Examencursussen: vergroot je kans op slagen!

Met een wereldwijd erkend certificaat op zak, gaan de deuren van bedrijven en universiteiten voor je open! Geef je cv een boost en vergroot je kans op een toelating op een universiteit of baan door het volgen van een examencursus. Steeds vaker vragen opleidingen en bedrijven naar een certificiaat, waaruit blijkt dat je taalniveau toereikend is. Er zijn voor elke taal wel officiële examens te vinden, waaronder Cambridge English de bekendste is. 

Cambridge English

Behaal jouw Cambridge English Certificaat, onbeperkt geldig!

IELTS

Engels taalexamen gericht op Brits Engels

TOEFL

Engels taalexamen gericht op Amerikaans Engels

TESTDAF / GOETHE

Duits taalexamen

DELE

Spaans taalexamen

DELF / DALF

Frans taalexamen

CILS / CELI

Italiaans taalexamen

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens een examencursus word je persoonlijk begeleid om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het internationale taalexamen. Het behalen van een taalexamen vergt veel studie uren. Wanneer je examen met succes behaald, heb je een bepaald niveau in die taal bereikt. Als je perfect Engels spreekt dan heb je bij veel bedrijven een streepje voor. 

Waarom een examencursus? 

 • Goede voorbereiding op het taalexamen
 • Staat goed op je C.V. 
 • Officiële erkenning voor jouw taalniveau
 • Vergroot je kans op een baan of toelating op een universiteit

Information Planet heeft een heleboel opties voor je op een rijtje gezet, maar aarzel niet om contact met onze studie- en reisadviseurs op te nemen om je keuze met ons te bespreken. 

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte ontvangen

 • Engels
 • Spaans
 • Duits
 • Frans
 • Italiaans

Engels

Cambridge English

Met een Cambridge English certificaat op zak gaat de wereld voor je open. De Engelse taal is een wereldtaal. Steeds vaker stellen universiteiten en bedrijven eisen aan de kwaliteit van het Engels dat je moet kunnen spreken. Als je perfect Engels spreekt, heb jij bij veel bedrijven een streepje voor. Het Engelse taalexamen is ontwikkeld door de University of Cambridge en wordt wereldwijd erkend. Het certificaat verloopt nooit en is dus je leven lang geldig. 

Ontdek hoe jij het best het Cambridge English examen aan kunt pakken door een examencursus met Information Planet. Oefen je Engels tijdens de taallessen en vergroot je kans op slagen. Je kunt de examencursus op veel verschillende bestemmingen volgen. Populaire bestemmingen zijn EngelandAustralië en Malta.Vaak duren deze examencursussen tussen de 6 tot 12 weken en beginnen deze op vaste datums. Voorafgaand testen we jouw Engelse taalvaardigheid en aan de hand daarvan bepalen we voor welk niveau jij kunt gaan. 

Het Cambridge English examen bestaat uit vijf onderdelen en wordt afgenomen op vijf verschillende niveaus. Je krijgt pas een certificaat als je in één van de drie hoogste niveaus slaagt: First Certificate in English (FCE), Certificate in Advanced English (CAE) en Certificate of Proficiency in English (CPE). Meer weten over de verschillende niveaus en de examenonderdelen? Bekijk onze pagina over Cambridge English.

IELTS

IELTS staat voor International English Language Testing System, gericht op het Brits Engels. De taaltest geeft aan wat jouw huidige Engelse taalniveau is. Je hoeft niet voor een bepaald niveau te gaan, net zoals bij het Cambridge English. De testen worden vaak afgenomen wanneer je in het buitenland wilt studeren of werken. Het certificaat is twee jaar geldig. Daarna zul je de test opnieuw moeten doen. 

Niveaus 

Op je certificaat ontvang je een score op een schaal van 1 tot 9. Deze schaal wordt The IELTS 9-band Scale genoemd. Hieronder zie je de betekenis van elke score: 

 • Band 1 | Non-gebruiker: Je hebt nauwelijks tot geen kennis van de Engelse taal en je begrijpt slechts enkele woorden.
 • Band 2 | Sporadische gebruiker: Je hebt een basis, maar kunt niet duidelijk communiceren in het Engels. Je begrijpt gesprekken en teksten amper.
 • Band 3 | Zeer beperkte gebruiker: Je begrijpt wat er gezegd wordt in standaard situaties, maar je raakt nog in de war wanneer je in het Engels communiceert.
 • Band 4 | Beperkte gebruiker: Je kunt je redelijk communiceren in standaard situaties. Complexe gesprekken zijn nog niet aan je besteed. 
 • Band 5 | Eenvoudige gebruiker: Je begrijpt de meeste situaties, maar maakt nog fouten in het snappen en vertellen van sommige onderwerpen. 
 • Band 6 | Bekwame gebruiker: Je bent goed in het spreken en begrijpen van bekende situaties en ook moeilijke situaties gaan je steeds beter af. 
 • Band 7 | Goede gebruiker: Je kunt overweg met complexe en gedetailleerde Engelse gesprekken.
 • Band 8 | Uitstekende gebruiker; Je kunt je uitstekend redden in het Engels. 
 • Band 9 | Deskundige gebruiker: Je begrijpt de Engelse taal volledig en kunt je redden in vrijwel elke situatie. Je spreekt en schrijft de taal vloeiend. 

Examenonderdelen 

Het examen is samengesteld door de British Council, IDP en Cambridge English Language Assesment. Het bestaat uit vier onderdelen: begrijpend lezen, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid. 

TOEFL 

TOEFL staat voor Test of English as a Foreign Language, gericht op het Amerikaans Engels. De taaltest geeft net als IELTS aan wat jouw huidige Engelse taalniveau is. Je hoeft niet voor een bepaald niveau te gaan, net zoals bij het Cambridge English. Het certificaat is tevens twee jaar geldig. Daarna zul je de test opnieuw moeten doen. 

Niveaus 

Voor elk examenonderdeel kun je 30 punten behalen. De maximale eindscore is 120 punten. Welk aantal punten als voldoende wordt beoordeeld, hangt af van de instantie waarvoor je het certificaat nodig hebt. Per punten zijn per onderdeel als volgt verdeeld: 

 • Lezen: 0-14 punten = laag, 15-21 punten = gemiddeld, 22-30 punten = hoog 
 • Luisteren: 0-14 punten = laag, 15-21 punten = gemiddeld, 22-30 punten = hoog 
 • Spreken: 0-9 punten = zwak, 10-17 punten = beperkt, 18-25 punten = redelijk, 26-30 punten = goed
 • Schrijven: 1-16 punten = beperkt, 17-23 punten = redelijk, 24-30 punten = goed

Examenonderdelen 

Het certificaat wordt uitgegeven door de Amerikaanse non-profit organisatie Educational Testing Service. Het examen bestaat uit vier onderdelen: begrijpend lezen, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid.  Je kunt dit examen ook digitaal op de computer afnemen. 

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte ontvangen

Spaans

DELE

DELE staat voor Diplomas de Español como Lengua Extranjera en is het enige officieel erkende diploma in de Spaanse taal. In het bezit van deze diploma kun je terecht bij Spaanse onderwijsinstellingen en bedrijven. 

Niveaus

De niveaus waarop het examen wordt afgenomen variëren van A1 tot C2. 

 • A1: Je kunt alledaagse gesprekken redelijk volgen en je snapt de basis van de Spaanse taal.
 • A2: Je kunt alledaagse gesprekken volgen en je snapt bekende uitdrukkingen. 
 • B1: Je begrijpt de meeste teksten en kunt zelf ook basisteksten schrijven. Je spreekt Spaans op een goed niveau. Dit niveau is vaak een vereiste als je wilt gaan studeren aan een Spaanse universiteit. 
 • B2: Je begrijpt complexe teksten en kunt zelf ook redelijk moeilijke teksten schrijven. Je communiceert goed met een native speaker. 
 • C1: Je kunt flexibel en effectief communiceren in het Spaans voor zowel sociale, academische als profesionnele doeleinden. Je hebt geen moeite met het begrijpen en schrijven van moeilijke teksten.
 • C2: Je kunt elke Spaanstalige situatie zonder moeite aan en ziet geen moeilijkheden in het gebruiken van ingwikkelde Spaanse grammatica in zowel het spreken als schrijven. 

Examenonderdelen

Het examen bestaat uit vier onderdelen: begrijpend lezen, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid. 

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte ontvangen

Duits

TESTDAF / GOETHE

Heb je een erkend certificaat nodig voor de Duitse taal? Dan kun je het officiële examen TestDaf (Test Deutsch als Fremdsprache) of Goethe overwegen. In het bezit van één van deze certificaten kun je terecht bij Duitse onderwijsinstellingen en bedrijven. Beide certificaten zijn onbeperkt geldig. 

Niveaus

De scores die je behaald bij de examens worden bij beide toetsen verschillend geïnterpreteerd.  Voorafgaand aan een taalcursus wordt je niveau bepaald aan de hand van de zestaalniveaus volgens het ERK, dus A1 tot en met C2. Het Goethe examen kun je doen op de volgende niveaus: B2, C1 of C2. 

De score van elk onderdeel van het TestDaf examen wordt ingedeeld in één van de drie TestDaf niveaus: TDN 3, TDN 4 of TDN5. Deze niveaus zijn te vergelijken met de drie hoogste Cambrigde niveaus, maar dan voor de Duitse taal. TDN4 is vaak een vereiste als je wilt gaan studeren aan een Duitse universiteit. TND5 is het hoogste niveau en houdt in dat je bijna net zo goed Duits spreeks als een native speaker. 

Examenonderdelen

Het examen bestaat uit vier onderdelen: begrijpend lezen, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid. 

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte ontvangen

Frans

DELF / DALF

DELF staat voor Diplôme d’Etudes en Langue Française en DALF voor Diplôme Approfondi de Langue Française. Wanneer je in Frankrijk wilt gaan studeren of werken heb je vaak een officieel erkend certificaat nodig. 

Niveaus

Het DELF examen zorgt ervoor dat jij gekwalificeerd bent in A1, A2, B1 of B2 niveau volgens het ERK. Als je C1 of C2 niveau wilt halen doe je een DALF examen en ben je gevorderd. Om te slagen geldt bij beide examens de voorwaarde dat je totaalscore 50 punten of hoger is. Daarnaast dien je per onderdeel minstens 5 punten te hebben gescoord. 

Examenonderdelen

Het examen bestaat uit vier onderdelen: begrijpend lezen, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid. 

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte ontvangen

Italiaans

CILS / CELI 

CILS staat voor Certificazione di Italiano come Lingua Straniera en CELI voor Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana.Het zijn beide Italiaanse taalexamens waarmee je jouw Italiaans taalniveau kunt vaststellen. Handig als je in Italië wilt gaan werken of studeren. De examens zijn door verschillende universiteiten opgesteld. Beide examens zijn geaccrediteerd door het Italiaase Ministerie van Buitenlandse zaken. 

Niveaus

Hoewel de taalniveaus van beide examens onderverdeeld kunnen worden in de zes niveaus van het ERK (A1 t/m C2), worden er vaak andere benamingen gebruikt. 

Bij het CILS examen wordt gewerkt met de volgende taalniveaus: 

 • CILS Uno (B1): Je kent de basis van de Italiaanse taal en je kunt je gemakkelijk redden in dagelijkse situaties. 
 • CILS Due (B2): Je kunt je redden in dagelijkse situaties en je redelijk verstaanbaar maken in (in)formele gesprekken. Met dit taalniveau wordt je toegelaten aan een Italiaanse hogeschool.
 • CILS Tre (C1): Je spreekt zelfverzekerd Italiaans en je weet je staande te houden in moeilijke conversaties. 
 • CILS Quattro (C2): Dit is het hoogste niveau en je spreekt bijna net zo goed Italiaans als een native speaker. 

Het CELI examen werkt met andere benamingen, namelijk: 

 • CELI 1 (A2): Je hebt beperkte kennis van Italiaanse grammatica, maar kunt korte gesprekken voeren in standaard situaties. 
 • CELI 2 (B1): Je kent de basis van de Italiaanse taal en je kunt je redden in dagelijkse situaties. 
 • CELI 3 (B2): Je kunt je redden in dagelijkse situaties en je redelijk verstaanbaar maken in (in)formele gesprekken.
 • CELI 4 (C1): Je spreekt zelfverzekerd Italiaans en je weet je staande te houden in moeilijke conversaties. 
 • CELI 5 (C2): Je kunt alle situaties aan en de Italiaanse taal is vrijwel je moedertaal. 

Examenonderdelen

Het examen bestaat uit vier onderdelen: begrijpend lezen, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid. Sommige niveaus bij het CELI examen bevatten een extra onderdeel, namelijk linguïstische competenties.

Ja, ik wil vrijblijvend een offerte ontvangen

 

Hoi, ik ben Maud, taalcursus specialist van
Information Planet. Kan ik je helpen?

 

 

 

 

    Plan jouw gratis oriëntatie!            Stel je vraag © 2015 Information Planet