Aanmelden bij een High School

Je wilt graag een High School gaan doen in het buitenland. Hoe maak je deze droom werkelijkheid? Lees onderstaande stappen en voor je het weet begin jij aan jouw High School avontuur in het buitenland!

Stap 1: ORIËNTEER  

Het uitgebreide aanbod van Information Planet geeft je veel mogelijkheden. Op onze website vind je informatie over de verschillende bestemmingen en High School programma's. Zorg ervoor dat je alle informatie verzamelt die nodig is om de bestemming en het programma te kiezen die het beste bij jou past. Laat je inspireren door verhalen van andere studenten of kom naar één van onze informatiedagen. Ook is het mogelijk om bij ons op kantoor langs te komen voor vrijblijvend advies. 

Heb je nu al vragen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs. 

Stap 2: Kennismaking

Je hebt een goed beeld van een High School periode in het buitenland en je wilt graag alle ins en outs weten! Om je beter te leren kennen nodigen wij jou, en je ouders, uit voor een kennismakingsgesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of via Skype/telefoon. Tijdens deze kennismaking vertellen we je meer over jouw tijd op een High School in het buitenland, de aanmeldprocedure van scholen, de gastgezinnen en praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties.  

Stap 3: Aanmelding en taaltest

De uiteindelijke keuze ligt bij jou en je ouders. Als je wilt gaan studeren aan een High School ontvang je van ons een aanmeldingsformulier. Hierin dienen jij en je ouders een aantal vragen te beantwoorden. Ook je school en huisarts dienen een aantal documenten in te vullen. Het complete aanmeldingsformulier sturen wij door naar onze partner in het buitenland. Zij gaan ermee aan de slag en maken de uiteindelijke keuze over je acceptatie. Wil je een High School doen in Amerika of Canada, dan is een Engelse taaltest verplicht voor je visum. Deze taaltest maak je bij ons op kantoor. Voor een High School in Engeland is een Engels interview bij ons op kantoor of via Skype voldoende.

Stap 4: Acceptatie en plaatsing

Als je geaccepteerd bent, nemen we direct contact met je op om het goede nieuws te delen. Onze partner gaat op zoek naar een High School en gastgezin voor je. Hierbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met je voorkeuren en interesses. Een plaatsing in een gastgezin en op een school kan soms veel tijd vragen. Wij vragen je dan ook om een beetje geduld te hebben. Als je geplaatst bent, ontvang je van ons meer informatie over je High School, gastgezin en de omgeving. Je krijgt alle gegevens van je buitenlandse familie zodat je contact kunt opnemen om ze al beter te leren kennen. 

Stap 5: Voor vertrek

Wij zorgen ervoor dat je alle informatie ontvangt voor je vertrekt naar jouw High School. Naast de informatie over je High School en gastgezin ontvang je ook informatie over verzekeringen en reisdocumenten. Wij helpen je graag bij het regelen van een annulerings- en reisverzekering en met het boeken van voordelige vliegtickets op maat.  

Om je helemaal goed op weg te helpen organiseren wij een voorbereidingsbijeenkomst voor vertrek (bij vertrek in augustus). Hierover ontvang je van ons bericht.

... en dan kan jouw High School avontuur in het buitenland beginnen! 

Op bestemming wordt je warm ontvangen door jouw gastgezin en zul je de tijd van je leven hebben.

 

Wil jij jezelf aanmelden voor een High School periode in het buitenland? Of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met onze studie- en reisadviseurs. 

Neem contact op Maak een afspraak Vertaal jouw documenten

 

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Maak een persoonlijke afspraak:© 2015 Information Planet