Taalcursussen Buitenland

Verdiep je in de mogelijkheden voor een taalcursus in het buitenland met Information Planet. Lees meer over de taalniveaus, het stappenplan en de veelgestelde vragen. Een taalcursus volgen, kan om een heleboel redenen! We reizen steeds vaker, doen zaken over de hele wereld, studeren aan een internationale universiteit en kijken buitenlandse series op Netflix. Het leren van een taal is van grote waarde. Met een vreemde taal gaat er een wereld voor je open! 

Verbreed je horizon met een taalcursus in het buitenland

Waarom een taalcursus in het buitenland?

Een taalcursus volgen in het buitenland is een verrijking. Door jezelf open te stellen aan een nieuwe cultuur zul je de taal niet alleen snel leren spreken, maar ook beleven! Door het leren van een vreemde taal gaat er een wereld voor je open.

Meer info

 

 

Waar kan ik een taal leren in het buitenland?

Met ons wereldwijde netwerk kun je vrijwel overal ter wereld een taalcursus volgen. We hebben een ruim aanbod in Engelstalige en Spaanstalige bestemmingen. Kies voor een taalcursus binnen Europa of ga verder weg naar bijvoorbeeld Amerika, Canada, Australië of Nieuw-Zeeland. Bekijk onze populaire bestemmingen.

Meer info 

 

 

Welke talen kan ik leren in het buitenland?

Voor vrijwel elke taal bieden we goede buitenlandse taalcursussen aan. Een taal leer je het beste in het land waar het gesproken wordt. Van Engeland tot Japan en van Italië tot Zuid-Amerika... het kan allemaal met Information Planet.

Meer info 

 

 

  • Voordelen
  • Taalniveaus
  • Stappenplan
  • Verblijf
  • FAQ

Voordelen

Waarom een taalcursus?

Je kunt een examencursus overwegen als je een bepaald niveau Engels of Spaans nodig hebt om te worden toegelaten tot een opleiding of baan. Ook wanneer je voor je werk een taal beter wilt spreken is een taalcursus een verstandige keuze. Tijdens een cursus voor Professionals leer je de taal te gebruiken in jouw werkveld. Wil je in het buitenland gaan wonen of werken? Geef je taalvaardigheden dan ook een boost, zodat jij de voertaal meteen vloeiend spreekt! 

Is een taal leren tijdrovend?

Uren zitten blokken op grammatica en eindeloze woordenlijsten is niet nodig. Het kan veel leuker! Waarom in Nederland al die moeite doen als je in het buitenland de taal niet alleen veel sneller leert, maar ook op een veel leukere manier. Pas je taalkennis direct toe in de praktijk en je zult zien dat je taalniveau elke week enorm stijgt. Omringt door native speakers ga je nog dieper in op de taal. Volg een taalcursus in het buitenland: ontdek de wereld, maak nieuwe vrienden en laat je onderdompelen in een andere cultuur. 

Beleef een taal

Een buitenlandse taalcursus volgen is een verrijking! Het levert vooral ook veel plezier op. Door jezelf bloot te stellen aan een nieuwe cultuur zul je de taal niet alleen snel spreken, maar ook beleven! Een taal is immers meer dan alleen vocabulaire en grammatica. Het leren van een vreemde taal is te combineren met andere activiteiten, denk aan surflessen tijdens je cursus Engels in Sydney. Veel activiteiten die vanuit een taalschool worden georganiseerd, zijn in de prijs inbegrepen.

Verbind je met het buitenland

Veel studenten kiezen ervoor om een taalcursus te doen in het buitenland. Het levert vaak snel resultaat op en je zet hiermee je eerste stap naar zelfstandigheid. Maak vrienden van over de hele wereld en vergroot je netwerk. Of je nu Spaans gaat leren in Barcelona of een cursus Business English volgt in Dublin. Een taalcursus is sowieso een unieke ervaring! Na een periode in het buitenland zul je zien dat je zelfvertrouwen is toegenomen. Je neemt iets heel waardevols mee terug naar huis: een nieuwe taal! Dat staat ook nog eens goed op je cv en vergroot je kans op een internationale carrière. 

Ontdek waar een nieuwe taal jou kan brengen

Information Planet biedt taalcursussen aan die helemaal aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Met honderden taalscholen en diverse talen wereldwijd is er altijd een passende taalcursus te vinden. Je kiest een bestemming en bepaalt zelf welke cursus je wilt doen en voor hoeveel weken. Er zijn basis- en intensieve cursussen voor beginners tot gevorderden. Het is ook mogelijk om meerdere bestemmingen en talen te combineren met het Multi Language Year. Laat je inspireren door ons aanbod en door verhalen van andere studenten.

Staat jouw favoriete bestemming er niet tussen? Neem dan contact op met onze studie- en reisadvisuers. De mogelijkheden zijn enorm, en wij helpen je graag om jouw taaldroom te realiseren! 

 

Taalniveaus

Test je taalniveau

Information Planet laat je vrijwel altijd een taaltest maken om je taalniveau te bepalen. Taalcursussen worden op allerlei niveaus gegeven, van beginners tot gevorderden. De taaltest kan online, maar wij kunnen de test ook opsturen na ontvangst van je boeking. Test je taalniveau thuis of op locatie voordat je taalcursus begint. Dit verschilt per taalschool. Afhankelijk van het resultaat wordt je ingedeeld in een klas met jouw taalniveau. Zo voorkom je dat medestudenten op een ander niveau zitten en haal je het beste resultaat uit jouw taalcursus. 

Verschillende taalniveaus

Wij werken met verschillende taalniveaus. Iedere taalschool biedt een variatie aan taalcursussen aan. Inhoudelijk komen deze cursussen vaak wel overeen, omdat de cursussen zijn ingedeeld volgens het Europees Referentiekader (ERK). Het ERK onderscheidt zes niveaus, van beginner tot near-native (bijna moedertaal). Deze taalniveaus komen bij alle cursussen aan bod, zodat je goed kunt bepalen welke cursus bij jouw kennis en vaardigheden past.

Bovenstaand referentiekader is gebaseerd op twee onderdelen: 

  • Taalomvang: Wat moet je kunnen, in welke context en met welk doel? 
  • Taalcomplexiteit en mate van correctheid: Hoe goed moet je de taal beheersen? 

Heb je nog vragen over de taalniveaus, het Europees Referentiekader of het maken van een intaketest? Vraag het na bij één van onze studie- en reisadviseurs. 

Stappenplan

Taalcursus boeken in 4 stappen

Op zoek naar een taalcursus? Dat kan snel en gemakkelijk via de zoekfunctie van Information Planet. Vergelijk diverse bestemmingen, taalscholen en cursussen met elkaar en vraag één of meerdere offertes aan. Onderstaand stappenplan helpt je op weg. Volg de stappen en voor je het weet vertrek jij naar het buitenland om een taal te leren. 

Stap 1: Oriënteer 

Het uitgebreide aanbod van Information Planet geeft je oneindig veel mogelijkheden. Op onze website vind je informatie over de verschillende talen, bestemmingen en cursussen. Verdiep je hierin om een beeld te krijgen waar een taalcursus in het buitenland jou kan brengen. Tip: laat je inspireren door de verhalen van andere studenten of kom naar één van onze informatiedagen.

Stap 2: Zoek en vergelijk taalcursussen

Als je hebt gekozen welke taal je wilt gaan leren en op welke bestemming, kun je via onze zoekfunctie snel en gemakkelijk zoeken naar taalscholen. Ook op de homepagina vind je een zoekbox waar je je zoekcriteria in kunt vullen. Je dient hier minimaal een land en stad te selecteren. Zo krijg je een overzicht te zien met taalcursussen die volledig aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Selecteer de opties die jij interessant vindt door op 'vergelijk deze cursus' te klikken. Je kunt tot maximaal vier opties met elkaar vergelijken.  

Staat jouw favoriete bestemming er niet tussen? Neem dan contact op met onze reis- en studieadviseurs. De mogelijkheden zijn enorm, dus ook met andere of specifieke wensen kunnen wij je helpen.

Stap 3: Vraag een offerte aan

Vraag een offerte aan voor de opties waarin jij geïnteresseerd bent door op 'krijg een offerte' te klikken. Vul je gegevens in en binnen één of enkele dagen ontvang je een vrijblijvende offerte met een prijsopgave en een aanmeldformulier. Wij nemen eventueel contact met je op om je verzoek door te nemen of om vragen te beantwoorden. Ook is het mogelijk om op ons kantoor langs te komen voor persoonlijk advies. De prijsopgave kan wijzigen als je niet direct boekt vanwege wisselkoersen. 

Stap 4: Boek je taalcursus

Bevestig je boeking door het aanmeldformulier in te vullen en naar ons terug te sturen. Wil je naast je taalcursus ook nog extra services boeken zoals vliegtickets of verzekeringen? Neem dan even contact met ons op, zodat wij dit ook meteen voor je kunnen regelen. Zo ben je er zeker van dat jij goed voorbereid op reis gaat!

Nadat wij je aanmelding hebben verwerkt, ontvang je van ons een factuur. Deze dien je binnen vijf werkdagen te voldoen. Je ontvangt al de benodige reisdocumenten per mail. Nu ben je helemaal klaar voor vertrek! Natuurlijk is er nog tijd voor vragen. We kunnen ons namelijk goed voorstellen dat je er zo vlak voor vertrek nog een aantal hebt. 

..... en dan kan jouw avontuur in het buitenland beginnen! 

Verblijf

Verblijf in het buitenland

Wil je graag een prettig verblijf in het buitenland? Wij regelen het graag voor je! Geef dat bij het maken van je boeking aan. Natuurlijk is het ook mogelijk om je verblijf achteraf bij te boeken. Hiervoor dien je contact op te nemen met onze reis- en studieadviseurs. Wij nemen alle zorg uit handen en zoeken een verblijf afgestemd op jouw wensen en behoeften. Er zijn diverse mogelijkheden.

Hostel 

Verblijf in een relatief goedkope accommodatie met veel andere internationale studenten en reizigers. Je deelt een kamer waardoor je snel vrienden maakt. Uiteraard zijn er ook appartementen beschikbaar waarbij je een kamer deelt met andere mensen. Zo bespaar jij een hoop geld. En het is nog gezellig ook!  

Appartement / Studenthouse

Verblijf in privé appartement, zodat je lekker alles voor jezelf hebt. Ook is het mogelijk om in een appartement te verblijven met een eigen slaapkamer, maar je hebt wel een gedeelde badkamer en keuken. Er zijn allerlei mogelijkheden.

Gastgezin

Wil jij je volledig onderdompelen in de cultuur? Verblijf dan in een gastgezin en maak traditionele gebruiken van dichtbij mee. Bij het zoeken naar een gastgezin proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met persoonlijke interesses en hobby's. Wil jij zelf je gastgezin regelen? Dat kan gemakkelijk en vertrouwd via homestay.com.

 

FAQ

Veelgestelde vragen Information Planet Taalcursussen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen aan Information Planet over diverse onderwerpen. Waar gaat jouw vraag over?

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze studie- en reisadviseurs. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

 

Hoi, ik ben Nikki, taalcursus specialist van
Information Planet. Kan ik je helpen?

 

 

 

 

    Plan jouw gratis oriëntatie!            Stel je vraag 

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Beste prijsgarantie
Uitgebreid aanbod
Persoonlijke service
Kantoren wereldwijd
100% tevredenheid

Populaire taalcursussen

in het buitenland

Algemene Taalcursussen
Algemene Taalcursussen

Leer snel een nieuwe taal in het buitenland en bepaal zelf de intensiviteit van jouw taalcursus!

Examencursussen
Examencursussen

Met een wereldwijd erkend certificaat op zak, gaan de deuren van bedrijven en universiteiten voor je open!

Lerarencursussen
Lerarencursussen

Interesse in lesgeven in het Engels? Deze cursus is geschikt voor leraren die een CELTA of DELTA certificaat willen behalen.

50+ Taalcursussen
50+ Taalcursussen

Je bent nooit te oud om te leren. Er zijn veel redenen om een 50+ taalcursus in het buitenland te volgen!

Voor Professionals
Voor Professionals

Het volgen van een taalcursus voor professionals is vanuit zakelijk oogpunt erg handig: verbreed je toekomst!

Multi Language Year
Multi Language Year

Kies meerdere bestemmingen waar je diverse talen kunt leren met het Multi Language Year. Stel je taalreis rondom de wereld samen!© 2015 Information Planet