Studeren in Ierland

Ierland, een eiland gelegen in het noordwesten van Europa en is door de Ierse zee gescheiden van het nabijgelegen eiland Groot-Brittannië. Ierland bestaat uit de Republiek Ierland en Noord-Ierland (een deel van het Verenigd Koninkrijk). Dit prachtige land biedt met trots een adembenemend landschap, gecombineerd met traditionele muziek, dans, eten, drinken, en gastvrijheid die de moeite waard zijn om te ervaren. Studeren in Ierland is een unieke ervaring! 

  • Instituten
  • Opleidingen
  • Kosten
  • Aanmelden

Instituten

Bekijk deze Ierse instituten

Galway Business School
Galway Business School

 

Griffith College Ireland
Griffith College Ireland

 

Opleidingen

Studiemogelijkheden

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in Ierland. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Er zijn richtingen waar je zelfs meer keuze hebt in Ierland en betere opleidingen hebt dan in eigen land. Staat jouw gewenste studierichting er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Door ons ruime aanbod staat lang niet alles op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 40 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Kosten

Kosten en Financiering

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en de onderwijsinstelling waar je wilt gaan studeren. Ook de manier waarop je wil eten scheelt veel. Er vanuitgaande dat je zelf kookt en niet te vaak uit eten gaat ben je al met €10,- klaar. In dit bedrag zit dan ook nog een flink stuk vlees verwerkt! Dit is ongeveer evenveel als in Nederland. Uit eten gaan is natuurlijk wat duurder dan de €10,- maar gemiddeld wel goedkoper dan in Nederland.

Aan welke bedragen moet je denken?

Accommodatie€900,-
Vrijetijdsbesteding€150,-
Extra's€75,-
Eten€250,-
Ziektekostenverzekering€150,-
Dienste€200,-
Vervoer€100,-
Totaal€1825,-

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Ierland en of je mag werken op de campus van je school. Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. 

Neem contact op

Aanmelden

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij jouw eigen Ierse avontuur? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd hoe wij te werk gaan? Bekijk onze aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

De ongerepte natuur en de pubcultuur

De Ierse natuur zorgt voor mooie plaatjes en foto's. Die heb je op het internet natuurlijk allemaal wel kunnen bekijken, maar wanneer je er zelf bent krijg kun je alles toch wat beter verwerken wat resulteerd in een prachtige ervaring. Adem de pure lucht in, geniet van de geur van de bloemen en de zee en bekijk de prachtige landschappen. Het zal je verbazen!

Als je een dagje hebt doorgebracht in de prachtige, ongerepte natuur kun je in de stad op zoek naar wat voor vele Ieren een tweede woonkamer is: de pub! De heerlijke sfeer proeven en praten met de lokale bevolging onder het genot van een heerlijk glas Guinness.

In het land met het hoogste percentage studenten zijn kijken naar de natuur en een pintje drinken natuurlijk niet het enige wat er te doen is. Samen met studiegenoten kun je jezelf ook prima vermaken in de nachtclubs die in de grotere steden te vinden zijn.

Waarom studeren in Ierland?

Doordat er in Ierland gewoon Engels wordt gesproken zul je niet alleen iets opsteken tijdens de schooluren, maar zul je ook jouw Engelse niveau flink omhoog zien gaan. Het niveau van de opleidingen in Ierland liepen in het verleden een klein beetje achter, maar door enorme investeringen is dit helemaal rechtgetrokken.

  • Hoog onderwijsniveau

  • Unieke pub-cultuur

  • Goed gestructureerd openbaar vervoer

  • Prachtige natuur

  • Open en vriendelijke mensen

 

Hoi, ik ben Tess, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Stel je vraag© 2015 Information Planet