High School

Reiservaring: In Maleisië gewoond voor twee jaar, een jaar high school gedaan in Amerika, stage gelopen in Ecuador en door Australië, Curaçao en Europa gereisd. 

Favoriete bestemming: Oei dit is moeilijk maar als ik moet kiezen is het Maleisië!

Mijn reistip: Reis zo veel mogelijk!

Lees meer..

Sluiten

Annemarijn Bruinsma

Studie- en reisadviseur | Studeren

Reiservaring: Ik ben opgegroeid met reizen en het ontdekken van andere culturen. Op een paar bestemmingen na heb ik alle landen van Europa bezocht. Een aantal jaar geleden besloot ik voor langere tijd op avontuur te gaan; een High School Year in Amerika.  Een onvergetelijke ervaring! Tijdens mijn opleiding International Tourism Management heb ik met veel plezier 4 maanden stage gelopen op Malta. Wat een geluk om van deze passie mijn werk te maken!

Favoriete bestemming: Amerika heeft een speciaal plekje in mijn hart. Het land van onbegrensde mogelijkheden heeft iedereen iets te bieden. De mensen zijn super vriendelijk en het landschap en de enorm grote steden zijn betoverend.

Mijn reistip:We only regret the chances we didn’t take, the relationships we were afraid to have, and the decisions we waited too long to make. Niet dromen, maar doen!

Lees meer..

Sluiten

Bram Veurink

Marketing

Reiservaring: Tijdens mijn studie International Business and Languages heb ik de mogelijkheid gehad en gegrepen om veel van de wereld te zien. Zo ben ik in China geweest, heb ik een bezoek gebracht aan Finland en ben ik door Marokko gereisd. Daarnaast heb ik een halfjaar van mijn studie in Frankfurt am Main gestudeerd. Buiten school om ben ik de laatste jaren in Italië, Portugal en Polen geweest.

Favoriete bestemming: Naar mijn mening speelt de beleving een net zo belangrijke, of misschien wel een belangrijkere rol op hoe je op een verblijf in het buitenland terugkijkt dan de locatie zelf. Daarom vind ik het lastig om één bestemming ertussenuit te pikken, omdat ik het in al mijn reizen enorm naar mijn zin heb gehad. Als ik er toch één zou moeten kiezen, kies ik voor China. Het eten (met chopsticks), de verkeersdrukte, de miljoenenstad waarin je rondloopt, de vriendelijke mensen en studenten met wie je omgaat, het leven op de campus en wat al niet meer, maakte dit de gaafste buitenlandervaring die ik tot nog toe heb meegemaakt.

Mijn reistip: Probeer zoveel mogelijk van je reisbestemming te zien en er zoveel mogelijk te doen. De tijd die je in het buitenland verblijft lijkt hierdoor - op een positieve manier - langer te duren en bovendien kijk je later met een nog beter gevoel op je reis terug. Tot slot zou ik het aanbevelen om met andere mensen in contact te komen. Zij kunnen je van handige tips en informatie voorzien en bovendien kun je leuke verhalen met elkaar uitwisselen. Wie weet houd je er zelfs nieuwe vriendschappen aan over!

Lees meer..

Sluiten

Tjaddien Draaijer

Studie- en reisadviseur | Work & Travel

Reiservaring: Guatemala (taalcursus), Suriname (stage), Kenia (afstudeeronderzoek), Italië, Frankrijk, Spanje, Ierland, Engeland, Schotland, Zweden, Hongarije, Letland,  Duitsland, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Frans - Guyana, Mexico en Honduras.

Favoriete bestemming: Suriname. Een combinatie van een prachtige cultuur en natuur, zonnestralen, geweldige gastvrije mensen en heerlijk eten. Ik heb mij nog nooit zo welkom gevoeld.  

Mijn reistip: Elk land heef zijn eigen karakter en charme. Ik heb in Suriname en Ierland de meest vriendelijke mensen mogen ontmoeten terwijl ik in Kenia mezelf juist ben tegen gekomen en mijn tijd in dit land ervoor heeft gezorgd dat ik mezelf persoonlijk enorm heb ontwikkeld. Mijn tip is om jezelf vooral uit te dagen, niets is onmogelijk! Kijk wat jij nodig hebt en kies een bestemming die daarbij past. 


 

Lees meer..

Sluiten© 2015 Information Planet