Sohail in Leicester, Engeland

"Al met al was het zo fantastisch en zou ik het zo weer doen".

Een jaar geleden zat ik in de trein naar het kantoor van Information Planet in Breda. Tijdens deze rit droomde ik van mijn mogelijk buitenlands avontuur, een avontuur waar ik mezelf op academisch en persoonlijk vlak kon bewijzen. Mijn oriëntatie op Nederlandse scholen in combinatie met projecten zoals werken met jongeren, talen en politiek liep tot op dat moment helaas nog op niets uit. Binnen de Nederlandse opleidingsmogelijkheden kon ik helaas niets vinden wat paste bij de ontwikkelingen die ik op beide vlakken graag wilde doormaken. Dit deed mij dan ook besluiten om mijzelf in het buitenland te gaan oriënteren. 

Tijdens deze oriëntatie ben ik terecht gekomen bij Information Planet, via de website had ik een afspraak gemaakt. Eenmaal aangekomen voelde ik me gelijk goed en kreeg een echt ‘ik kan het!’ gevoel. Information Planet heeft mij enorm goed geholpen, doordat Information Planet met verschillende instellingen en partnerschappen zijn er vele opties mogelijk. Mijn wensen zijn erg goed aangehoord en daardoor zijn er passende opties bij mijn wensen gezocht. Vanuit verschillende hoeken in de wereld kwamen de opties en mogelijkheden, uiteindelijk zijn we er samen uitgekozen en heb ik gekozen voor De Montfort University in Leicester, Engeland

De Montfort is een dynamische universiteit die werkt met joint-hours, hierdoor kun je verschillende vakken volgen die binnen jou interessegebied liggen. Mijn inschrijving werd een mix van sterke motivatie, veel werkervaring, diploma’s en referenties. Na deze ingestuurd te hebben, heb ik een Engelse test gemaakt en nog in dezelfde week kreeg ik het verlossende bericht: AANGENOMEN! 

Toen ging de tijd super snel en voor ik het wist stond ik in Leicester voor mijn eerste studiedag! Ik had er echt onwijs veel zin in en ben mijn eerste dag op de Journalistieke Faculteit begonnen. Tijdens mij studie hier ben ik onwijs veel mensen tegen gekomen en heb ik vriendschappen voor het leven opgebouwd. De studenten uit Engeland zelf, hebben mij veel over het land, de cultuur en hun versie van gezelligheid geleerd. Daarnaast heb ik veel international studenten ontmoet die op hun beurt mij hebben verrijkt door hun cultuur met mij te delen, wat een ervaring! Dit jaar heb ik ook op persoonlijk vlak een grote ontwikkeling doorgemaakt, ik ben zelfverzekerd, gemotiveerder en geloof ik dat ik mijn kennis kan toepassen in de Nederlandse arbeidsmarkt. Zoals de Engelse zouden zeggen: ‘empowered’. Al met al was het zo fantastisch en zou ik het zo weer doen, voor ik het wist was ik weer thuis in Nederland en denk ik met een grote glimlach terug aan mijn tijd in Leicester!

 


Wil jij net als Sohail een bachelor in Engeland volgen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs, zij kunnen jou helpen! 

Neem contact op© 2015 Information Planet