Wat is een taalreis?

Een taalreis betekent in het kort: Reizen naar een bestemming naar keuze, om daar vervolgens de voertaal te leren. Wij van Information Planet geloven namelijk dat je een taal het beste en het snelste leert op een plek waar deze taal ook daadwerkelijk wordt gesproken. Denk bijvoorbeeld aan Spaans in Spanje, Engels in de UK, Japans in Japan of Arabisch in Jordanië. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Taalcursussen zijn ontzettend flexibel. Je kunt bijna elke maandag starten en bepaalt zelf hoe lang je een cursus wil volgen. Dit kan al vanaf 1 week tot een volledig jaar. Er zijn geen vaste deadlines, maar we adviseren je wel altijd om op tijd te beginnen om het voor jezelf makkelijker te maken. Daarnaast bepaal je zelf ook welk type cursus jouw voorkeur heeft en in welk accommodatie type je wil verblijven. Zo kunnen we samen met jou de reis volledig op maat samenstellen tot iets dat volledig bij je past. De cursussen zijn toegankelijk voor alle taalniveaus: of je nou een beginner bent of al enige kennis van de taal beheerst, er is altijd een taalcursus voor jou.

Aanmelden voor een taalcursus via Information Planet gaat snel en gemakkelijk in vier stappen. Eerst oriënteer je je op de mogelijkheden: verschillende talen, bestemmingen en cursussen. Ontdek waar een taalcursus in het buitenland jou kan brengen. Als je hebt gekozen welke taal je wilt gaan leren en op welke bestemming, kun je via onze zoekfunctie zoeken naar taalscholen en deze met elkaar vergelijken. Vraag een offerte aan voor de opties waarin jij geïnteresseerd bent. Binnen één of enkele dagen ontvang je een  vrijblijvende offerte met een prijsopgave en een aanmeldformulier. Bevestig je boeking door het ingevulde aanmeldformulier naar ons te sturen en de betaling te voldoen. Nu kan jouw avontuur in het buitenland beginnen!

Wil jij je aanmelden voor een taalreis in het buitenland? Controleer altijd van te voren of er nog eventuele acties gelden.

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

  • Droom & oriënteer: Laat je door ons inspireren en informeren
  • Aanmelding: Wij melden je aan bij de taalschool en boeken indien nodig jouw accommodatie
  • Bevestiging: Alles voor jouw taalreis is geregeld!
  • Voorpret: Lees je in over de bestemming, taalschool & activiteiten
  • Vertrek: Jouw taalreis kan nu echt beginnen!

Laat je door ons inspireren!

Een taalreis maken naar het buitenland is voor velen het avontuur van hun leven! Je leert een nieuwe taal spreken, ontdekt een nieuwe cultuur, maakt vrienden voor het leven en neemt een bak aan (levens)ervaring mee terug naar huis. Taalreizen zijn super flexibel. Je bepaalt namelijk zelf wanneer je wil starten, hoelang je een cursus wil volgen, welke cursus je voorkeur heeft en in welk accommodatie type je wil verblijven. De keuze is daardoor enorm, en kan soms wat overweldigend zijn. Maar geen zorgen! Wij helpen je heel graag met de perfecte taalcursus voor jou!

Plan nu een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze taalreis specialisten. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen. Na afloop van het gesprek ontvang je meer informatie en een offerte op maat. Zo kun je alles thuis op je gemak nog eens doorlezen. Heb je nog vragen of twijfel je ergens over? Geen probleem! We werken op maat, dus passen graag alles aan naar jouw wensen. Ben je helemaal enthousiast en klaar om te beginnen? Dan zetten we jouw aanmelding bij de taalschool graag in gang.

Jouw buitenlandse avontuur

Waarom een taalcursus?

Je kunt een examencursus overwegen als je een bepaald niveau Engels of Spaans nodig hebt om te worden toegelaten tot een opleiding of baan. Ook wanneer je voor je werk een taal beter wilt spreken is een taalcursus een verstandige keuze. Tijdens een cursus voor Professionals leer je de taal te gebruiken in jouw werkveld. Wil je in het buitenland gaan wonen of werken? Geef je taalvaardigheden dan ook een boost, zodat jij de voertaal meteen vloeiend spreekt!

Snel resultaat

Veel studenten kiezen ervoor om een taalcursus te doen in het buitenland. Het levert vaak snel resultaat op en je zet hiermee je eerste stap naar zelfstandigheid. Maak vrienden van over de hele wereld en vergroot je netwerk. Of je nu Spaans gaat leren in Barcelona of een cursus Business English volgt in Dublin. Een taalcursus is sowieso een unieke ervaring! Na een periode in het buitenland zul je zien dat je zelfvertrouwen is toegenomen. Je neemt iets heel waardevols mee terug naar huis: een nieuwe taal! Dat staat ook nog eens goed op je cv en vergroot je kans op een internationale carrière.

Taalcursussen zijn altijd gebaseerd op intensiteit: het aantal lessen per week. Standaard krijg je tussen de 15-20 lessen per week. Wil je net wat intensiever dan zit je aan 22-24 lessen per week. Voor de echt intensieve opties kijk je naar 30-32 lessen per week, afhankelijk per bestemming natuurlijk. Dit zijn standaard cursussen. Wil je met een specifiek doel een taal leren? Bijvoorbeeld voor werk, een opleiding of het behalen van een taal examen. Dan kunnen we ook daar een perfecte cursus op afstemmen. Denk bijvoorbeeld aan een Cambridge voorbereidingscursus, English for Work en medisch Spaans.

Al onze taalscholen bieden naast cursussen ook verschillende accommodatie opties aan. Deze verschillen natuurlijk per bestemming, maar bestaan over het algemeen uit studenten huisvesting of een gastgezin. We bespreken graag met jou de mogelijkheden en kunnen het accommodatie aanbod ook binnen jouw budget passen. Liever zelf accommodatie regelen of bij een vriend/familie verblijven? Geen enkel probleem! Accommodatie is een optie, geen verplichting.

We kiezen er vrijwel altijd voor om je een taaltest te laten maken. Zo bepalen we jouw taalniveau. Taalcursussen worden op allerlei niveaus gegeven, van beginners tot gevorderden. De taaltest kan online, maar wij kunnen de test ook opsturen na ontvangst van je boeking. Test je taalniveau thuis of op locatie voordat je taalcursus begint. Dit verschilt per taalschool. Afhankelijk van het resultaat word je ingedeeld in een klas met jouw taalniveau. Zo voorkom je dat medestudenten op een ander niveau zitten en haal je het beste resultaat uit jouw taalcursus.

Wij werken met verschillende taalniveaus. Iedere taalschool biedt een variatie aan taalcursussen aan. Inhoudelijk komen deze cursussen vaak wel overeen, omdat de cursussen zijn ingedeeld volgens het Europees Referentiekader (ERK). Het ERK onderscheidt zes niveaus, van beginner tot near-native (bijna moedertaal). Deze taalniveaus komen bij alle cursussen aan bod, zodat je goed kunt bepalen welke cursus bij jouw kennis en vaardigheden past.

Vrijwel alle taalscholen hebben een eigen activiteitenprogramma. Deze activiteiten zijn inbegrepen in de prijs en vinden vaak plaats in de middag, avond of in het weekend. Denk aan een citytour, avond bowlen of een gezellige barbeque. Daarnaast zijn er ook een aantal betaalde activiteiten en excursies die je op de taalschool bij kunt boeken.

De favoriete bestemmingen van onze studenten

Onze studenten op taalreis

Een taalcursus volgen in het buitenland is een ervaring die je niet zomaar vergeet. Je maakt kennis met een nieuwe taal en cultuur, ontmoet internationale vrienden en verlegt letterlijk, maar ook figuurlijk je grenzen. Veel studenten gingen je al voor en beleefde het avontuur van hun leven! Benieuwd? Bekijk dan een aantal ervaringen van onze oud-studenten en laat je inspireren voor jouw aankomende avontuur.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat