Finland

Als je op zoek bent naar een land waar kwalitatief hoog onderwijs geboden worden, dan is hier het antwoord: Finland. Finland staat al jaren aan de top met zijn hoge kwaliteit van onderwijs, hierdoor 
ben jij verzekerd van een internationaal erkend diploma dat veel waard is. De onderwijscultuur in Finland staat voor vertrouwen en tijd. De lesuren zijn minder dan in Nederland en het vertrouwen wordt geuit in het zelfstandig kiezen van projecten door de leerlingen. Creativiteit staat hoog in het vaandel, scholieren krijgen de vrijheid om hun eigen creativiteit te ontwikkelen. Net als innovatie wat ook erg belangrijk is voor de Finnen, in zowel creativiteit en innovatie wordt dan ook geïnvesteerd door de Finse overheid. 

  • Instituten
  • Opleidingen
  • Kosten
  • Aanmelden

Instituten

HAMK
HAMK

 

Opleidingen

Studiemogelijkheden

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in Finland. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Er zijn richtingen waar je zelfs meer keuze hebt in Finland en betere opleidingen hebt dan in eigen land. Staat jouw gewenste studierichting er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Door ons ruime aanbod staat lang niet alles op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 40 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Kosten

Kosten en Financiering 

In vergelijking met Nederland of België zijn de kosten voor levensonderhoud in Finland een stuk hoger. Af en toe betaal je het dubbele van wat je in Nederland en België voor hetzelfde product neer zou leggen. Daartegenover staat een kosteloze opleiding. Wanneer je jezelf inschrijft bij een volledige studie wordt deze voor je betaald door de Finse regering. Dit geld kun je natuurlijk goed gebruiken voor je accomodatie, eten, drinken en de feestjes.

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Finland en of je mag werken naast je studie. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

Aanmelden

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij studeren in een wereldstad? En het internationale karakter van Finland zelf ervaren? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Maak een afspraak Neem contact op

Fins, Zweeds of Engels?

In Finland wordt, natuurlijk, vooral Fins gesproken, maar de tweede taal van het land is Zweeds. De opleidingen worden in Finland dan ook altijd in deze twee talen aangeboden. Geen paniek! Want de Finnen spreken ook erg goed Engels. Net als het Nederlands wordt Fins nergens anders op de wereld gesproken. Hierdoor hebben de Finnen zich erg goed ontwikkelt op deze taalvaardigheid en kun jij met een gerust hart de colleges in het Engels volgen. 

Fins leren komt natuurlijk altijd van pas! Naast dat het leuk is om tijdens jouw studie maanden jezelf verstaanbaar te kunnen maken, vergroot je de kans op het vinden van een (bij)baan. Als je het uiteindelijk zo goed naar je zin hebt en dus niet meer weg gaat, heb jij al een portie taalkennis op zak! 

Op kamers in Finland

Je komt er niet onderuit: in Finland moet je op kamers. De steden liggen verder uit elkaar dan in Nederland, waardoor veel studenten ook op jonge leeftijd uit huis gaan. Dit is soms erg lastig, want de wachtlijsten voor de kamers zijn dan ook lang. Daar tegenover staat wel dat de kwaliteit van deze accomodaties uitmuntend zijn. Het  zorgt ook voor een goede sfeer op de campus, want al je vrienden wonen daar! 

Information Planet werkt samen met universiteiten die zorgen voor huisvesting. Ga je dan ook in Finland studeren via Information Planet, dan hoef jij je geen zorgen te maken over huisvesting. 

Waarom studeren in Finland?

Het grootste pluspunt is natuurlijk het kostenloos studeren! In Finland betaal je inschrijfgeld, maar het jaarlijkse collegegeld word, ook voor Nederlandse studenten, betaald door de Finse overheid. Er zijn nog meer pluspunten van het volgen van een studie in Finland?

  • Kwalitatief hoog onderwijs
  • Een prachtige natuur, met veel outdoor sport mogelijkheden
  • Goede beheersing van de Engelse taal
  • Collegegeld wordt betaald door de regering 

 

Hoi, ik ben Tess, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Beste prijsgarantie
Uitgebreid aanbod
Persoonlijke service
Kantoren wereldwijd
100% tevredenheid


© 2015 Information Planet