Support voor Ouders

Een High School periode in het buitenland is niet alleen een grote stap voor de uitwisselingstudent zelf, maar ook voor de ouders. Het is nogal wat om je zoon of dochter de wijde wereld in te sturen voor een lange tijd. Information Planet biedt support voor ouders, zodat jij met een gerust hart je zoon of dochter kunt uitzwaaien. Ook tijdens de High School periode stopt onze support niet. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. Wij hebben het contact met ouders erg hoog staan. Ben jij benieuwd hoe andere ouders zich hebben gevoeld bij de buitenlandervaring van hun zoon of dochter? De ouders van Laura kunnen het vertellen!

Keep in touch 

Als ouder gun je je kind een onvergetelijke, leerzame en zorgeloze tijd toe in het buitenland en wil je dat alles tot in de puntjes geregeld is. Je wilt dat jouw kind in een veilige en vertrouwde omgeving terecht komt. Het is altijd spannend of je kind zich thuis gaat voelen in een nieuwe leefomgeving en bij het gastgezin. Vragen die wellicht in je op komen zijn 'Wat voor mensen zijn het?' 'Is er wel een klik tussen mijn kind en het gastgezin?'. Onze gastgezinnen worden met zorg geselecteerd. Dat betekent dat er gekeken wordt naar overeenkomsten in interesses en hobby's. De achtergrond van de gastgezinnen wordt gecheckt en ook worden er regelmatig huisbezoeken gedaan. Je kind zal al snel een hechte band opbouwen met het gastgezin en leuke activiteiten ondernemen. Nog voordat jouw kind bij het gastgezin arriveert, kun je samen kennismaken via Skype of per telefoon

Ook tijdens het verblijf zijn er genoeg mogelijkheden om in contact te blijven met je zoon of dochter. Wat dacht je van Whatsapp of Skype? Wil je graag een keer op visite? Natuurlijk kan dat ook! Maak er een leuke vakantie van en krijg een beter beeld van de leefomgeving waarin je kind verblijft. Ondertussen houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen. Op locatie krijgt jouw kind een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze begeleider woont in de buurt en checkt regelmatig hoe jouw zoon of dochter zich voelt en hoe het gaat op school en bij het gastgezin. 

Tijdens dit avontuur staan jij en je kind er zeker niet alleen voor. Wij vinden het contact tussen ouders, ons, het kind en het gastgezin erg belangrijk. De begeleider op locatie zal hier dan ook een grote rol in spelen. Samen zorgen we ervoor dat dit spannende avontuur op rolletjes loopt en je kind dolblij met vele ervaringen terug kan keren. Onze studie- en reisadviseurs staan open voor al jouw vragen.

De tijd vliegt voorbij

Je zult ervaren dat de tijd voorbij vliegt en voordat je het weet zit je kind alweer in het vliegtuig terug naar huis. Een dubbel moment voor hem of haar. Je kind heeft een onvergetelijke tijd gehad op een High School en moet afscheid nemen van nieuwe vrienden en het gastgezin. Dat is niet makkelijk. Des te blijer zal je kind zijn om jou als ouder eindelijk weer in de armen te slaan! Ook jij staat te springen om je kind te omhelzen en alle belevenissen aan te horen. Je zoon of dochter brengt een koffer aan herinneringen en ervaringen mee naar huis. Vooral veel levenservaring en internationale vriendschappen. Het internationale netwerk is een plus op het cv van jouw kind. Schrik niet als jouw kind bij thuiskomst opeens vloeiend Engels spreekt.  

Wil je graag meer informatie? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op Maak een afspraak

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Maak een persoonlijke afspraak:© 2015 Information Planet