Studeren in Spanje

Droom jij ervan om te studeren in Spanje? Naast dat je je verdiept in een van de richtingen die Information Planet aanbiedt, geniet jij ook van de zon, de heerlijke Mediteraanse keuken en de prachtige omgeving en culturen die Spanje in haar bezit heeft. De gekozen studierichting wordt in het Engels of Spaans gegeven en op deze manier wordt je talenkennis flink bijgespijkerd. Daarnaast zal je ook een aardig woordje Spaans onder de knie krijgen door de wereld die zich buiten school afspeelt! Allemaal mooi meegenomen toch?

  • Instituten
  • Opleidingen
  • Kosten
  • Aanmelden

Instituten

Bekijk deze Spaanse instituten

EU Business School
EU Business School

 

SAE
SAE Institute

 

Santpol University College of Hotel Management and Culinary Arts
StPOL University

 

UCAM
Universidad Católica San Antonio de Murcia

 

Cesine
CESINE

 

Opleidingen

Studiemogelijkheden

Studierichtingen

Vaak weten studenten niet hoeveel er mogelijk is aan opleidingen in het Spanje. Voor vrijwel elke studierichting worden er namelijk goede buitenlandse studieopties aangeboden. Er zijn richitngen waarbij je zelfs meer keuze hebt in Spanje en betere opleidingsmogelijkheden hebt dan in eigen land. Staat jouw gewenste studierichting er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Door ons ruime aanbod staat lang niet alles op de website. Met ruim 2000 opleidingen in meer dan 40 landen kunnen we vrijwel altijd de perfecte studie voor je vinden.

Kosten

Kosten en Financiering

De kosten zijn afhankelijk van je studiekeuze en onderwijsinstelling waar je wilt gaan studeren. In vergelijking met Nederland of België zijn de kosten voor levensonderhoud in Spanje laag. Uiteten gaan is gemiddeld 30% goedkoper, waardoor jij vaak in een van de gezellige tapasbarretjes te vinden zult zijn. Ook het huren van een appartement is een keer zo voordelig.

Het is mogelijk om je studiefinanciering mee te nemen naar het buitenland. Binnen de Europese Unie mag je naast je studie gaan werken. Op deze manier spijker je meteen je Spaanse taalvaardigheden bij. Houd er wel rekening mee dat het salaris in Spanje een stuk lager ligt. Onze studie- en reisadviseurs informeren je graag of er bepaalde studiebeurzen gelden voor Spanje. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Aanmelden

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij genieten van het goede onderwijs in Spanje en daarbij een zonnestraaltje meepakken? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studiespecialisten.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een instelling met onderwijs van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Benieuwd naar hoe wij te werk gaan? Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Maak een afspraak Neem contact op

Genoeg te ontdekken in Spanje

Hola! Spanje biedt je een variatie aan bezienswaardigheden en cultuur en hiervan zul je nog veel te weten komen naast de opleiding die je volgt. Genoeg te ontdekken in het mooie Spanje. Beroemde kunstenaars zoals Picasso, Goya, Dali, Miro en Gaudi hebben hun stempel gedrukt in dit land en hun kunstwerken zijn overal te bezichtigen. Steden als de wereldstad  Barcelona, het bruisende Madrid, het veelzijdige Valencia, Sevilla, en Andalusië; het land van flamencodansen,  hebben ieder haar hoogtepunten en redenen om zeker een bezoekje te brengen. De hoofdstad Barcelona is een winkelparadijs voor de shoppers onder ons en een snoeppot voor cultuursnuivers. De indrukwekkende Sagrada Familia kun je hier bewonderen. Daarnaast zijn de door Gaudi ontworpen Casa Mila, de appartementjes op een hoekje van de staraat Carrer d’Olot, en het Park Guell te bezichtigen. Struin langs de gezellige boulevard La Rambla en laat je meevoeren door de heerlijke sfeer. Daarnaast is Madrid ook een stad waar je geweest moét zijn. Het ligt centraal gelegen en is de grootste stad van Spanje. Hier staat het Koninklijk Paleis, waar nog veel pracht en praal uit de voorgaande eeuwen te vinden is. Ook staat hier het Museo del Prado, wat één van de grootste en beroemdste kunstmusea van de wereld is. Bezoek de grote markt in el Rastro of amuseer je op het Plaza Mayor, waar straatartiesten hun talenten laten zien. De Spanjaarden zijn erg gastvrij en zullen je waar nodig is helpen!

Waarom studeren in Spanje? 

Wanneer je in Spanje gaat studeren, heb je de keuze om een Engels -of Spaanstalige studie te volgen. Je zult je taalvaardigheden zeker naar een hoger niveau tillen. In Spanje liggen de levensonderhoudskosten lager dan in Nederland en struikel je haast over de gezellige, betaalbare restaurantjes. Probeer de typische Spaanse tapasgerechten met je nieuwe studiegenoten. Je kan genieten van zon-zee-strand wanneer je eventjes niet hoeft te studeren. Wil jij een Business opleiding volgen of je gaan verdiepen in de hospitality branche? Dan is Spanje 'the place to be'. 

  • Zon, zee en strand 
  • Heerlijke Mediteraanse keuken
  • Verkort studietraject: bachelor binnen 3 tot 4 jaar, master binnen 1 jaar
  • Mogelijheid om zowel je Engelse- als Spaanse taalvaardigheden te verbeteren
  • Weg van huis, maar toch dichtbij

Wanneer je gaat studeren in Spanje wordt er van je verwacht dat je de onderwijstaal beheerst. Twijfel je over je niveau? Wij geven je graag advies over een taalcursus vooraf, zodat we je kennis zo goed en zo snel mogelijk naar het juiste niveau kunnen brengen.

 

Hoi, ik ben Tess, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Studiemogelijkheden

studeren in het buitenland

MBO opleiding
MBO | Beroepsopleiding

Doe een mbo- of beroepsopleiding in het buitenland

Bachelor
Bachelor

Doe een bachelor in het buitenland

Master
Master

Doe een master in het buitenland

MBA
MBA

Doe een MBA in het buitenland

College USA
College USA

Ga naar een college in de USA

Gap Year
Gap Year

Gap Year? Ga naar het buitenland!© 2015 Information Planet