Studeren in Zweden

Wanneer er een lijstje gemaakt wordt van landen met de hoogste kwaliteit van onderwijs staat Zweden vrij hoog. Je bent dus verzekerd van een mooi diploma die bijna overal erkend wordt. Zweden heeft genoeg grondstoffen voor een goede economie, maar de regering heeft er in het verleden voor gekozen om in te zetten op een kenniseconomie. Hierdoor is er veel geld gestoken in het schoolsysteem en is de kwaliteit omhoog geschoten. Nu nog hebben de Zweden daar nog steeds veel profijt van en omdat jij een EU burger bent kan jij ook profiteren van het Zweedse schoolsysteem!

  • Instituten
  • Opleidingen
  • Kosten
  • Aanmelden

Instituten

Bekijk deze Zweedse intituten

Jönköping university
Jönköping University 

 

Opleidingen

Studiemogelijkheden

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in Zweden. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Er zijn richtingen waar je zelfs meer keuze hebt in Singapore en betere opleidingen hebt dan in eigen land. Staat jouw gewenste studierichting er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Door ons ruime aanbod staat lang niet alles op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 40 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Kosten

Kosten en Financiering 

In vergelijking met Nederland of België zijn de kosten voor levensonderhoud in Zweden een stuk hoger. Af en toe betaal je het dubbele van wat je in Nederland en België voor hetzelfde product neer zou leggen. Daartegenover staat een kosteloze opleiding. Wanneer je jezelf inschrijft bij een volledige studie wordt deze voor je betaald door de Zweedse regering. Dit geld kun je natuurlijk goed gebruiken voor je accomodatie, eten, drinken en de feestjes.

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Zweden en of je mag werken naast je studie. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

Aanmelden

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij studeren in een wereldstad? En het internationale karakter van Zweden zelf ervaren? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Maak een afspraak Neem contact op

Engels of Zweeds?

Natuurlijk heeft Zweden meer opleidingen in het Zweeds dan in het Engels, maar het verschil in aantallen is niet zo groot als de meeste andere landen in Noord-Europa. In Zweden wordt er bovengemiddeld Engels gesproken, dus je zal er goed uit de voeten kunnen.

Een beetje Zweedse les kan natuurlijk geen kwaad. In de maanden voor jouw opleiding of zelfs tijdens jouw opleiding kun je Zweedse lessen volgen.  Wanneer je jezelf duidelijk kan maken in het Zweeds vergroot je je (bij)baan(tje) kansen in Zwitserland. Ideaal als je er nooit meer weg wil, maar ook zeker niet verkeerd als je van plan bent om 4 jaar in Zweden te gaan wonen!

Op kamers in Zweden

Er is geen discussie over mogelijk. Wanneer je in Zweden gaat studeren zul je op kamers moeten. Hier zitten voor en nadelen aan en ik zal met het voordeel beginnen.

In Zweden liggen de steden verder uit elkaar dan in Nederland. Dit zorgt ervoor dat bijna iedere student op kamers moet. Uiteraard is hierop ingespeeld door grote bedrijven wat ervoor heeft gezorgd dat er veel uitstekende accomodaties beschikbaar zijn.

Hier ligt ook gelijk het nadeel. Doordat er zoveel studenten op kamers gaan is er elk jaar een flinke wachtlijst om een kamer te bemachtigen. Het is daarom slim om een andere optie achter de hand te houden, zoals logeren bij studiegenoten die al wel een accomodatie hebben. Information Planet werkt alleen samen met universiteiten die kunnen zorgen voor huisvesting. Ga je dus in Zweden studeren via Information Planet, dan hoef je je geen zorgen te maken over huisvesting.

Waarom studeren in Zweden?

Uiteraard is een groot pluspunt dat je geen collegegeld hoeft te betalen en dat studeren, op het inschrijfgeld na, gratis is. Daarnaast is het fijn dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over de huisvesting! Wat zijn nog meer pluspunten van het studeren in Zweden?

  • Hoge onderwijsstandaarden
  • Collegegeld wordt betaald door de regering
  • Goede beheersing van de Engelse taal
  • In Zweden wordt er goed voor de natuur gezorgd.

 

Hoi, ik ben Tess, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!© 2015 Information Planet