University of Hertfordshire

Studeren aan een vooruitstrevende universiteit in Engeland

De University of Hertfortshire kijkt naar de potentie en ambitie van studenten. Dankzij de persoonlijke begeleiding worden de talenten van de studenten gezien en worden deze ontwikkeld. Samen met Hertfordshire International College (HIC) waar je vele Foundations kunt volgen, biedt het een moderne en dynamische omgeving!

Je vindt de universiteit op 25 minuutjes van Londen in Hatfield. Er zijn twee locaties, College Lane en de Havilland. Hatfield is gastvrij, betaalbaar en een veilige plek om te studeren. In en rond Hatfield vind je pubs, clubs, cafés, muziekpodia winkelcentra etc.

Waarom studeren aan University of Hertfordshire?
De universiteit is één van de meest toonaangevende business universiteit van het Verenigd Koninkrijk en een voorbeeld in de sector. Het is innovatief en ondernemend en daagt individuen en organisaties uit om te excelleren. De geschiedenis gaat terug tot 1941. In 2017 vierden ze 25 jaar universitair onderwijs en 65 jaar hoger onderwijs. Dankzij de verschillende pathways van Navitas, kun je op een goede manier de verschillende bachelor programma's van deze universiteit instromen.

Highlights UOH

 • Op 25 minuten van Londen
 • HertSquad sport community
 • Vele faciliteiten on-campus
 • International College voor Foundation
 • Actieve studentenbegeleiding

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Op basis van jouw wensen gaan we kijken naar de mogelijkheden.
 • Begeleidingsfee: We gaan van start met jouw persoonlijke traject.
 • Consult: We laten je weten welke studie en opleiding het beste bij jouw voorkeuren lijkt te passen.
 • Aanmelding: We begeleiden je met de gehele aanmelding en het verkrijgen van alle benodigde documenten.
 • Toelating: Wanneer je bent toegelaten gaan we de overige zaken met je regelen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Maak je dromen waar en ga studeren in Engeland! Een studie in Engeland biedt superveel mogelijkheden voor zowel studenten als young professionals. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuzes en willen je begeleiden tijdens het gehele proces. Van het kiezen van de juiste studie, school of universiteit tot en met het gehele aanmeldproces en ook daarna staan wij nog voor je klaar. We begeleiden je van A tot Z op basis van jouw aangegeven wensen en voorkeuren. Met ons wereldwijde netwerk en jarenlange ervaring kunnen wij je garanderen dat wij de perfecte organisatie zijn om jou te begeleiden met jouw buitenlanddroom.

Studeren in Engeland is niet zomaar iets en kan dan ook wat uitdagingen met zich meebrengen. Waar moet je überhaupt beginnen? Hoe zit het met de aanmeldprocedures en toelatingseisen? Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je vragen voor een studie in het buitenland in het algemeen? Je kunt altijd een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek inplannen met één van onze studiespecialisten of meld je aan voor een infosessie. Heel graag vertellen wij je meer over alle mogelijkheden en beantwoorden wij je vragen.

Volg een studie aan University of Hertfordshire

Iedereen maakt een studiekeuze gebaseerd op andere motieven. Het is daarom belangrijk om duidelijke en complete informatie te hebben voordat je jouw keuze maakt. Hieronder hebben we daarom de belangrijkste informatie over de University of Hertfordshire voor je opgesteld:

In het centrum van Hatfield vind je zowel de University of Hertfordshire als de Hertfordshire International College. Je krijgt les in een moderne en dynamische setting en studeert aan een vooruitstrevende, zakelijke universiteit, op slechts 25 minuten van het centrum van Londen. De term Student Experience komt bij deze universiteit echt tot uiting door de begeleiding van de studenten waarbij het talent vanaf dag één als middelpunt wordt genomen.

Wanneer je start op de HIC krijg je in je eerste week een uitgebreide oriëntatie waarbij je alle informatie krijgt over jouw studententijd aan de University of Hertforshire. Als je interesse hebt om te sporten of lid te worden van een studentenvereniging, dan is de University of Hertfordshire de plek waar je moet zijn. Het heeft enkele van de beste sport- en recreatiefaciliteiten in het Verenigd Koningrijk.

Voor tijdens je studie, biedt de University of Hertfordshire een moderne faciliteiten. Een nieuw Science Building bevat uitstekende onderwijs- en onderzoeksruimtes en onze oefen-rechtbank werd bekroond in de top 10 wereldwijd. Gelukkig zijn er ook voldoende faciliteiten voor buiten de lessen; kleine shops, een foodcourt en natuurlijk de sportfaciliteiten.

Bij de University of Hertfordshire kun je studies volgen op verschillende niveaus:

 • Foundation
 • Bachelor
 • Master
 • MBA

De studieniveaus kun je in verschillende opleidingstermijnen volgen. Denk daarbij aan een jaar, twee jaar of volledige studie.

University of Hertfordshire biedt een breed scala aan studierichtingen, waarin je ook nog specifieke studies kan volgen:

 • Animation and Gaming
 • Art & Design
 • Business & management
 • Computer Science
 • Fashion
 • Film, TV & Music Production
 • Healthcare
 • Law
 • Life & Medical Sciences
 • Media & Journalism
 • Physics, Astronomy & Mathematics

Ben je op zoek naar een bepaalde opleiding? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Het collegegeld is afhankelijk van het studieniveau en studierichting. Voor studies aan University of Hertfordshire start het collegegeld vanaf 13.500 GBP per jaar.

Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn o.a. studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

De toelatingseisen zijn per niveau en per opleiding verschillend. Voor een Foundation heb je minimaal een HAVO- of MBO 3- diploma nodig. Voor een opleiding van Bachelor niveau heb je minimaal een VWO- of MBO 4-diploma nodig. Voor een Masteropleiding is een afgeronde Bachelor vereist. Je niveau van de Engelse taal is ook een essentieel onderdeel en hier word je op getoetst.

Binnen elke studie kunnen aanvullende eisen gesteld worden, zoals bijvoorbeeld een portfolio voor de creatieve studies. Wil je weten of je met jouw vooropleiding in aanmerking komt voor de studie die jij wilt volgen? Neem dan contact met op ons op, wij helpen je graag verder.

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

Wanneer jij kiest voor Information Planet, zorgen we ervoor dat je van A tot Z geholpen wordt. Wij vinden persoonlijke begeleiding heel erg belangrijk en helpen je dan ook vanaf het eerste moment tot het moment dat je daadwerkelijk gaat studeren. Wil je meer weten over onze begeleiding, lees de onderstaande stappen.

Als je interesse hebt om te gaan studeren in het buitenland, maken we graag een persoonlijke afspraak met je om jouw voorkeuren te bespreken. Tijdens dit gratis oriëntatiegesprek leggen we je uit hoe wij je gaan begeleiden in het gehele proces. Van de studiekeuze tot de aanmelding en het vertrek. Wij hebben jarenlang ervaring in het begeleiden van studenten en zorgen er dan ook graag voor dat jij volledig voorbereid op reis kunt gaan.

Wanneer je er definitief voor kiest om naar het buitenland te gaan, starten wij met het begeleidingstraject voor een universiteit en opleiding die perfect aansluit bij al jouw wensen!

Voor onze begeleiding betaal je een totaalbedrag van €449 euro. Deze fee brengt je succesvol naar een buitenlands avontuur naar keuze en is op de volgende manier opgebouwd:

Na het voldoen van een aanbetaling van €199, wordt het persoonlijk consult ingepland. Tijdens dit consult worden alle opties en zaken besproken waar je rekening mee moet houden, wanneer je kiest voor een studie in het buitenland. We begeleiden je graag gedurende het gehele proces: van A tot Z en willen dat je een duidelijk totaalbeeld hebt van jouw toekomstige studie in het buitenland.

Als je na een tijdje weet welke studie en universiteit het beste bij jou past, ben je klaar voor de officiële aanmelding. Wij zullen je persoonlijk helpen en begeleiden zodat jou kans om aangenomen te worden, zo groot mogelijk is. Nadat je bent aangenomen bij de door jou gekozen universiteit, voldoe je het laatste stukje begeleiding fee van €250.

Wanneer we een universiteit en opleiding hebben gekozen die aansluit bij al jouw wensen en voorkeuren, gaan we aan de slag met jouw definitieve aanmelding.

Dit is vaak een wat ingewikkelde procedure waarbij kennis en ervaring noodzakelijk is om fouten te voorkomen en het aanmeldproces te versnellen. De onderdelen die vallen onder de aanmeldprocedure zijn onder andere het aanvraagformulier, bewijs van je taalvaardigheid, aanbevelingsbrief en een (video) essay. Aangezien wij toegang hebben tot bepaalde buitenlandse schoolsystemen, begeleiden onze specialisten je gemakkelijk door dit gehele traject.

Wanneer jouw aanmelding is verzonden naar de gekozen universiteit, is het even afwachten. Het besluit of je wordt toegelaten op de opleiding, wordt binnen enkele weken genomen. In veel gevallen is het besluit na die paar weken nog onder voorbehoud van bijvoorbeeld een taaltest of eindexamen. Er mag wel al een klein dansje worden gedaan want speciaal voor jou wordt er alvast een plekje gereserveerd! Je mag dus ook zeker blij zijn wanneer jij hoort dat je onder voorbehoud bent toegelaten.

Gefeliciteerd! Jouw aanmelding is geaccepteerd en je bent officieel toegelaten! Nu gaan we samen met jou aan de slag om de overige zaken op orde te krijgen. Denk hierbij aan een accommodatie (vaak bieden scholen accommodatie op de campus aan), visum, vluchten of beschikbare financiële hulp.

Klaar voor de start? Samen met jou hebben we ervoor gezorgd dat alle zaken zijn geregeld, het enige wat je echt alleen moet doen is je koffer pakken en zelfs daar kunnen we je advies in geven. Dan is het toch echt het moment aankomen waarop jij hebt gewacht, het is tijd om te gaan studeren in het buitenland!

Op veel buitenlandse universiteiten worden er oriëntatieweken georganiseerd die speciaal zijn gericht op internationale studenten. Tijdens een oriëntatieweek krijg jij de kans om de campus te ontdekken, nieuwe vrienden te maken en alvast een beetje te wennen aan jouw nieuwe leventje. Na de oriëntatie, start jij soepel en met veel frisse energie aan jouw studie in het buitenland! En staan wij nog altijd voor je klaar mocht je vragen hebben gedurende je studie.

Wat moet je nog meer regelen?

Met begeleiding van A tot Z bedoelen we ook echt dat jij vanaf het eerste moment waarbij je je gaat oriënteren tot het moment dat je het vliegtuig in stapt bij ons terecht kunt. Naast de zoektocht naar een geschikte school en studie moet je ook nadenken over andere zaken, zoals accommodatie, visum, verzekeringen en het vertalen van diploma's en documenten. Wij helpen je hier dan ook graag bij.

Het is ook zeker niet onbelangrijk om te bedenken waar je gaat verblijven tijdens jouw studie in het buitenland. Tijdens je studie heb je natuurlijk ook een plekje nodig waarbij jij je kan terugtrekken en wat tijd voor jezelf kan hebben. Gelukkig bieden vrijwel alle universiteiten een accommodatie voor internationale studenten. Nadat jij (onder voorbehoud) bent toegelaten tot een studie, krijg je van je gekozen universiteit uitgebreide informatie met daarin ook de verblijfsmogelijkheden. Wil je toch liever ergens anders verblijven of een ander soort accommodatie hebben? Dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden.

Als je kiest voor een studie in een land buiten de Europese Unie, is een (studenten)visum vaak verplicht om daar te kunnen studeren. Het aanvragen van een visum wordt vaak als ingewikkeld ervaren. Dit heeft te maken met de verschillende soorten visums en die zijn gebaseerd om de gekozen bestemming, periode en studierichting. Het is daarom erg belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelgeving. Gelukkig hebben wij al jarenlang ervaring met het aanvragen van de juiste reisdocumenten voor onze studenten en begeleiden wij jou dus graag tijdens dit administratieve proces.

Het is vaak een vereiste om bepaalde documenten zoals een diploma, cijferlijst en eventuele bijlagen officieel te laten vertalen door een beëdigd vertaalbureau. Wij werken samen met een partner: Univertaal, waarbij jij gemakkelijk en snel jouw documenten kunt laten vertalen via ons online formulier. De kosten voor het vertalen van de documenten, wordt na het toesturen van de documenten berekend. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal pagina's dat vertaald dient te worden. De kosten zullen voorafgaand van de vertaling met je gedeeld worden door middel van een offerte.

Als je van plan bent om voor een lange tijd in het buitenland te zijn met een ander doel dan vakantie, dien je vaak een speciale verzekering af te sluiten. Een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering is voor dit soort reisdoelen meestal niet geldig. De reguliere verzekeringen hebben vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 tot 60 dagen, waar jij met een studie snel overheen zit natuurlijk.

Daarom werken wij samen met Tasman Verzekeringen, een verzekeringsorganisatie die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, highschool programma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Studeren in het buitenland ervaringen van onze studenten

Je gaat studeren in het buitenland aan een goede school of universiteit voor jouw gewenste periode en op jouw opleidingsniveau. Wij kunnen je garanderen dat het een onvergetelijke tijd gaat worden. Je zult jezelf in een razendsnel tempo ontwikkelen, je leert Engels of misschien zelfs nog een tweede vreemde taal en je bouwt aan jouw internationale netwerk. Benieuwd wat je nog meer leert tijdens een studie in het buitenland? Lees de ervaringen van studenten die jou voorgingen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat