Studeren in Amerika

Wil jij studeren in Amerika? Maak die droom waar! Verleg letterlijk en figuurlijk je grenzen en ervaar ‘the American Way of Life’. Naast de kennis die je opdoet door de gekozen studierichting en de versterking van je CV, leer je ook de Engelse taal beter te beheersen, maak je kennis met de Amerikaanse cultuur en ontmoet je nieuwe, internationale vrienden!

  • Instituten
  • Opleidingen
  • Kosten
  • Aanmelden

Instituten

Bekijk deze Amerikaanse Universiteiten

California State University
California State University San Marcos

 

Full Sail University
Full Sail University Florida

 

Hult - Boston
Hult International Business School - Boston

 

Hult - San Francisco
Hult International Business School - San Fransisco

 

SAE
SAE Institute

 

San Ignacio University
San Ignacio University

 

Univerisity of Alabama Brimingham
St. George's University

 

Univerisity of Alabama Brimingham
University of Alabama Birmingham

 

University of South Florida
University of South Florida

 

Webster University
Webster University

 

Westcliff University
Westcliff University

 

Westcliff University
Westcliff University

 

Bekijk deze Amerikaanse Colleges 

Bunker Hill College
Bunker Hill Community College

 

Green River College
Green River College

 

NorthWest College
NorthWest College

 

Santa Barbara City College
Santa Barbara City College

 

Opleidingen

Studiemogelijkheden

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in Amerika. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Er zijn richtingen waar je zelfs meer keuze hebt in Amerika en betere opleidingen hebt dan in eigen land. Staat jouw gewenste studierichting er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Door ons ruime aanbod staat lang niet alles op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 40 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

 

Kosten

 

Kosten en Financiering

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en de onderwijsinstelling waar je wilt gaan studeren. In vergelijking met Nederland of België zijn de kosten voor levensonderhoud in Amerika hoog. Een appartement huren kost 15-20% meer en ook aan boodschappen ben je gemiddeld 25% meer geld kwijt. Daar staat tegenover dat uiteten gaan 20% goedkoper is en je ook voordeliger je nieuwe outfit kunt scoren in een van de grote shopping malls.

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Amerika en of je mag werken op de campus van je school. Een bijbaan hebben buiten je campus is in Amerika verboden op een studentenvisum. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

 

Aanmelden

 

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij jouw eigen American Dream waarmaken? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

 

 

Groot, groter, grootst 

Leef als in een film en waan je een weg in het overweldigende Amerika! Groot, groter, grootst: er is zo veel te zien en te ontdekken. Het leven gaat er dag en nacht door. In je vrije tijd hoef jij je niet te vervelen. Ga shoppen in een van de enorme shopping malls of maak een uitstapje naar een avontuurlijk pretpark. Je kunt ook gaan duiken, kajakken, whitewater raften, tennissen, surfen of bergbeklimmen. Genoeg te doen dus. Begin de dag met een goed vullend Amerikaans ontbijt dat bestaat uit pancakes met fruit, maple syrup of uit gebakken eieren met bacon, aardappeltjes en gebakken worstjes. Je kan ook gemakkelijk buiten de deur ontbijten. Al lopend op straat geniet jij van een lekkere bak koffie en een ontbijte. Je kunt ook lekker de tijd nemen en je bagel bij een eettentje opeten. Door de verschillende culturen in het land heb je 's avonds een grote keuze wat er bij jou op het menu staat. Wanneer je zelf geen zin hebt om voor het eten te zorgen zijn er genoeg diners langs de weg waar je een lekkere Amerikaanse hamburger of hotdog kan kopen.  

Things to do

Activiteiten en gelegenheden die je vooral in Amerika moet doen zijn een film kijken in een drive-in bioscoop, het bezoeken van een honkbalwedstrijd of een fair, gaan bowel of hardlopen in central park. Daarnaast is het super om de route 66 te rijden of een rodeo te bezoeken! Amerika is zeer populair en geliefd, dus waar wacht je nog op?

Waarom studeren in Amerika?

Door te studeren in Amerika ben je een unieke ervaring rijker! Het onderwijs kent een zeer goede kwaliteit waardoor jij na je afstuderen een grote voorsprong hebt op de arbeidsmarkt. Naast het hoge onderwijsniveau is ook de kwaliteit van het leven erg goed. Maak kennis met culturen vanuit de gehele wereld en vergroot je netwerk.

  • Living the American Dream
  • Starten met een studie is de beste manier om te migreren naar Amerika
  • Opleidingssamenstelling is flexibel en perfect voor mensen die geintresseerd zijn in meerdere studies
  • Hoger onderwijs is te volgen aan een universiteit en aan een college.
  • Verkort studietraject: bachelor binnen 2 tot 5 jaar, master binnen 1 tot 2 jaar. 
  • Vele leuke buitenschoolse activiteiten waar je je interesses en talenten ontdekt en waarbij je nog meer nieuwe internationale contacten legt.

Je dient  een goede beheersing te hebben van de Engelse taal. Twijfel je aan je niveau? Spijker deze in een korte tijd bij met een taalcursus op maat!

Een visum aanvragen is niet zo ingewikkeld als je misschien denkt dus laat je er niet door tegenhouden. Wij adviseren je graag zodat jij je plannen naar Amerika gewoon kan voortzetten!

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Stel je vraag© 2015 Information Planet