Studeren in Maleisië

 

Wil jij studeren in een moderne en vooruitstrevende omgeving? Dan is Maleisië een goede keuze in Azië. Volg onderwijs van hoge kwaliteit en verdiep je in een van de unieke programma's op gebied van technologie, wetenschap en het bedrijfsleven. Het land is ontwikkeling, net als jij! Verbreed je horizon, specialiseer jezelf binnen een vakgebied, vergroot je talenkennis en dompel je onder in een nieuwe cultuur. 

  • Instituten
  • Opleidingen
  • Kosten
  • Aanmelden

Instituten

Bekijk deze instituten in Maleisië

Asia pacific university
Asia Pacific University

 

Opleidingen

Studiemogelijkheden

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in Maleisië. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Er zijn richtingen waar je zelfs meer keuze hebt in Maleisië en betere opleidingen hebt dan in eigen land. Staat jouw gewenste studierichting er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Door ons ruime aanbod staat lang niet alles op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 40 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Kosten

Kosten en Financiering 

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en de onderwijsinstelling waar je wilt gaan studeren. In vergelijking met Nederland of België zijn de kosten voor levensonderhoud in Maleisië laag. Een appartement huren kost je 60% minder. Een andere leuke bijkomstigheid: bijna alle studenten- en appartementencomplexen beschikken over een eigen zwembad. Heerlijk om in af te koelen na een dag studeren! Daarnaast is het openbaar vervoer spot goedkoop en kun je uiteten voor een paar euro.

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Maleisië en of je mag werken naast je studie. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

Aanmelden

 

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Durf jij het avontuur in het buitenland aan? Wil jij dolgraag gaan studeren in Maleisië? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Maak een afspraak Neem contact op

 

Moderne, veilige én tropische bestemming

Maleisië behoort tot een van de meest moderne landen van Zuid-Oost Azië en heeft één van de snelstgroeiende groeiende economieën ter wereld. Een plus op je cv als jij hier gaat studeren. Door de westerse invloeden zul jij je er snel thuis voelen. De infrastructuur is goed geregeld en je reist snel en gemakkelijk van de ene naar de andere plek. Het land is veilig, stabiel en heeft ook nog eens een heerlijk tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 20 en 30 graden. Veel studenten brengen hun weekenden dan ook door op de prachtige stranden van de Perhentian Islands of Tioman Island. 

Multi-cultureel

Door de vele aanwezige bevolkingsgroepen is het een interessante plek om nieuwe culturen te ontdekken. Meng je in de Maleisische, Chinese of Indiase cultuur, leer nieuwe tradities kennen en ervaar de verschillen. De locals willen graag een praatje met je maken en helpen je om je wegwijs te maken op je nieuwe bestemming. De officiële taal in Maleisië is Bahasa Melayu, waarbij Engels de officiele tweede taal is. Bijna iedereen spreekt goed Engels waardoor je gemakkelijk kunt communiceren en je Engelse taalvaardigheden in no-time naar een hoger niveau tilt! 

Genoeg te ontdekken in Azië

Studeren in Maleisië is tegelijkertijd de ultieme kans om Azië te ontdekken. Door de gunstige ligging ben je sta je zo in andere omringende landen zoals Singapore, Thailand, Indonesië en nog veel meer. Een retourticket met een lokale luchtvaartmaatschappij scoor je voor een paar tientjes. Daarnaast heeft Maleisië zelf ook genoeg te bieden: prachtige oerwouden, schitterende eilanden, authentieke steden en moderne shopping malls. Ook op het eten ben je niet snel uitgekeken. Het eten is 'a way of live' in Azië. Ga tijdens je lunchpauze gezellig met je studiegenoten een warme maaltijd buiten de deur eten. Een fijne onderbreking van je studiedag en probeer heerlijke gerechten als Dimsum, Ikan Bakar of Beef Rendang

Waarom studeren in Maleisië?

Het onderwijs is van hoge kwaliteit en de hoeveelheid lesstof is te vergelijken met Europese onderwijsinstellingen. Je volgt lessen in het Engels en zult deze wereldtaal beter gaan beheersen tijdens je studie in Maleisië. Het is financieel gezien een zeer aantrekkelijke bestemming om te wonen. De kosten voor het levensonderhoud zijn laag. Veel van de studentencomplexen hebben een eigen zwembad, erg relaxt wonen dus! 

  • Financieel aantrekkelijk 
  • Tropische bestemming
  • Multi-culturele en moderne samenleving
  • Unieke programma's in technologie, wetenschap en het bedrijfsleven 
  • Verkort studietraject: bachelor binnen 3 jaar, master binnen 1 jaar
  • Goede uitvalbasis voor je reis door Azië 

Wanneer je in Maleisië gaat studeren, wordt er van je verwacht dat je de Engelse taal goed beheerst. Twijfel je aan je niveau? Spijker je kennis bij met een taalcursus vooraf. 

 

 

Hoi, ik ben Tess, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Stel je vraag

Studiemogelijkheden

studeren in het buitenland

MBO opleiding
MBO | Beroepsopleiding

Doe een mbo- of beroepsopleiding in het buitenland

Bachelor
Bachelor

Doe een bachelor in het buitenland

Master
Master

Doe een master in het buitenland

MBA
MBA

Doe een MBA in het buitenland

College USA
College USA

Ga naar een college in de USA

Gap Year
Gap Year

Gap Year? Ga naar het buitenland!© 2015 Information Planet