Bankrekening in het buitenland

Het is altijd handig om tijdens jouw reis op zoek te gaan naar een bijbaantje. Zo verdien je wat bij om zo lang mogelijk op reis te kunnen gaan. Voor het ontvangen van je salaris moet je vaak wel een bankrekening openen in het buitenland

Wij werken samen met ANZ. ANZ is een wereldwijde bank met meer dan tien miljoen klanten, met Australië als grootste markt. Voorafgaand aan je reis kun je bij ANZ kosteloos een rekening in Australië en Nieuw-Zeeland openen. Vul hiervoor het inschrijfformulier in en binnen 5 minuten heb jij jouw bankrekening aangevraagd. Eigenlijk is het niet zo lastig om een bankrekening in het buitenland te openen. Jouw backpack avontuur komt steeds dichterbij!

Gratis bankrekening aanvragen

Bankvoorwaarden

Allereerst is het van belang dat je 16 jaar of ouder bent, in Europa woont en van plan bent binnen één jaar naar Australië of Nieuw-Zeeland te vertrekken, anders kun je geen bankrekening openen in het buitenland.Vul alles correct en volledig in, ook je bankvoorwaarden! Waarschijnlijk ga jij op reis met het Working Holiday Visum, dit is het type visum waar de meeste backpackers mee op reis gaat. Als je jouw bankrekening aan gaat vragen dan wordt er gevraagd waar je gaat studeren en bij welke universiteit. Hier kan je ‘non applicable’ invullen. Onderaan het inschrijfformulier staat ‘Office’, ook hier vul je ‘non applicable’ in. Je moet goed opletten bij het invullen van data: er hoeven namelijk geen streepjes tussen de dag, de maand en het jaar.

 

Bankpas ophalen in het buitenland

Na jouw aankomst op de bestemming is het de bedoeling dat je binnen zes weken naar de dichtstbijzijnde partner locatie van Information Planet of een ANZ bank vestiging (Nieuw-Zeeland)gaat om jouw bankpasje op te halen. Zorg ervoor dat je jouw identiteitsbewijs bij je hebt en je jouw adres- en contactgegevens in Australië of Nieuw-Zeeland kunt noteren. Tijdens jouw backpack avontuur heb je vaak geen vast adres, geef dan een postadres op. Heb jij een van onze startpakketten geboekt? Dan helpen wij jou hiermee!

 

Creditcard

Naast een gewone bankpas is het misschien handig om ook een creditcard te hebben voor eventuele grote aankopen zoals hotelrekeningen, vliegtickets of andere aankopen op plekken waar je niet kunt betalen met een gewone bankpas. Vraag een Visa World Card aan en betaal veilig en makkelijk jouw aankopen. Die aankopen zijn door de creditcard een tot zes maanden verzekerd tegen verlies, diefstal en schade.

Bankrekening aanvragen

 

Hoi, ik ben Tjaddien, reis en stage specialist van
Information Planet. Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!© 2015 Information Planet