Wat zijn onze extra services?

Volledige begeleiding naar het buitenland
Als je naar het buitenland gaat, komen er natuurlijk veel andere zaken bij kijken dan alleen het educatieve gedeelte. Zowel in de voorbereiding als tijdens je verblijf. Voor welk programma je ook kiest, we begeleiden je natuurlijk van A tot Z. Ieder begeleidingstraject is uniek. Daarom kijken we samen met jou wat jij nodig hebt aan extra services om jouw begeleiding en buitenlandervaring compleet te maken.

Welke extra services heb jij nodig?
Een goede verzekering als je naar het buitenland gaat voor langere tijd is voor iedereen noodzakelijk. Laat je goed door ons adviseren welke verzekering jij nodig hebt en of je huidige verzekeringen dekkend zijn tijdens jouw verblijf in het buitenland. Veel van onze studenten hebben ook vertaalde documenten nodig om zich aan te melden. Denk hierbij aan je behaalde diploma's en cijferlijsten. Bij een buitenland avontuur heb je ook altijd accommodatie nodig. Hoe jij dit wenst is geheel aan jou. Verblijf je bij vrienden of familie of kies je voor een gastgezin of verblijf op een campus? Ook bieden wij ondersteuning bij het aanvragen van je visum.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen. Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, High School programma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Wil je in het buitenland gaan wonen, werken of studeren? Dan is het vaak vereist om bepaalde documenten (diploma, cijferlijst en eventuele bijlagen) officieel te laten vertalen door een beëdigd vertaalbureau. Documenten vertalen is via ons snel en eenvoudig geregeld. Univertaal is gespecialiseerd in het beëdigd vertalen van Nederlandse diploma's naar het Engels of eventuele andere talen. Ook voor andere documenten kun je terecht bij Univertaal, bijvoorbeeld voor het vertalen van je arbeidscontracten voor als je wilt werken in het buitenland.Wil jij jouw diploma's, documenten en cijferlijsten laten vertalen? Dit kan gemakkelijk online via deze link.

Op alle locaties bieden wij samen met de partnerschool accommodatie opties aan. Denk hierbij aan 'on campus' verblijf, in een gastgezin of studentenhuisvesting. In Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada werken wij ook met externe accommodatie-partners. Wordt er via de school geen accommodatie aangeboden en heb je hier interesse in? Neem contact met ons op voor de opties!

Stagelopen in het buitenland, wie wil dat nu niet? Voor veel studenten is het een droom om stage te lopen in Malta, Ierland, China of Australië. Information Planet zet zich samen met Stagehuis in om een stage ervaring in het buitenland voor iedere student mogelijk te maken. Met onze passie voor reizen en educatie, regelen we met ons organisatietalent een uitdagende stage op locatie. Je gaat een leerzame en onvergetelijke tijd tegemoet!

Jouw buitenland droom staat op het punt om in vervulling te gaan, maar vergeet niet dat er een kans is dat je een visum aan moet vragen. Wij weten uit ervaring dat een visum aanvragen een ingewikkeld proces is. Welk visum je nodig hebt is afhankelijk van je bestemming, periode en studierichting. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelgeving. Gelukkig zijn wij er om jou daarmee te helpen en je te begeleiden. Wij hebben al jaren ervaring met het aanvragen van de juiste reisdocumenten voor onze studenten.

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden wij jou?

  • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
  • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
  • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
  • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
  • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Onze studenten in het buitenland

Een studie in het buitenland is een unieke ervaring. Of je nu voor een minor of semester naar het buitenland gaat of je volledige opleiding in het buitenland gaat volgen. Laat je inspireren door de verhalen van andere studenten. Neem ook eens een kijkje op onze blog waar we verschillende leuke en interessante onderwerpen behandelen voor studenten die naar het buitenland willen voor hun studie.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat