Studeren in Engeland

Wat nou als je kan studeren in Engeland? Dat zou je studie toch veel leuker maken? Naast dat je je verdiept in een van de richtingen die Information Planet aanbiedt, krijg je ook de Engelse taal onder de knie. Twee vliegen in een klap dus! Verbreed je horizon, maak nieuwe vrienden en grijp deze kans!  

 • Instituten
 • Opleidingen
 • Kosten
 • Aanmelden

Instituten

Bekijk deze Engelse instituten

Bexhill College
Bexhill College

 

BIMM Institute
BIMM Institute

 

Coventry University
Coventry University

 

CRIC Anglia Ruskin University
CRIC Anglia Ruskin University

 

De Broc
De Broc School of Business

 

De Montfort University
De Montfort University

 

Hult International Business School
Hult International Business School

 

LBIC Brunel University London
LBIC Brunel University London

 

London College of Contemorary Arts
London College of Contemporary Arts

 

University of South Wales
London South Bank University

 

New Castle University
Newcastle University

 

Newcastle University
Newcastle University London College

 

Northumbria university london campus
Northumbria University London Campus

 

SAE
SAE Institute

 

Ulster University
Sunderland College

 

The University of Law
The University of Law

 

Ulster University
Ulster University

 

University of Bedfordshire
University of Bedfordshire

 

University of Bedfordshire
University of Derby

 

University of Essex
University of Essex

 

University of Portsmouth
University of Portsmouth

 

University of South Wales
University of South Wales

 

University of Roehampton
University of Roehampton

 

University of West London
University of West London

 

Opleidingen

Studiemogelijkheden

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in het Engeland. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Er zijn richtingen waar je zelfs meer keuze hebt in Engeland en betere opleidingen hebt dan in eigen land. Staat jouw gewenste studierichting er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Door ons ruime aanbod staat lang niet alles op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 40 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Kosten

Kosten en Financiering

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en de onderwijsinstelling waar je wilt gaan studeren. De kosten voor het levensonderhoud zijn vergelijkbaar met Nederland en België. Als 'shopaholic' zit je in Engeland goed. Een paar schoenen, een jeans of een leuk zomerjurkje kost je daar gemiddeld 20% minder.

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Binnen de Europese Unie mag je naast je studie gaan werken. Verdien lekker bij met een bijbaantje. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Engeland. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Aanmelden

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Zie jij jezelf al in de schoolbanken zitten in Engeland? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Maak een afspraak Neem contact op

The place to be

Londen is ‘the place to be’. Engeland biedt je niet alleen een mooie studententijd op het gebied van goede kwaliteit onderwijs en het ontwikkelen van de Engelse taal,  maar geeft je ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen in haar rijke cultuur en mysterieuze landschappen. Engeland staat bekend om de rode telefooncel, high tea’s, English breakfast, cricket en haar vele bekende steden zoals Londen, Liverpool, Birmingham en Leeds. Hier zijn veel studenten te vinden. Ook in de steden Oxford, South Wales, Leicester en Coventry zijn universiteiten en campussen te vinden die erg geliefd zijn. In elk van deze studentensteden zijn talloze bezienswaardigheden te bezichtigen en kun je de Engelse sfeer proeven. Bekijk het betoverende uitzicht vanuit de Londen Eye, betreedt het voetbalstadion in Liverpool en ‘Shop till you drop’’ in Leeds. Maak kennis met het multiculturele Birmingham en leer Coventry kennen dat zich in hartje Engeland bevindt. Ontdek en bewonder de geschiedenis achter de steden Oxford en Leicester. In South Wales bezoek je de welbekende hoofdstad Cardiff en ervaar je de Welsche cultuur. Genoeg te doen!

Waarom studeren in Engeland?

Engeland is een ideale bestemming om te studeren. Je hebt er een goed studentenleven! Het onderwijs in Engeland kent een goede kwaliteit en de diploma’s worden over de hele wereld erkend. Op je cv is het een pluspunt en hierdoor vergroot je je studie- en carrièremogelijkheden. De opleidingen bevatten veel praktijkelementen, waardoor jij wordt klaargestoomd tot een professional. Om deze reden staan bedrijven al voor je in de rij voordat je afgestudeerd bent. Je studententijd is de ideale periode om ervaring in het buitenland op te doen, dus grijp deze kans met beide handen aan voordat je later spijt krijgt!

 • Engelse cultuur met veel studenten pubs 
 • Je Engelse taalvaardigheid wordt naar een hoger niveau getild
 • Mogelijkheid om naast je studie een goed betaald bijbaantje te hebben
 • Verkort studietraject: bachelor binnen 3 jaar, master binnen 1 jaar
 • Ideaal als je in het buitenland wilt studeren, maar niet te ver van huis wilt
 • Opleidingen bevatten veel praktijkelementen en bedrijven bezoeken scholen 
 • Het Britse onderwijs heeft wereldwijd invloed op veel commonwealth landen  

Je volgt de lessen in het Engels en er wordt van je verwacht dat je de Engelste taal al voldoende beheerst. Twijfel je over je niveau? Wij geven graag advies over een Engelse taalcursus vooraf, zodat we je kennis zo goed en zo snel mogelijk naar het juiste niveau kunnen brengen. 

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Studiemogelijkheden

studeren in het buitenland

MBO opleiding
MBO | Beroepsopleiding

Doe een mbo- of beroepsopleiding in het buitenland

Bachelor
Bachelor

Doe een bachelor in het buitenland

Master
Master

Doe een master in het buitenland

MBA
MBA

Doe een MBA in het buitenland

College USA
College USA

Ga naar een college in de USA

Gap Year
Gap Year

Gap Year? Ga naar het buitenland!© 2015 Information Planet