Mark in Amerika

Mark in AmerikaToen ik in mijn laatste jaar van havo zat, moest ik na gaan denken over de vervolgopleiding die ik zou gaan doen. Ik kwam hier niet over uit en na rondgekeken te hebben op het internet, kwam ik de mogelijkheid tegen om een tussenjaar te gaan doen. Een High School programma sprak mij erg aan, omdat ik zo verschillende vakken kon kiezen die ik wilde gaan volgen om erachter te komen wat het beste bij mij past. Bovendien kon ik hiervoor naar Amerika gaan en het leek mij enorm gaaf om daar naartoe te gaan.

Na het aanmeldingsproces via Information Planet stond ik voor ik het wist op het vliegveld, op weg naar mijn nieuwe leven in Amerika. Ik werd ontvangen door de ouders van mijn gastgezin en ‘thuis’ aangekomen ontmoette ik ook de andere familieleden: twee broers van 14 en 17 en een zusje van 12. Omdat ze van mijn leeftijd waren kon ik het al snel goed met ze vinden. We deden dan ook veel dingen samen, zoals spelletjes spelen, films kijken, basketballen of naar de stad of een andere plek gaan. We hadden in ons huis ook een game room met PlayStation, voetal- en pooltafel en een aantal stoelen, banken en zitzakken, waar we ’s avonds vaak met z’n drieën zaten of met meer als er vrienden langskwamen.

In het weekend of op vrije dagen gingen we met het hele gezin uit eten, maakten we een roadtrip, bezochten we familie of vrienden of deden we iets anders. In het begin was het nog wat lastig om ze goed te verstaan of om een gesprek te voeren, maar dit ging steeds beter. Na een paar weken merkte ik dat ik al volledig aan het Engels gewend was en kon ik soms niet eens meer op een Nederlands woord komen als ik met mijn ouders aan het Skypen was…
Anderhalve week na mijn aankomst begon het programma op de High School. Ik had van tevoren een klein beetje een beeld van wat ik ervan kon verwachten, maar in werkelijkheid was het toch heel anders en vooral veel meer. Er werden zoveel dingen georganiseerd en ook zoveel activiteiten gedaan, dat had ik in Nederland nog niet meegemaakt. Elke dag was er wel wat te doen: sportevenementen, theaterstukjes, schooluitjes en nog veel meer. Hierdoor leerde je ook snel andere scholieren kennen en kreeg je al snel nieuwe vrienden. Dit scheelde een hoop, want echte klasgenoten heb je niet omdat je allemaal verschillende vakken hebt. 

Al met al was mijn High School year een geweldige ervaring. Ik heb enorm veel beleefd, geleerd en gedaan. Als ik later de kans heb, ga ik zeker weten weer voor een langere tijd naar het buitenland! 

Wil jij net als Mark een onvergetelijke High School ervaring op doen? Neem dan contact op met onze High School specialist.

Neem contact op© 2015 Information Planet