Studeren in Canada

Wil jij studeren in het overweldigende Canada? Dit gastvrije land heeft één van de beste onderwijssystemen ter wereld. Net als in Amerika is het onderwijs in Canada van hoge kwaliteit en kun je kiezen uit een breed opleidingsassortiment.

Het maakt niet uit welke studie je kiest. In Canada hebben we altijd een passend programma of opleiding waar je aan deel kunt nemen. Daarbij staat Canada bekend om de prachtige natuur en uitgestrekte landschappen. Wil je een natuurstudie doen, op hoog niveau sport beoefenen of graag in je vrije tijd de wijde wereld in trekken? Canada biedt heel veel opties op dit gebied. Als je van het buitenleven houdt, kun je bijna nergens anders beter uit de voeten dan in Canada. Of het nu winter of zomer is, de Canadezen hebben altijd wel een reden om de barbecue aan te steken of een weekend te gaan hiken en kamperen. Zie jij jezelf al bij het kampvuur zitten, kijkend naar de sterren?

 • Instituten
 • Opleidingen
 • Kosten
 • Aanmelden

Instituten

Bekijk deze Canadese Instituten 

Seneca
Seneca

 

TRU
Thompson Rivers University

 

KPU
Kwantlen Polytechnic University

 

University of Manitoba
University of Manitoba

 

 

Opleidingen

Studiemogelijkheden

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in Canada. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Er zijn richtingen waar je zelfs meer keuze hebt in Canada en betere opleidingen hebt dan in eigen land. Staat jouw gewenste studierichting er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Door ons ruime aanbod staat lang niet alles op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 40 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Kosten

Kosten en Financiering

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en de onderwijsinstelling waar je wilt gaan studeren. In vergelijking met Nederland of België zijn de kosten voor levensonderhoud in Canada goedkoper. Een groot verschil met de hoge kosten in buurland Amerika. Voor een apartement ben je doorgaans 15-20% minder kwijt dan in Nederland of België, het openbaar vervoer en het rijden van een auto kost je een stuk minder en je scoort voordeliger een nieuwe outfit in één van de grote shoppingmalls. Ook ga je voor 10% minder naar de bioscoop en zijn veel activiteiten in Canada in de buitenlucht en dus gratis. Voor je boodschappen ben je wat duurder uit. Gelukkig ga je bij een gemiddeld restaurant voor minder geld uiteten, waardoor je dus een extra reden hebt om iets vaker buiten de deur te gaan voor ontbijt, lunch, diner en drankjes. 

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Canada. In Canada mag je gewoon een bijbaantje hebben, wat het des te makkelijker maakt om je in je levensonderhoud te voorzien. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

Aanmelden

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij jouw eigen studieperiode in Canada waarmaken? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jouw thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

Genoeg te ontdekken in Canada

Ga je studeren in Canada, dan wil je natuurlijk ook de prachtige sights bezoeken. Naast de indrukwekkende natuurgebieden, kent Canada ook genoeg wereldsteden. Vancouver is een echte metropool. Het is een waar shopping paradijs. Alle grote merken zijn hier gevestigd en in de avond kun je in de vele trendy wijken lekker eten. Je vind er vele wijnbarretjes, food trucks en in Gastown slenter je door de oudste straten van Vancouver. In het westen is Ottowa een erg fijne stad. Het is de hoofdstad van Canada, maar wel een stuk kleiner dan Vancouver. In Rideau Centre vind je hier de bekende food courts en kun je erg goed shoppen. De Byward Market Area is ook een fijn gebied om 's avonds met vrienden wat te gaan drinken. Vanuit trendy Ottowa ben je in no time in Quebec. Hier spreken ze Frans en kun je in de wintermaanden skiën. Ben je in Quebec, dan bezoek je ook Montréal. Je vind hier botanische tuinen en het prachtige Vieux-Montréal, waar je slentert door de smalle straatjes en oude steegjes. Het doet wat Europees aan, maar dat geeft ook een leuk contrast met de andere grote steden als Calgary en Vancouver. Tip: bezoek Montréal in de zomer. Je vind dan downtown ieder weekend gave festivals en ervaart de stad zo op z'n best. Vanuit Canada ben je ook in een mum van tijd in Amerika. Vanuit Toronto vlieg je in 1,5 uur naar New York en bezoek je met een uurtje rijden de Niagara Falls. Een weekendje shoppen in the Big Apple kan dus gewoon!

Onze top 5 absolute must do's in Canada

 • Eet "Poutine". Je eet friet bedekt met verse kaas, gedompeld in jus. Een echte klassieker die je geproefd moet hebben!
 • Drink een "Bloody Ceasar" in Calgary. De cocktail komt hier vandaan en is een echt Canadees drankje.
 • Dobber op één van de prachtige meren die Canada rijk is. Als het even kan geniet je van het water op een house boat in Sicamous.
 • The Rocky Mountains mag niet ontbreken op je must see lijstje. Bezoek ook gelijk Banff National Park, Lake Louise, Lake Moraine en Jasper National Park.
 • Ga naar een Folk Festival. In Calgary en Vancouver vind je er veel, maar ook op andere (kleinere) locaties in het land vind je juweeltjes die het bezoeken meer dan waard zijn.

Waarom studeren in Canada?

Canada is een geweldige bestemming en een perfecte locatie om je studie te volgen. Het onderwijs is er heel goed, je diploma's worden over de hele wereld erkent en je kunt het echte on campus life ervaren. We geven je alle voordelen nog even op een rij:

 • Financieel aantrekkelijk
 • Engelstalig en Franstalig onderwijs
 • Bachelor in 3 á 4 jaar, master in 1 á 2 jaar
 • Multi-culturele samenleving en gastvrij land
 • Nadruk ligt op activiteiten, met name outdoor
 • Veel rondreismogelijkheden
 • Je mag werken naast je studie
 • Na je studie mag je in Canada blijven, ideaal als wilt emigreren

Meer weten? Neem contact op met onze studieadviseurs en ontdek wat jouw studiemogelijkheden zijn!

 

Hoi, ik ben Tess, studieadviseur van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Stel je vraag

Promotie studie/school

Studiemogelijkheden

studeren in het buitenland

MBO opleiding
MBO | Beroepsopleiding

Doe een mbo- of beroepsopleiding in het buitenland

Bachelor
Bachelor

Doe een bachelor in het buitenland

Master
Master

Doe een master in het buitenland

MBA
MBA

Doe een MBA in het buitenland

College USA
College USA

Ga naar een college in de USA

Gap Year
Gap Year

Gap Year? Ga naar het buitenland!© 2015 Information Planet