Over Information Planet

Een educatieve ervaring in het buitenland maken wij voor iedereen mogelijk. Op ieder niveau, of je nu graag een minor, semester, studie(jaar), high school programma of een taalcursus gaat doen, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en begeleiden je van het moment dat je gaat kijken welk programma of studie het beste bij je past totdat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt naar jouw internationale (taal)school of universiteit. Met ruim 25 jaar ervaring hebben we alle kennis in huis om jou te helpen aan een geweldige buitenlandervaring. Information Planet heeft inmiddels meer dan 50 kantoren in 14 landen en we werken met een wereldwijd netwerk aan universiteiten, colleges, high school programma's en taalscholen.

Ons team helpt met jouw buitenland ervaring

Marianne Schoonderbeek

Program Director

Reiservaring:  Na mijn eindexamen heb ik gekozen voor een taalcursus in Spanje voor 3 maanden en tijdens mijn studie heb ik voor 6 maanden in Zweden gestudeerd. Verder ben ik in Colombia, de VS, Zuid-Afrika geweest en heb ik vele landen in Europa bezocht.

Favoriete bestemming: Na een rondreis in Colombia van 3 weken, zou ik heel graag terug willen! Dit land heeft alles, van natuur tot strand tot stad.

Mijn reistip: Spreek de basis van de taal en go with the flow. Het zal nooit zo zijn zoals je vooraf hebt gepland, dus doe dit ook zo min mogelijk. De wereld ligt aan je voeten, daar moet je gebruik van maken!

Lees meer..

Sluiten

Linda Hendrikx

Marketing Coordinator

Reiservaring: Australië: veel gezien van dit prachtige land! Heb 7 maanden in Sydney gewoond, marketingstage gelopen, afstudeerscriptie geschreven aan Macquarie University en gewerkt. In Engeland heb ik mijn afstudeeronderzoek aan Sheffield University voor mijn Master Bedrijfscommunicatie afgerond. Ik ben dol op reizen! Ik heb gereisd door landen als Indonesië, Maleisië, Fiji, Dubai, Cuba, Gambia, Thailand, Japan, Turkije en heb veel van Europa mogen zien.

Favoriete bestemming: Ik heb twee favoriete steden: Londen en Sydney. Ik ga bijna jaarlijks naar Londen en vind het geweldig om iedere keer weer nieuwe plekken te ontdekken. In Sydney heb ik een tijdje gewoond en ik heb een geweldige tijd in Australië gehad. Ik vind Australië een perfect land om rond te reizen. Alles is er goed geregeld, iedereen spreekt Engels, je hebt goede verbindingen tussen de steden en wat is het een mooi en veelzijdig land!

Mijn reistip: Go with the flow! Bereid je goed voor, maar laat je ook verrassen. Ontsnap de standaard plekken, maar ga op zoek naar waar de lokale bevolking gaat eten, hun boodschappen doet en meng je in het dagelijkse leven van de inwoners. Probeer zo lang mogelijk weg te gaan, zodat je het buitenland tot in het maximale ervaart.

Lees meer..

Sluiten

Barbara de Wild

Studiespecialist | Studeren

Reiservaring: Tijdens een opleiding toerisme en recreatie ben ik stage gaan lopen op een camping in Spanje. En na een half jaar tussen de Spanjaarden te hebben geleefd en als een echte Spaanse te hebben geleefd (dit betekent in het hoogseizoen 7 dagen per week werken) was ik verkocht. Dit was het land waar ik vaker wilde zijn. Hier wilde ik gaan wonen en werken.  Tijdens een koude winter in Nederland kreeg ik de mogelijkheid om 10 weken een cursus te gaan volgen op Mallorca. Dat hoefde je geen 2x aan mij te vragen. Mijn koffer al gepakt. Na deze cursus ben ik verder vertrokken naar Tenerife.  Hier ben ik vervolgens ruim 10 jaar blijven hangen. Gewerkt in een zeer luxe 5-sterren hotel, als toeristische gids, als receptioniste en een aantal jaar als tolk in een ziekenhuis. Een zeer dankbare baan. Want het is fijn wanneer je een dokter nodig hebt op vakantie, dat er iemand is om in het Nederlands tegen te kunnen praten. Op Tenerife woonde ik tussen de Tinerfenos, zoals ze heten. Ik werkte, woonde en leefde als een Spaanse. Voertaal bij mij thuis was dan ook Spaans. Qua reiservaring heb ik op mijn lijstje bijna alle Europese landen, Venezuela, Brazilië, Tunesië.

Favoriete bestemming: Op mijn wens lijstje staat een rondreis in de Verenigde Staten. Maar dan echt voor langere tijd.  Verder zou ik graag nog eens naar het Caribische gebied gaan.

Mijn reistip: Ontsnap van massa toerisme, ontdek, laat je inspireren en adviseren door lokale bewoners en uiteraard lekker eten. 

 

 

Lees meer..

Sluiten

Maud Stubbe

Studiespecialist | Taalreizen

Reiservaring: Reizen zit al van jongs af aan in mijn bloed. Zo heeft mijn vader meerdere jaren in het buitenland gewoond in zijn jeugd en heb ik familie in Duitsland en Australië. Als kind ging ik altijd met mijn ouders op vakantie. Mijn moeder hield toentertijd niet van de zon, daarom bezochten we altijd wat koelere bestemmingen: Zweden, Noorwegen, Tsjechië en Duitsland. Toen ik begon op de Breda University of Applied Sciences gingen er nog meer deuren voor me open en maakte ik ook mijn eerste reis buiten Europa: naar het eiland Java en Indonesië. Tijdens diezelfde opleiding heb ik ook een halfjaar stage gelopen in Barcelona, een stad waar ik al jaren verliefd op ben. 

Favoriete bestemming: Barcelona zal altijd speciaal blijven voor mij. Ik heb gewoon een feeling met die stad en ik denk niet dat die ooit nog weggaat. Ik zou nog heel graag het oosten van Europa willen ontdekken, maar ook Amerika en andere delen van Azië staan hoog op mijn bucketlist.

Mijn reistip: Probeer, waar mogelijk, om zoveel mogelijk van de bekende weg af te gaan. Allemaal leuk en aardig die hotspots en bezienswaardigheden, maar de leukste dingen vind je toch echt als je er niet naar op zoek gaat. Zo ben ik in Porto, Portugal, een keer per ongeluk terecht gekomen in een lokaal restaurant dat gerund werd door een hele hartelijke oude vrouw. Zowel van binnen als van buiten zag het er niet echt uit als iets heel speciaals, maar ik heb werkelijk waar nog nooit zo lekker gegeten. En alles was zelf gemaakt! Laat je dus vooral niet afschrikken door het onbekende.

Lees meer..

Sluiten

Yvette Damen

Studiespecialist | High School

Reiservaring: Mijn passie voor alles wat met reizen te maken heeft is begonnen op 16-jarige leeftijd toen ik een High School jaar in de Verenigde Staten heb gevolgd. Een fantastisch avontuur! Het was voor mij dan ook vanzelfsprekend dat ik daarna een Engelstalige toerisme opleiding ging volgen. In de jaren die volgde heb ik veel van Europa mogen zien en ben ik met mijn klasgenoten op studiereis naar Peru en Brazilië geweest. Mijn eerste contact met Latijns-Amerika en ik vond het geweldig! Tijdens mijn studie heb ik ook nog een Spaanse taalcursus in Malaga gevolgd, een semester in Barcelona gestudeerd en stage gelopen in Londen. Daarnaast heb ik gereisd door Vietnam, Cambodja en Cuba. Begin 2019 heb ik een droom in vervulling laten gaan en heb ik een half jaar een wereldreis gemaakt waarbij ik de landen Peru, Bolivia, Argentinië, Chili, Nieuw-Zeeland en Australië heb aangedaan. Kortom, ik ben gek op reizen en ik begeleid jou graag bij jouw eigen High School avontuur!

Favoriete bestemming: Dat is een lastige! Dan ga ik voor mijn favoriete continent en dat is Latijns-Amerika. Maar de Verenigde Staten heeft door mijn High School jaar ook een speciale plek in mijn hart.

Mijn reistip: Ga van de gebaande paden af en kom in contact met locals!

Lees meer..

Sluiten

Britt van Kuijk

Marketing & Communicatie

Reiservaring: Ik heb al veel landen gezien in Europa. Samen met mijn ouders, broer en zus pakten we elke zomer de camper en trokken we erop uit. We planden niets van tevoren, maar reden richting een land en keken vanzelf op welke camping we uitkwamen. Dit vond ik altijd zo gaaf! We zijn ook vaak weggeweest met het vliegtuig en je raadt het al: s’ middags boeken en s’ avonds in het vliegtuig. Last-minute vakanties vind ik daarom ook altijd het leukst. Sinds een paar jaar ben ik bekend geworden met de geweldige skivakanties. Met een hoge snelheid van de berg af skiën, enorm genieten van het uitzicht en s’ avonds de dag goed afsluiten in de Après-ski. Jammer genoeg ben ik nog niet buiten Europa geweest, maar dat gaat zeker nog komen!

Favoriete bestemming: Ik vind het moeilijk om tussen 2 landen te kiezen. Ik ben super fan van Spanje. Het lekkere weer, het eten, de sfeer, het gevoel dat niks hoeft en de mensen natuurlijk. Ook van Oostenrijk ben ik de laatste jaren een echte voorstander geworden. Zowel in de zomer als in de winter is er zo veel te doen. Leuke activiteiten, heel veel eten en ook hier een gezellige sfeer. 

Mijn reistip: Ik zou iedereen aanraden om wel eens spontaan op vakantie te gaan. Niet te veel plannen van tevoren maar gewoon kijken wat de vakantie je brengt.

Lees meer..

Sluiten© 2015 Information Planet