Studeren omringd door prachtige natuurlocaties in Australië

James Cook University is een toonaangevende universiteit die uitblinkt in onderwijs en onderzoek. De school heeft meerdere campussen in Australië. De campussen zijn omringd door tropische regenwouden of de zee. Voor sommige campussen geldt een mix van twee soorten natuurschoon. Een natuurliefhebber zou zich hier wel op het gemak voelen! Ook heeft James Cook University een universiteit in Singapore. 

De James Cook University streeft naar duurzaamheid en een betere toekomst voor al het leven in de tropen. Dit wordt gedaan door middel van ontdekkingen en rapporten van studenten. Ook jij kan de tropen helpen!

Waarom studeren aan James Cook University?
JCU is de nummer 1 universiteit voor Marine en Freshwater Biology en er is zelfs een eiland voor de kust waar onderzoek wordt gedaan. Het Orpheus Island Research Station op het Great Barrier Reef. Van scheepswrakken en verschillende riffen biedt deze plek een perfecte basis voor onderzoek welke van wereldbelang kan zijn!

Highlights JCU

 • in Australië of Singapore
 • Cairns, Townsville en Singapore
 • Great Barrier Reef
 • Verkennen, ontdekken, groeien
 • North Queensland

Plan nu jouw gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriëntatiefase: Geef ons aan wat jouw wensen en voorkeuren zijn, wij informeren je over alle mogelijkheden.
 • Begeleidingsfee: Wanneer we starten met jouw persoonlijke traject.
 • Consultgesprek: Wij geven je informatie over de scholen en studies die het beste bij jouw voorkeuren passen.
 • Aanmeldprocedure: Wij helpen je bij de aanmelding en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Wanneer jij bent toegelaten gaan we je helpen met alle overige zaken die geregeld moeten worden voor jouw buitenlandse avontuur.

Laat je door ons informeren en inspireren!
Kies voor een studie in het buitenland en beleef een unieke educatieve buitenlandervaring. Het is een aantrekkelijke manier om jouw horizon te verbreden. Een studie in het buitenland is erg populair voor studenten en young professionals. En dat begrijpen wij volledig! Het is natuurlijk supergaaf om te gaan studeren in het buitenland waarbij je een nieuwe taal leert, vrienden maakt, een andere cultuur ontdekt en daarbij jezelf ontwikkeld. Het is niet niks om een studie in het buitenland te plannen, ieder aanmeldproces is anders en vele scholen hebben andere toelatingseisen. Wij willen je daarom graag helpen bij dit gehele proces. Vanaf het moment dat jij interesse hebt tot het moment dat jij daadwerkelijk in het vliegtuig zit naar het buitenland staan wij voor je klaar. Met een team van experts, jarenlange ervaring en wereldwijd netwerk, kunnen wij jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Maar voordat we het persoonlijke begeleidingsproces beginnen, beantwoorden we graag al jouw vragen en bespreken we alle mogelijkheden door die passen bij jouw wensen en voorkeuren. Laat ons weten welk land jouw inspireert, in welke studierichting je interesse hebt en wat jouw motivatie is om naar het buitenland te gaan. Wij helpen en begeleiden je met het maken van de beste keuzes op basis van jouw input. Ben je nieuwsgiering geworden naar de mogelijkheden? Plan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze medewerkers of meld je aan voor een gratis infosessie. Wij staan voor je klaar en helpen je heel graag!

Kies voor een studie aan James Cook University

Iedereen heeft andere motieven om te kiezen voor een studie in het buitenland, waarbij complete en duidelijke informatie ontzettend belangrijk zijn. Wij geven je graag de belangrijkste informatie die jij nodig hebt om je te kunnen oriënteren. Lees hieronder meer informatie over de James Cook University.

De belangrijkste campussen van JCU bevinden zich in Noord-Queensland, een prachtige regio met een combinatie van een van de oudste inheemse culturen, een verbluffend tropisch klimaat, duurzame omgevingen en een multiculturele bevolking. De regio is uniek anders dan de rest van Australië, en mogelijk de wereld. De Werelderfgoedconventie van de VN is het daarmee eens. Zowel het Great Barrier Reef als de Wet Tropics regenwouden staan op de Werelderfgoedlijst vanwege hun natuurlijke waarden. Nergens anders ter wereld bestaan twee werelderfgoedregio's naast elkaar.

De studierichtingen zijn gerelateerd aan de omgeving en het land en zijn heel breed.

Met campussen in onder andere Cairns en Townsville is de ligging alleen al fantastisch. De campussen beschikken over onderzoeksfaciliteiten, vele sportfaciliteiten en er is ook de mogelijkheid om op de campus te wonen. De balans tussen studie en ontspanning is allemaal toegankelijk vanaf de campus.

James Cook University kun je studies volgen op verschillende niveaus:

 • Bachelor
 • Minor/Semester
 • Master

De studieniveaus kun je in verschillende opleidingstermijnen volgen. Denk daarbij aan een jaar, twee jaar of volledige studie.

James Cook University biedt een breed scala aan studierichtingen, waarin je ook nog specifieke studies kan volgen:

 • Allied Health and Pharmacy
 • Biomedical Science
 • Business, Law and Finance
 • Marine Science
 • Medicine and Dentistry
 • Nursing and Midwifery
 • Planning, development and Environment
 • Science, Technology, Engineering and Maths
 • Society and Culture
 • Sport and Exercise Science
 • Teaching and Education
 • Tourism
 • Veterinary and Animal Science

Ben je op zoek naar een bepaalde opleiding? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Binnen verschillende faculteiten is het mogelijk om voor jouw minor enkele vakken te volgen aan de JCU. Er zijn binnen de studies verschillende modules beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Uiteraard word je hierbij goed begeleid door ons team.

Het collegegeld is afhankelijk van het studieniveau en studierichting. Voor reguliere studies aan James Cook University start het collegegeld vanaf 30.000 AUD per jaar. Voor medische studies start het collegegeld vanaf 66.000 AUD per jaar.

Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn o.a. studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

De toelatingseisen zijn per niveau en per opleiding verschillend. Voor een Foundation heb je minimaal een HAVO- of MBO 3- diploma nodig. Voor een opleiding van Bachelor niveau heb je minimaal een VWO- of MBO 4-diploma nodig. Voor een Masteropleiding is een afgeronde Bachelor vereist. Wil je een medische studie volgen? Dan heb je een VWO-diploma nodig met het juiste vakkenpakket. Je niveau van de Engelse taal is ook een essentieel onderdeel en hier word je op getoetst.

Binnen elke studie kunnen aanvullende eisen gesteld worden, zoals bijvoorbeeld een portfolio voor de creatieve studies. Wil je weten of je met jouw vooropleiding in aanmerking komt voor de studie die jij wilt volgen? Neem dan contact met op ons op, wij helpen je graag verder.

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

Bij Information Planet vinden wij persoonlijke begeleiding ontzettend belangrijk. Als je kiest om via ons in het buitenland te gaan studeren, zorgen wij dat alles voor je geregeld is. Je kunt bij ons aankloppen voor al je vragen en wij zullen voor je klaarstaan. Voordat jij aan jouw buitenlandse avontuur begint, zal alles van A tot Z voor je zijn geregeld! Wil je meer lezen over ons begeleidingsproces, lees dan de onderstaande begeleidingsstappen:

Wanneer je interesse hebt om een studie in het buitenland te volgen, dan starten we met een gratis oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw studieplannen. Ook leggen we je uit hoe wij je begeleiden in het proces van studiekeuze, aanmelding en vertrek. Met onze kennis en ervaring begeleiden we je graag en zorgen we dat je goed voorbereid bent en de juiste studiekeuze kunt maken.

Als je definitief hebt besloten de stap naar het buitenland te maken, dan starten wij het begeleidingstraject voor de universiteit en opleiding die perfect bij jou past!

De kosten voor onze begeleiding bedragen in totaal € 449 voor een succesvolle studiebegeleiding. Deze fee is op de volgende manier opgebouwd:

De aanbetaling bedraagt € 199. Na het voldoen van de aanbetaling plannen wij samen met jou een persoonlijk consult in. Tijdens dit consult bespreek je samen met jouw studiespecialist alle opties en alle zaken waar je rekening mee moet houden. We begeleiden je van A tot Z. We willen dat je een duidelijk totaalbeeld hebt van jouw toekomstige studie in het buitenland. Ben je er na een tijdje uit en weet je welke universiteit en studie je gaat kiezen? Dan ben je klaar voor de officiële aanmelding. Hier gaan we jou uiteraard in helpen om te zorgen dat de kans dat je aangenomen wordt zo groot mogelijk is. Nadat de gekozen universiteit je aanmelding accepteert voldoe je het laatste stukje begeleiding fee van € 250.

Als we de perfecte universiteit en opleiding voor je hebben gevonden, gaan we aan de slag met je definitieve aanmelding. Een vaak ingewikkelde procedure waarbij kennis en ervaring noodzakelijk is om fouten te voorkomen en het proces te versnellen. Onderdelen van een aanmelding zijn o.a. het aanvraagformulier, bewijs van je taalvaardigheden, aanbevelingsbrief en een (video) essay. Onze specialisten begeleiden je door dit traject heen. Zo hebben wij toegang tot bepaalde buitenlandse schoolsystemen om jouw inschrijving in orde te maken.

Wanneer jouw aanmelding naar de universiteit is gestuurd, is het even afwachten. Meestal wordt het besluit of je wordt toegelaten op de opleiding binnen enkele weken genomen. Vaak is dit besluit dan nog wel onder voorbehoud van bijvoorbeeld een taaltest of eindexamen, maar er wordt alvast een plekje voor je gereserveerd! Dit is dan ook het moment om voorzichtig al heel blij te zijn, want je bent onder voorbehoud toegelaten!

Je aanmelding is geaccepteerd en je bent officieel toegelaten tot de opleiding! Het wordt nu tijd om aan andere zaken te gaan denken, zoals accommodatie. Vrijwel elke school biedt accommodatie op de campus aan. De school informeert jou hier ook over. Wij geven je uiteraard ook advies over een eventueel visum, vluchtdata en bijvoorbeeld beschikbare financiële hulp.

Je koffers zijn ingepakt en je bent klaar voor de volgende stap in je leven, een studie in het buitenland! Op veel universiteiten worden oriëntatieweken georganiseerd en speciaal voor internationale studenten zijn er extra activiteiten. Op deze manier ontdek je de campus, kun je wennen aan je nieuwe leven, maak je jouw nieuwe onderkomen eigen en ontmoet je nieuwe vrienden. Zo maak je een soepele start met jouw studie en kun je met frisse energie de collegebanken in!

Wat moet je nog meer regelen?

En als we zeggen dat we je helpen met alles, bedoelen we dat natuurlijk ook. Naast de studie gerelateerde zaken moeten er nog allerlei andere zaken geregeld worden voordat jij jouw buitenlandse avontuur kunt starten. Wat dacht je van jouw accommodatie, (eventuele) visum, verzekeringen en vertalingen van belangrijke documenten en diploma's. Ook hiermee helpen wij je graag en geven wij je tips en tricks om voorbereid op reis te gaan.

Een van de eerste vragen die in je opkomt is waarschijnlijk: waar ga ik straks wonen in het buitenland? Je wilt je verblijf zo aangenaam mogelijk maken met een goede huisvesting. Vrijwel alle universiteiten bieden accommodatie voor internationale studenten. Nadat jij (voorwaardelijk) bent toegelaten tot de studie van jouw keuze, krijg je vanuit de universiteit uitgebreide informatie over de opties voor accommodatie. Wil je toch liever iets anders? Dan kijken we samen met jou naar andere mogelijkheden.

In landen buiten de Europese Unie is een (studenten)visum vaak nodig om te kunnen studeren. Wij weten uit ervaring dat een visum aanvragen een ingewikkeld en administratief proces is. Welk visum je nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming, periode en studierichting. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelgeving. Gelukkig zijn wij er om jou daarmee te helpen en je te begeleiden! Wij hebben al jaren ervaring met het aanvragen van de juiste reisdocumenten voor onze studenten.

Wil je in het buitenland gaan wonen, werken of studeren? Dan is het vaak vereist om bepaalde documenten (diploma, cijferlijst en eventuele bijlagen) officieel te laten vertalen door een beëdigd vertaalbureau. Documenten vertalen is via ons snel en eenvoudig geregeld in samenwerking met Univertaal, onze partner voor beëdigde vertalingen. Jouw documenten verstuur je gemakkelijk via ons online formulier. De kosten voor vertalen worden na het toesturen van de documenten berekend. Dit is afhankelijk van het aantal te vertalen pagina's. De kosten worden via een offerte voorafgaand aan de vertaling met je gedeeld.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, High School programma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Buitenlandervaringen van onze studenten

Lees de ervaringen van de studenten die jou voorgingen. Tijdens jouw buitenlandse studie zul je een onvergetelijke tijd tegemoet gaan. Met ups en downs maar je zult er altijd beter uitkomen, je ontwikkelt jezelf namelijk razendsnel en leert jezelf beter kennen. Het maakt niet uit welk studieniveau jij kiest want met elk niveau zul jij een fantastisch avontuur beleven. Als je wilt weten hoe het écht is om in het buitenland te studeren kun je via onze ervaringenpagina de verhalen lezen van de studenten die jou zal voor zijn gegaan.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat