Studeren in Australië

Heb jij altijd al willen studeren in Australië? Deze fantastische bestemming ‘Down Under’ biedt veel mogelijkheden voor studenten. Plezier en studeren worden feilloos gecombineerd. Geef je cv een boost en vergroot je Engelse taalvaardigheden. Ontdek het afwisselende landschap van Australië samen met je internationale vrienden.

  • Instituten
  • Opleidingen
  • Kosten
  • Aanmelden

Instituten

Bekijk deze Australische instituten

Basair aviation
Basair Aviation

 

CSF
College of Sports and Fitness

 

Griffith College
Griffith College

 

James Cook University
James Cook University

 

KENT Institute
KENT Institute

 

TAFE Queensland
TAFE Queensland

 

Kaplan business school
Kaplan Business School

 

La trobe university melbourne sydney
La Trobe University

 

SAE
SAE Insitute

 

Western Sydney University
Western Sydney University

 

Opleidingen

Studiemogelijkheden

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in Australië. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Er zijn richtingen waar je zelfs meer keuze hebt in AustraliË en betere opleidingen hebt dan in eigen land. Je kunt gemakkelijk doorstromen tussen verschillende opleidingsniveaus. Staat jouw gewenste studierichting er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Door ons ruime aanbod staat lang niet alles op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 40 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Kosten

Kosten en Financiering

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en de onderwijsinstelling waar je wilt gaan studeren. Voor veel opleidingen is het mogelijk om de kosten per semester of per vak op locatie te betalen. Zo hoef je dus niet direct de totale studiekosten in één keer te betalen.

In vergelijking met Nederland of België zijn de kosten voor levensonderhoud in Australië hoog. Uiteraard zijn de salarissen ook een stuk hoger. Je kunt met een bijbaan een mooi centje bijverdienen. Een maaltijd in een restaurant is 15% goedkoper. Zo kun je vaak met je studiegenoten een hapje gaan eten. Houd je van een lekker biertje? Dan betaal je hier wel iets meer voor. 

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Australië en of hoeveel uur per week je mag werken in het land. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

Aanmelden

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij graag studeren 'Down Under'? Plan een afspraak met één van onze studiespecialisten en ontvang alle informatie die je moet weten over studeren in Australië.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jouw thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

Flexibel onderwijs

In Australië heb je veel vrijheid om je eigen opleidingsprogramma samen te stellen. De focus ligt op persoonlijke ontwikkeling waar jij de rest van je leven profijt van hebt. Het onderwijs is erg breed en flexibel. Ook steeds meer universiteiten bieden zowel universitaire- als beroepsopleidingen aan.

Meest internationale scholen ter wereld

Je bent niet de enige student die naar Australië trekt, want het land staat bekend om de meest internationale scholen ter wereld. Je bevindt je direct in een multiculturele omgeving en maakt vrienden van over de gehele wereld. Het is niet voor niets dat studenten graag naar Australië komen. Vijf steden in Australië staan op de lijst van de 30 beste studentensteden in de wereld op basis van betaalbaarheid, kwaliteit van het leven en werkgelegenheid. Het is een aantrekkelijke en veilige bestemming voor studenten.

Gave activiteiten in de buitenlucht

Australië is een echte backpack bestemming. Trek er in het weekend dus gemakkelijk op uit met je rugzak. Ontdek de mooiste stranden of doe mee met activiteiten. Vooral watersporten zijn erg populair. Leer surfen op een van de beste surfplekken ter wereld of ga duiken in het Great Barrier Reef. Genoeg van de prachtige onderwaterwereld? Ga dan eens hiken in het tropische regenwoud van Darwin of trek door de uitgestrekte en woestijnachtige Outback. Sluit de dag af met een ‘barbie’ Zo wordt een barbecue genoemd. Iets wat bij de Australische lifestyle hoort.

Ontspannen leefstijl

Studeren in Australië staat voor een onvergetelijke ervaring. Dompel je onder in de ontspannen leefstijl van de hartelijke bevolking. Zo zul je al snel met ‘Mate’ aangesproken worden. Een typisch woord dat vaak gebruikt wordt. Door de gastvrijheid van de bevolking zul jij je als internationale student al snel thuis voelen.

Waarom studeren in Australië?

Australië is een populaire bestemming onder internationale studenten. Het onderwijs is breed en flexibel en je kunt gemakkelijk doorstromen. Het is een unieke ervaring die ontzettend goed op je cv staat.

  • Flexibel onderwijs
  • Goede doorstroming tussen verschillende niveaus
  • Gastvrijheid van de bevolking
  • Meest internationale scholen ter wereld
  • Verkort studietraject: bachelor in 3 jaar
  • Backpack bestemming: combineer je studie met reizen

De opleidingen worden in het Engels gegeven. Twijfel je aaan je taalniveau? Spijker je taalvaardigheden dan in korte tijd bij met een taalcursus

 

Hoi, ik ben Tess, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid


© 2015 Information Planet