St. George’s University

Studeren op de prachtige Bahama's

St. George's University is opgericht in 1976 als onafhankelijke medische school. Sindsdien heeft de universiteit zich ontwikkeld als topinstituut in het internationale onderwijs. Momenteel studeren studenten uit 140 verschillende landen op de school op het Caribische eiland.

Deze exclusieve school bevindt zich in Grenada, op de West-Indies in het Caribisch gebied, ten noorden van Venezuela. Bovendien bevindt de campus zich naast het helderblauwe water van de Caribische zee, waaraan de campus zijn naam te danken heeft. Je kunt er zo een duik in nemen of kies ervoor om te hiken door het Grand Etang Forest. De basis van deze universiteit is Geneeskunde, maar ook diergeneeskunde heeft inmiddels bekendheid verworven en zijn er ook studies te volgen op het gebied van Arts En Sciences.

Waarom studeren aan St. George's University?
Zeker de studie geneeskunde is een investering, maar de kwaliteit en mogelijkheden binnen de opleiding, zoals coschappen lopen in Amerika maken dat 94% van de studenten de opleiding in één keer afrondt. Dit is absoluut een hoog percentage, waardoor je sneller in de gelegenheid bent je investering terug te verdienen.

Highlights St. George's University

 • West-Indisch
 • Geneeskunde
 • Hoog slagingspercentage
 • Samenwerking met VS, UK en Canada
 • Internationaal georiënteerd

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Bedenk wat jouw aanspreekt, op basis daarvan kunnen wij je informeren met de juiste informatie.
 • Begeleidingsfee: We starten met onze persoonlijke begeleiding.
 • Consult: Na het bespreken van jouw voorkeuren, laten wij weten welke school en studie het beste bij je past.
 • Aanmelding: Wij begeleiden je van A tot Z: van de aanmelding tot het verkrijgen van alle nodige documenten.
 • Toelating: Ook nadat je bent toegelaten zullen we je helpen met het regelen van de overige zaken.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Kies voor een onvergetelijke tijd en ga studeren aan de St. George's University op de Bahama's. Een studie in het buitenland biedt super veel voordelen voor studenten en young professionals. Wij willen je graag begeleiden en ondersteunen zodat jij de juiste keuzes kunt maken voor een geschikte studie in het buitenland. We bespreken alle opties op basis van jouw voorkeuren en helpen je met het hele aanmeldproces. Vanaf het moment dat je interesse toont om naar het buitenland te gaan via Information Planet, tot het moment dat je daadwerkelijk naar het buitenland gaat, zullen wij voor je klaarstaan. Maar ook tijdens jouw buitenlandse avontuur kun je ons altijd contacteren. Met onze jarenlange ervaring en een wereldwijd netwerk, zijn wij de perfecte organisatie om te zorgen dat jouw buitenlandavontuur tot in de puntjes is geregeld.

Wanneer je wil gaan studeren op een Caribisch eiland, is het best een uitdaging om dit helemaal te regelen. Je weet niet waar je moet beginnen en er zal allerlei informatie op je af komen. Wat zijn de toelatingseisen en hoe werkt de aanmeldprocedure? Dit is voor elke bestemming, universiteit en studierichting anders. Daarom zijn wij er om je te helpen. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten precies hoe het zit met de aanmeldprocedures en toelatingseisen van de St. George University. Wil je meer weten over deze specifieke universiteit of studeren in het buitenland in het algemeen? Plan dan een vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over alle mogelijkheden en helpen je met al jouw vragen.

Volg een studie aan St. George's University

Voordat jij de keuze maakt om te gaat studeren aan de St. George University, heb je complete en duidelijke informatie nodig. Aangezien iedereen een studiekeuze baseert op andere motieven, zullen wij met jou het persoonlijke traject aangaan om te kijken welke school, studierichting en bestemming het beste bij jouw voorkeuren past. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste informatie over de universiteit en campus:

Op de universiteit studeren zo'n 20.000 studenten, verdeelt over de verschillende faculteiten. Deze zijn Geneeskunde, Diergeneeskunde, Wetenschappen, Gezondheid, Onderwijs en Business. Verder zijn er op de School of Arts and Sciences verschillende bacheloropleidingen te vinden. Na afronding van een van deze opleidingen kun je doorstromen voor een master studie.

Vanwege het grote aantal internationale studenten op St. George's University, vind je deze multiculturaliteit ook terug op de campus, ook wel de True Blue campus genoemd. Deze campus is van alle gemakken voorzien en biedt studenten moderne faciliteiten die bij een universiteit van wereldklasse verwacht mogen worden. Er zijn daarnaast verschillende studentenorganisaties op de campus aanwezig waar je je als student bij kunt aansluiten. Zo word je nog sneller onderdeel van de campus community!

Studenten starten hun studie op de prachtige True Blue-campus, die op een schiereiland in de zuidwestelijke hoek van Grenada oprijst en Georgische architectuur prachtig combineert met levendige Caribische kleuren. Meer dan 65 gebouwen verspreid over de levendige locatie aan zee. De campus breidt zich altijd uit om bij te blijven met de nieuwste technologieën en om studenten de beste leeromgeving te bieden.

Op St. George's University kun je studies volgen op verschillende niveaus:

 • Bachelor
 • Master
 • MBA

De studieniveaus kun je in verschillende opleidingstermijnen volgen. Denk daarbij aan een jaar, twee jaar of volledige studie.

Op De Montfort University biedt verschillende studierichtingen aan, waarin je ook nog specifieke studies kan volgen;

 • Geneeskunde
 • Diergeneeskunde
 • Arts & Science

Ben je op zoek naar een bepaalde opleiding? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Het collegegeld is afhankelijk van het studieniveau en studierichting. Voor medische studies aan St. George's University start het collegegeld vanaf 35.000 USD per jaar.

Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn o.a. studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

De toelatingseisen zijn per niveau en per opleiding verschillend. Voor medische studies aan St. George's University heb je een VWO-diploma nodig met het juiste vakkenpakket. Je niveau van de Engelse taal is ook een essentieel onderdeel en hier word je op getoetst.

Binnen elke studie kunnen aanvullende eisen gesteld worden. Wil je weten of je met jouw vooropleiding in aanmerking komt voor de studie die jij wilt volgen? Neem dan contact met op ons op, wij helpen je graag verder.

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

Wij vinden persoonlijke begeleiding erg belangrijk. Wanneer je met ons gaat studeren in het buitenland, zorgen we ervoor dat je van A tot Z geholpen wordt: vanaf het eerste oriëntatiegesprek tot het moment dat je daadwerkelijk naar jouw campus vertrekt. Hoe dat precies verloopt en hoe wij jouw begeleiden zie je hier:

Als je interesse hebt om te gaan studeren in het buitenland, maken we graag een persoonlijke afspraak met je om jouw voorkeuren te bespreken. Tijdens dit gratis oriëntatiegesprek leggen we je uit hoe wij je gaan begeleiden in het gehele proces. Van de studiekeuze tot de aanmelding en het vertrek. Wij hebben jarenlang ervaring in het begeleiden van studenten en zorgen er dan ook graag voor dat jij volledig voorbereid op reis kunt gaan.

Wanneer je er definitief voor kiest om naar het buitenland te gaan, starten wij met het begeleidingstraject voor een universiteit en opleiding die perfect aansluit bij al jouw wensen!

Voor onze begeleiding betaal je een totaalbedrag van €449 euro. Deze fee brengt je succesvol naar een buitenlands avontuur naar keuze en is op de volgende manier opgebouwd:

Na het voldoen van een aanbetaling van €199, wordt het persoonlijk consult ingepland. Tijdens dit consult worden alle opties en zaken besproken waar je rekening mee moet houden, wanneer je kiest voor een studie in het buitenland. We begeleiden je graag gedurende het gehele proces: van A tot Z en willen dat je een duidelijk totaalbeeld hebt van jouw toekomstige studie in het buitenland.

Als je na een tijdje weet welke studie en universiteit het beste bij jou past, ben je klaar voor de officiële aanmelding. Wij zullen je persoonlijk helpen en begeleiden zodat jou kans om aangenomen te worden, zo groot mogelijk is. Nadat je bent aangenomen bij de door jou gekozen universiteit, voldoe je het laatste stukje begeleiding fee van €250.

Wanneer we een universiteit en opleiding hebben gekozen die aansluit bij al jouw wensen en voorkeuren, gaan we aan de slag met jouw definitieve aanmelding.

Dit is vaak een wat ingewikkelde procedure waarbij kennis en ervaring noodzakelijk is om fouten te voorkomen en het aanmeldproces te versnellen. De onderdelen die vallen onder de aanmeldprocedure zijn onder andere het aanvraagformulier, bewijs van je taalvaardigheid, aanbevelingsbrief en een (video) essay. Aangezien wij toegang hebben tot bepaalde buitenlandse schoolsystemen, begeleiden onze specialisten je gemakkelijk door dit gehele traject.

Wanneer jouw aanmelding is verzonden naar de gekozen universiteit, is het even afwachten. Het besluit of je wordt toegelaten op de opleiding, wordt binnen enkele weken genomen. In veel gevallen is het besluit na die paar weken nog onder voorbehoud van bijvoorbeeld een taaltest of eindexamen. Er mag wel al een klein dansje worden gedaan want speciaal voor jou wordt er alvast een plekje gereserveerd! Je mag dus ook zeker blij zijn wanneer jij hoort dat je onder voorbehoud bent toegelaten.

Gefeliciteerd! Jouw aanmelding is geaccepteerd en je bent officieel toegelaten! Nu gaan we samen met jou aan de slag om de overige zaken op orde te krijgen. Denk hierbij aan een accommodatie (vaak bieden scholen accommodatie op de campus aan), visum, vluchten of beschikbare financiële hulp.

Klaar voor de start? Samen met jou hebben we ervoor gezorgd dat alle zaken zijn geregeld, het enige wat je echt alleen moet doen is je koffer pakken en zelfs daar kunnen we je advies in geven. Dan is het toch echt het moment aankomen waarop jij hebt gewacht, het is tijd om te gaan studeren in het buitenland!

Op veel buitenlandse universiteiten worden er oriëntatieweken georganiseerd die speciaal zijn gericht op internationale studenten. Tijdens een oriëntatieweek krijg jij de kans om de campus te ontdekken, nieuwe vrienden te maken en alvast een beetje te wennen aan jouw nieuwe leventje. Na de oriëntatie, start jij soepel en met veel frisse energie aan jouw studie in het buitenland! En staan wij nog altijd voor je klaar mocht je vragen hebben gedurende je studie.

Wat moet je nog meer regelen?

Als we zeggen A tot Z, bedoelen we dit natuurlijk ook echt. Daarom helpen we jou naast het zoeken van de geschikte school en studie ook op weg met het regelen van een accommodatie, visum, verzekering en met het vertalen van diploma's en documenten.

Een van de eerste vragen die in je opkomt is waarschijnlijk: waar ga ik straks wonen in het buitenland? Je wilt je verblijf zo aangenaam mogelijk maken met een goede huisvesting. Vrijwel alle universiteiten bieden accommodatie voor internationale studenten. Nadat jij (voorwaardelijk) bent toegelaten tot de studie van jouw keuze, krijg je vanuit de universiteit uitgebreide informatie over de opties voor accommodatie. Wil je toch liever iets anders? Dan kijken we samen met jou naar andere mogelijkheden.

In landen buiten de Europese Unie is een (studenten)visum vaak nodig om te kunnen studeren. Wij weten uit ervaring dat een visum aanvragen een ingewikkeld en administratief proces is. Welk visum je nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming, periode en studierichting. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelgeving. Gelukkig zijn wij er om jou daarmee te helpen en je te begeleiden! Wij hebben al jaren ervaring met het aanvragen van de juiste reisdocumenten voor onze studenten.

Wil je in het buitenland gaan wonen, werken of studeren? Dan is het vaak vereist om bepaalde documenten (diploma, cijferlijst en eventuele bijlagen) officieel te laten vertalen door een beëdigd vertaalbureau. Documenten vertalen is via ons snel en eenvoudig geregeld in samenwerking met Univertaal, onze partner voor beëdigde vertalingen. Jouw documenten verstuur je gemakkelijk via ons online formulier. De kosten voor vertalen worden na het toesturen van de documenten berekend. Dit is afhankelijk van het aantal te vertalen pagina's. De kosten worden via een offerte voorafgaand aan de vertaling met je gedeeld.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, High School programma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Studeren in het buitenland ervaringen van onze studenten

Het maakt niet uit wat voor studie jij gaat doen of welk studieniveau jij volgt, wij kunnen je helpen en garanderen dat het een avontuur wordt dat jij nooit meer zal vergeten! Je zult jezelf in een razendsnel tempo ontwikkelen, een tweede taal leren en nieuwe vrienden en connecties maken waar je heel je leven nog profijt van kunt hebben. Ben je benieuwd hoe andere studenten hun studietijd in het buitenland hebben ervaren? Lees de ervaringsverhalen en laat je inspireren!

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat