Studeren in Denemarken

Zie jij jezelf al studeren in de schoolbanken van Denemarken? Verover net als de Vikingen de wereld met je specialisatie in een studierichting die wij aanreiken. Laat je verrassen door de Deense cultuur, gewoontes en omgeving. Door te studeren in het buitenland verleg je letterlijk en figuurlijk je grenzen. Je vergroot je talenkennis door de Engelstalige studies, specialiseert je in een studierichting en ontwikkelt je als persoon.

  • Instituten
  • Opleidingen
  • Kosten
  • Aanmelden

Instituten

Bekijk deze Deense instituten

business academy Aarhus
Business Academy Aarhus

 

Copenhagen Business Academy
Copenhagen Business Academy

 

VIA
VIA University College

 

Opleidingen

Studiemogelijkheden

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in Denemarken. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Er zijn richtingen waar je zelfs meer keuze hebt in Denemarken en betere opleidingen hebt dan in eigen land. Staat jouw gewenste studierichting er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Door ons ruime aanbod staat lang niet alles op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 40 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Kosten

Kosten en Financiering

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en onderwijsinstelling waar je wilt gaan studeren. In vergelijking met Nederland of België zijn de kosten voor onderwijs in Denemarken laag. Het is financieel gezien een zeer aantrekkelijke bestemming om te gaan studeren. 

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Binnen de Europese Unie mag je naast je studie gaan werken. Zo kun je met een bijbaantje lekker bijverdienen. Vooral in Denemarken waar het maandelijks besteedbaar inkomen ruim 40% hoger ligt dan in Nederland of België. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Denemarken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Aanmelden

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Sta jij open voor deze unieke ervaring en heb jij zin om een onvergetelijke tijd te beleven in het toffe Denemarken? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Maak een afspraak Neem contact op

Trots volk

Het Deense koninkrijk behoort tot een van de meest welvarende Europese landen. Op het gebied van taal, uiterlijk en landschap is het te vergelijken met Nederland en zijn zeker overeenkomsten te vinden. De Denen zijn een trots volk. Trots op hun geschiedenis, status, cultuur en op hun land. Ze hebben er alle reden toe! Laat je overweldigen door de prachtige fjorden en wouden die Denemarken bezit. Bezoek de veelzijdige hoofdstad Kopenhagen. Maak een heerlijke wandeling of fietstocht door de oude binnenstad, langs de wonderbaarlijke Koninklijke paleizen en maak een tussenstop om een drankje te doen in de gezellige cafeetjes. 

Must see's in Denemarken 

Denemarken heeft het oudste attractiepark ter wereld en het oudste park van LEGO, die zeker een bezoekje waard zijn! Het welbekende standbeeld van de Kleine Zeemeermin is ook een must see in het land waar de traditionele industrieën zoals de visserij en scheepsbouw nog erg worden gewaardeerd. De grootste haven van Denemarken ligt in Aarhus. Aarhus ligt op het schiereiland Jutland en is erg geliefd onder de studenten. Deze tweede stad van Denemarken heeft charme, gezellige pubs, sfeervolle restaurantjes, romantische plekjes en biedt geweldige bezienswaardigheden. Na deze dagen die gevuld zijn met studeren, tijd doorbrengen met nieuwe vrienden en het ontdekken van Denemarken, doezel je lekker in slaap tijdens het lezen van een van de bekende sprookjes zoals ‘De prinses op de erwt’, ‘Het lelijke eendje’ of ‘De rode schoentjes’ van Hans Christian Andersen.

Waarom studeren in Denemarken?

Denemarken kent een goed onderwijsstelsel en is vergelijkbaar met de Nederlandse kwaliteit. Eigen inbreng en innovatie staan centraal. Je volgt de lessen in het Engels en zult deze wereldtaal beter gaan beheersen tijdens je studie. Twijfel je over je niveau? Wij geven je graag advies over een taalcursus vooraf, zodat we je kennis zo goed en zo snel mogelijk naar het juiste niveau kunnen brengen. Denemarken heeft een ruime keuze uit bachelors die je binnen 3 tot 3,5 jaar kunt afronden. 

  • Engelstalige studies
  • Financieel zeer aantrekkelijk
  • Samenwerking tussen Deense onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven 
  • Eigen inbreng en innovatie staan centraal
  • Mogelijkheid om naast je studie een goed betaald bijbaantje te heben
  • Verkort studietraject: bachelor binnen 3 tot 3,5 jaar

 

Hoi, ik ben Tess, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Stel je vraag

Studiemogelijkheden

studeren in het buitenland

MBO opleiding
MBO | Beroepsopleiding

Doe een mbo- of beroepsopleiding in het buitenland

Bachelor
Bachelor

Doe een bachelor in het buitenland

Master
Master

Doe een master in het buitenland

MBA
MBA

Doe een MBA in het buitenland

College USA
College USA

Ga naar een college in de USA

Gap Year
Gap Year

Gap Year? Ga naar het buitenland!



© 2015 Information Planet