Studeren in de iconische wereldstad New York

Pace University is gelegen in een van 's werelds top 20 academische steden. Bouw aan jouw carrière tijdens een studie aan PU in New York, waar je wordt klaargestoomd voor het échte werkleven door middel van indrukwekkende stagemogelijkheden en werkgeversrelaties. Of je nu kiest om te gaan studeren aan Urban Campus in Lower Manhatten of in de buitenwijken van Westchester Country, je bevindt je in de ideale omgeving om aan je persoonlijke en professionele ambities te werken.

New York is dé iconische wereldstad die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Deze stad met meer dan 8 miljoen inwoners biedt kansen voor internationale studenten die ze nergens anders kunnen krijgen. Met een campus middenin downtown Manhatten dichtbij de welbekende Brooklyn Bridge. Maar ook de Westchester campus bied je toegang tot alle faciliteiten die je nodig hebt, waarvan vele gloednieuw zijn.

Waarom studeren aan Pace University?
Voor internationale studenten die een welvarende carrière in het wereldwijde bedrijfsleven willen, is Pace University een topuniversiteit om te gaan studeren. PU biedt studenten een krachtige combinatie van kennis in de beroepen, praktijk ervaring en een Liberal Arts curriculum. Elke student die een studie volgt aan de Pace University profiteert van het internationale netwerk met uitdagende stages in New York City.

Highlights PU

 • New York, Westchester
 • Veel internationale studenten
 • Ruime keuze uit studierichtingen
 • Actief studentenleven
 • Veel persoonlijke begeleiding
 • Onderdeel van Kaplan Pathways

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal alles uit je studie en studententijd en kies ervoor om te gaan studeren in Amerika. Een studie in het buitenland biedt unieke mogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden je graag met het maken van de juiste studiekeuze. Welke studierichting past het beste bij jou? Welke school of universiteit is het meest geschikt voor jouw studierichting? En hoe werkt bijvoorbeeld het aanmeldproces? We snappen dat er heel veel vragen bij je opkomen bij het idee van studeren in het buitenland, hiervoor zijn wij er! We helpen je vanaf het moment dat jij interesse toont tot het moment dat je daadwerkelijk naar het buitenland gaat om je droom te verwezenlijken.

Voor iedere school en opleiding zijn de toelatingseisen en aanmeldprocedures anders. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Pace University? Of heb je algemene vragen over een studie in het buitenland? Plan een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek in met een van onze medewerkers of meld je aan voor een van onze infosessies. We hepen je graag met al jouw vragen en bespreken de mogelijkheden voor een studie in het buitenland.

Volg een studie aan Pace University

Elke studiekeuze is een persoonlijk traject, want iedereen baseert een studiekeuze op verschillende motieven. Complete en duidelijke informatie is dan ook ontzettend belangrijk. We geven je hier een overzicht van de belangrijkste informatie over de universiteit en de campus:

Loader image

Ga studeren in de metropool New York! De plek waar er meer dan 800 talen worden gesproken, je nieuwe gerechtjes kunt ontdekken uit alle wereldkeukens en je kunt genieten van kunst, cultuur en de muziek die over de hele stad verspreid is.

Studeer in een opwindende plek om jouw Amerikaanse universitair diploma te behalen. Als internationale student profiteer je van kleine klassen en gespecialiseerde voorbereidingen om je leven op de Amerikaanse campus zo aannemelijk mogelijk te maken!

Als student aan de PU krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt. Vanaf het moment dat je aankomt, word je opgehaald op het vliegveld en start de oriëntatieweek om je te helpen settelen. Op elk moment kun je deskundig advies krijgen voor zowel persoonlijke als academische vragen.

De PU heeft alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Gebruik de bibliotheek om te studeren, de computerfaciliteiten om onderzoek te doen en sluit je aan bij één van de vele sportclubs en/of verenigingen om te socializen met je klasgenoten. Maak deel uit van de Pace-community.

Op Pace University kun je studies volgen op verschillende niveaus:

 • Foundation
 • Bachelor
 • Master
 • MBA

De studieniveaus kun je in verschillende opleidingstermijnen volgen. Denk daarbij aan een jaar, twee jaar of volledige studie.

Pace University biedt een breed scala aan studierichtingen, waarin je ook nog specifieke studies kan volgen;

 • Accounting
 • Business
 • Communications
 • Criminal Justice
 • Entertainment Management
 • Environmental Law
 • Finance
 • Media
 • Nursing and Health Science
 • Taxation

Ben je op zoek naar een bepaalde opleiding? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Het collegegeld is afhankelijk van het studieniveau en studierichting. Voor studies aan PU start het collegegeld vanaf 26.000 USD per jaar.

Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn o.a. studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

De toelatingseisen zijn per niveau en per opleiding verschillend. Voor een Foundation heb je minimaal een HAVO- of MBO 3- diploma nodig. Voor een opleiding van Bachelor niveau heb je minimaal een VWO- of MBO 4-diploma nodig. Voor een Masteropleiding is een afgeronde Bachelor vereist. Je niveau van de Engelse taal is ook een essentieel onderdeel en hier word je op getoetst.

Binnen elke studie kunnen aanvullende eisen gesteld worden, zoals bijvoorbeeld een portfolio voor de creatieve studies. Wil je weten of je met jouw vooropleiding in aanmerking komt voor de studie die jij wilt volgen? Neem dan contact met op ons op, wij helpen je graag verder.

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

Wanneer je wil gaan studeren in Amerika, komen er natuurlijk allerlei zaken op je af die geregeld moeten worden. Wij zijn er voor je om je te helpen van A tot Z: vanaf de eerste oriëntatie tot het moment dat je daadwerkelijk naar jouw gekozen school of universiteit vertrekt. Wil je meer weten hoe wij je gaan begeleiden? Lees dan de onderstaande punten:

Als je interesse hebt om te gaan studeren in het buitenland, maken we graag een persoonlijke afspraak met je om jouw voorkeuren te bespreken. Tijdens dit gratis oriëntatiegesprek leggen we je uit hoe wij je gaan begeleiden in het gehele proces. Van de studiekeuze tot de aanmelding en het vertrek. Wij hebben jarenlang ervaring in het begeleiden van studenten en zorgen er dan ook graag voor dat jij volledig voorbereid op reis kunt gaan.

Wanneer je er definitief voor kiest om naar het buitenland te gaan, starten wij met het begeleidingstraject voor een universiteit en opleiding die perfect aansluit bij al jouw wensen!

Voor onze begeleiding betaal je een totaalbedrag van €449 euro. Deze fee brengt je succesvol naar een buitenlands avontuur naar keuze en is op de volgende manier opgebouwd:

Na het voldoen van een aanbetaling van €199, wordt het persoonlijk consult ingepland. Tijdens dit consult worden alle opties en zaken besproken waar je rekening mee moet houden, wanneer je kiest voor een studie in het buitenland. We begeleiden je graag gedurende het gehele proces: van A tot Z en willen dat je een duidelijk totaalbeeld hebt van jouw toekomstige studie in het buitenland.

Als je na een tijdje weet welke studie en universiteit het beste bij jou past, ben je klaar voor de officiële aanmelding. Wij zullen je persoonlijk helpen en begeleiden zodat jou kans om aangenomen te worden, zo groot mogelijk is. Nadat je bent aangenomen bij de door jou gekozen universiteit, voldoe je het laatste stukje begeleiding fee van €250.

Wanneer we een universiteit en opleiding hebben gekozen die aansluit bij al jouw wensen en voorkeuren, gaan we aan de slag met jouw definitieve aanmelding.

Dit is vaak een wat ingewikkelde procedure waarbij kennis en ervaring noodzakelijk is om fouten te voorkomen en het aanmeldproces te versnellen. De onderdelen die vallen onder de aanmeldprocedure zijn onder andere het aanvraagformulier, bewijs van je taalvaardigheid, aanbevelingsbrief en een (video) essay. Aangezien wij toegang hebben tot bepaalde buitenlandse schoolsystemen, begeleiden onze specialisten je gemakkelijk door dit gehele traject.

Wanneer jouw aanmelding is verzonden naar de gekozen universiteit, is het even afwachten. Het besluit of je wordt toegelaten op de opleiding, wordt binnen enkele weken genomen. In veel gevallen is het besluit na die paar weken nog onder voorbehoud van bijvoorbeeld een taaltest of eindexamen. Er mag wel al een klein dansje worden gedaan want speciaal voor jou wordt er alvast een plekje gereserveerd! Je mag dus ook zeker blij zijn wanneer jij hoort dat je onder voorbehoud bent toegelaten.

Gefeliciteerd! Jouw aanmelding is geaccepteerd en je bent officieel toegelaten! Nu gaan we samen met jou aan de slag om de overige zaken op orde te krijgen. Denk hierbij aan een accommodatie (vaak bieden scholen accommodatie op de campus aan), visum, vluchten of beschikbare financiële hulp.

Klaar voor de start? Samen met jou hebben we ervoor gezorgd dat alle zaken zijn geregeld, het enige wat je echt alleen moet doen is je koffer pakken en zelfs daar kunnen we je advies in geven. Dan is het toch echt het moment aankomen waarop jij hebt gewacht, het is tijd om te gaan studeren in het buitenland!

Op veel buitenlandse universiteiten worden er oriëntatieweken georganiseerd die speciaal zijn gericht op internationale studenten. Tijdens een oriëntatieweek krijg jij de kans om de campus te ontdekken, nieuwe vrienden te maken en alvast een beetje te wennen aan jouw nieuwe leventje. Na de oriëntatie, start jij soepel en met veel frisse energie aan jouw studie in het buitenland! En staan wij nog altijd voor je klaar mocht je vragen hebben gedurende je studie.

Wat moet je nog meer regelen?

Wij begeleiden je in een geheel persoonlijk traject van A tot Z: vanaf het moment van de oriëntatie tot het moment dat je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt, kun je bij ons terecht. We helpen je niet alleen met het zoeken van een geschikte studie en school maar ook met het regelen van alle andere zaken zoals bijvoorbeeld accommodatie, visum, verzekeringen en het vertalen van diploma's en benodigde documenten.

Het is ook zeker niet onbelangrijk om te bedenken waar je gaat verblijven tijdens jouw studie in het buitenland. Tijdens je studie heb je natuurlijk ook een plekje nodig waarbij jij je kan terugtrekken en wat tijd voor jezelf kan hebben. Gelukkig bieden vrijwel alle universiteiten een accommodatie voor internationale studenten. Nadat jij (onder voorbehoud) bent toegelaten tot een studie, krijg je van je gekozen universiteit uitgebreide informatie met daarin ook de verblijfsmogelijkheden. Wil je toch liever ergens anders verblijven of een ander soort accommodatie hebben? Dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden.

Als je kiest voor een studie in een land buiten de Europese Unie, is een (studenten)visum vaak verplicht om daar te kunnen studeren. Het aanvragen van een visum wordt vaak als ingewikkeld ervaren. Dit heeft te maken met de verschillende soorten visums en die zijn gebaseerd om de gekozen bestemming, periode en studierichting. Het is daarom erg belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelgeving. Gelukkig hebben wij al jarenlang ervaring met het aanvragen van de juiste reisdocumenten voor onze studenten en begeleiden wij jou dus graag tijdens dit administratieve proces.

Het is vaak een vereiste om bepaalde documenten zoals een diploma, cijferlijst en eventuele bijlagen officieel te laten vertalen door een beëdigd vertaalbureau. Wij werken samen met een partner: Univertaal, waarbij jij gemakkelijk en snel jouw documenten kunt laten vertalen via ons online formulier. De kosten voor het vertalen van de documenten, wordt na het toesturen van de documenten berekend. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal pagina's dat vertaald dient te worden. De kosten zullen voorafgaand van de vertaling met je gedeeld worden door middel van een offerte.

Als je van plan bent om voor een lange tijd in het buitenland te zijn met een ander doel dan vakantie, dien je vaak een speciale verzekering af te sluiten. Een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering is voor dit soort reisdoelen meestal niet geldig. De reguliere verzekeringen hebben vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 tot 60 dagen, waar jij met een studie snel overheen zit natuurlijk.

Daarom werken wij samen met Tasman Verzekeringen, een verzekeringsorganisatie die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, highschool programma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Studeren in het buitenland ervaringen van onze studenten

Een studie ervaring in het buitenland is er één om nooit meer te vergeten. Of je nu voor een minor, semester, foundation year of voor een Bachelor of Master studie kiest, je ontwikkelt jezelf in een razendsnel tempo. Naast dat je een studie volgt, verbeter je razendsnel je Engels en leer je misschien zelfs nog een tweede vreemde taal. Benieuwd naar hoe andere studenten hun studietijd in het buitenland hebben ervaren? Laar je inspireren door de verhalen van studenten die jou voorgingen.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat