UCAM Catholic University of Murcia

Studeren in de perfecte studentenstad in het zonnige Spanje

De Spaanse cultuur, architectuur en het landschap in combinatie met een internationale omgeving? Dat kan bij UCAM! Deze universiteit biedt verschillende internationale, Engelstalige studies aan, op hun campus in Murcia of Cartagena. UCAM is een van de eerste Spaanse universiteiten die het 'European Quality System for Education' volgt en waar jij dus een internationaal geaccrediteerd diploma kan behalen. Zo kun je na je studie zonder problemen aan het werk in Nederland of in een ander land over de hele wereld.

Murcia is de perfecte studentenstad in het zuidoosten van Spanje. De omgeving biedt een goede combinatie tussen de drukke stad, toeristische bezienswaardigheden en rustige stranden.

Waarom studeren aan UCAM?
Voor velen is de studie tandheelkunde al een droom van kinds af aan en aan de UCAM is dit mogelijk voor internationale studenten! De opleiding, volledig in het Engels, maar om je ook in het dagelijkse leven goed verstaanbaar te maken, zijn er ook Spaanse taalcursussen mogelijk via de universiteit.

Highlights UCAM

 • Internationaal en multicultureel
 • Spaanse taalcursussen mogelijk
 • Studentenstad in Spanje
 • Kleine groepen
 • Online Student Portal

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden wij jou?

 • Oriënteer: Wij informeren je op basis van jouw wensen en voorkeuren.
 • Begeleidingsfee: De start van jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We bespreken welke school en studie het beste bij jouw opgegeven voorkeuren past.
 • Aanmelden: We begeleiden je met de aanmelding en bij het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent geaccepteerd! We zullen alle overige zaken met je doornemen, zodat je jouw buitenlandse avontuur zonder zorgen kunt starten!

Laat je door ons inspireren en informeren!
Ontdek de wereld tijdens een studie in het buitenland. Veel studenten en young professionals kiezen er voor om hun horizon te verbreden en een studie in het buitenland te volgen. Maar waar begin je? Wij van Information Planet helpen je graag met het vinden van een studie in het buitenland die bij jou past! We helpen je met al jouw vragen rondom de studierichtingen, verschillende scholen en universiteiten en alle aanmeldprocessen. We begeleiden je vanaf het moment van oriëntatie tot het moment dat je daadwerkelijk in het vliegtuig start om jouw buitenlandse studie te starten. Met ons wereldwijde netwerk hebben wij partners over de hele wereld en door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke begeleiding jij nodig hebt om jouw buitenlandse avontuur te laten slagen.

Wij begeleiden jou door alle aanmeldprocedures heen en vertellen je of je voldoet aan alle toelatingseisen van jouw gewenste opleiding in het buitenland. We bespreken alle buitenlandse studeermogelijkheden op basis van jouw aangegeven wensen en voorkeuren. Wanneer je vragen hebt kun  je altijd bij ons terecht. Je kunt een vrijblijvend oriëntatiegesprek inplannen met een van onze studiespecialisten of deelnemen aan een infosessie waarbij we jou graag meer informatie geven en al jouw vragen beantwoorden.

Volg een studie aan UCAM

Iedereen heeft zijn eigen wensen, voorkeuren en motieven om te kiezen voor een studie in het buitenland. Hierdoor is een studie in het buitenland een persoonlijk project waarbij het verkrijgen van correcte informatie erg belangrijk is. Hieronder geven we je graag de belangrijkste informatie over de universiteit en de campus:

UCAM is één van de weinige universiteiten in Spanje met vele Engelse studies en trekt daardoor veel internationale studenten. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel, de klassen zijn klein en er wordt veel aandacht geschonken aan de persoonlijke ontwikkeling van de studenten.

Naast populaire studies als tandheelkunde staat deze universiteit ook goed aangeschreven voor de verschillende sportopleidingen, ook op Master en MBA-niveau. Studeren in een internationale omgeving met alle fijne aspecten die Spanje te bieden heeft!

De campus van UCAM is uniek. Je zal namelijk les krijgen in een nationaal monument! Op de campus vind je ruime klaslokalen, een bibliotheek, verschillende auditoria, televisie- en radiostudio's, een supermarkt en een heus sportcenter. Door de groei van de universiteit zijn er ook campussen in Cartagena en Madrid.

Op UCAM Universidad Catolica de Murcia kun je studies volgen op verschillende niveaus:

 • Bachelor
 • Minor/Semester
 • Master
 • MBA

De studieniveaus kun je in verschillende opleidingstermijnen volgen. Denk daarbij aan een jaar, twee jaar of volledige studie.

De UCAM biedt een breed scala aan studierichtingen, waarin je ook nog specifieke studies kan volgen:

 • Business Administration
 • Tandheelkunde
 • Modern Languages
 • Psychology
 • Physical Activity and Sport Science
 • Pharmacy
 • Sports Marketing
 • Innovation and Tourism Marketing
 • International Relations
 • Hospitality Management
 • European Union Studies and Human Rights
 • Bilingual Education

Ben je op zoek naar een bepaalde opleiding? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Binnen verschillende faculteiten is het mogelijk om voor jouw minor enkele vakken te volgen aan de UCAM. Er zijn binnen de studies verschillende modules beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Uiteraard word je hierbij goed begeleid door ons team.

Het collegegeld is afhankelijk van het studieniveau en studierichting. Voor reguliere studies aan UCAM start het collegegeld vanaf 7.500 EUR per jaar. Voor medische studies start het collegegeld vanaf 15.000 EUR per jaar.

Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn o.a. studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

De toelatingseisen zijn per niveau en per opleiding verschillend. Voor een Foundation heb je minimaal een HAVO- of MBO 3- diploma nodig. Voor een opleiding van Bachelor niveau heb je minimaal een VWO- of MBO 4-diploma nodig. Voor een Masteropleiding is een afgeronde Bachelor vereist. Wil je een medische studie volgen? Dan heb je een VWO-diploma nodig met het juiste vakkenpakket. Je niveau van de Engelse taal is ook een essentieel onderdeel en hier word je op getoetst.

Binnen elke studie kunnen aanvullende eisen gesteld worden, zoals bijvoorbeeld een portfolio voor de creatieve studies. Wil je weten of je met jouw vooropleiding in aanmerking komt voor de studie die jij wilt volgen? Neem dan contact met op ons op, wij helpen je graag verder.

Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?

Aangezien we werken op basis van al jouw wensen en voorkeuren, is persoonlijke begeleiding erg belangrijk. Als je kiest om via Information Planet te gaan studeren in het buitenland, wordt je van A tot Z geholpen. Vanaf het eerste moment dat je interesse toont tot het moment dat jij daadwerkelijk naar jouw gekozen campus vertrekt. Wil je meer weten over onze begeleiding? Hieronder hebben we de stappen voor je uitgelegd:

Wanneer je interesse hebt om een studie in het buitenland te volgen, dan starten we met een gratis oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw studieplannen. Ook leggen we je uit hoe wij je begeleiden in het proces van studiekeuze, aanmelding en vertrek. Met onze kennis en ervaring begeleiden we je graag en zorgen we dat je goed voorbereid bent en de juiste studiekeuze kunt maken.

Als je definitief hebt besloten de stap naar het buitenland te maken, dan starten wij het begeleidingstraject voor de universiteit en opleiding die perfect bij jou past!

De kosten voor onze begeleiding bedragen in totaal € 449 voor een succesvolle studiebegeleiding. Deze fee is op de volgende manier opgebouwd:

De aanbetaling bedraagt € 199. Na het voldoen van de aanbetaling plannen wij samen met jou een persoonlijk consult in. Tijdens dit consult bespreek je samen met jouw studiespecialist alle opties en alle zaken waar je rekening mee moet houden. We begeleiden je van A tot Z. We willen dat je een duidelijk totaalbeeld hebt van jouw toekomstige studie in het buitenland. Ben je er na een tijdje uit en weet je welke universiteit en studie je gaat kiezen? Dan ben je klaar voor de officiële aanmelding. Hier gaan we jou uiteraard in helpen om te zorgen dat de kans dat je aangenomen wordt zo groot mogelijk is. Nadat de gekozen universiteit je aanmelding accepteert voldoe je het laatste stukje begeleiding fee van € 250.

Als we de perfecte universiteit en opleiding voor je hebben gevonden, gaan we aan de slag met je definitieve aanmelding. Een vaak ingewikkelde procedure waarbij kennis en ervaring noodzakelijk is om fouten te voorkomen en het proces te versnellen. Onderdelen van een aanmelding zijn o.a. het aanvraagformulier, bewijs van je taalvaardigheden, aanbevelingsbrief en een (video) essay. Onze specialisten begeleiden je door dit traject heen. Zo hebben wij toegang tot bepaalde buitenlandse schoolsystemen om jouw inschrijving in orde te maken.

Wanneer jouw aanmelding naar de universiteit is gestuurd, is het even afwachten. Meestal wordt het besluit of je wordt toegelaten op de opleiding binnen enkele weken genomen. Vaak is dit besluit dan nog wel onder voorbehoud van bijvoorbeeld een taaltest of eindexamen, maar er wordt alvast een plekje voor je gereserveerd! Dit is dan ook het moment om voorzichtig al heel blij te zijn, want je bent onder voorbehoud toegelaten!

Je aanmelding is geaccepteerd en je bent officieel toegelaten tot de opleiding! Het wordt nu tijd om aan andere zaken te gaan denken, zoals accommodatie. Vrijwel elke school biedt accommodatie op de campus aan. De school informeert jou hier ook over. Wij geven je uiteraard ook advies over een eventueel visum, vluchtdata en bijvoorbeeld beschikbare financiële hulp.

Je koffers zijn ingepakt en je bent klaar voor de volgende stap in je leven, een studie in het buitenland! Op veel universiteiten worden oriëntatieweken georganiseerd en speciaal voor internationale studenten zijn er extra activiteiten. Op deze manier ontdek je de campus, kun je wennen aan je nieuwe leven, maak je jouw nieuwe onderkomen eigen en ontmoet je nieuwe vrienden. Zo maak je een soepele start met jouw studie en kun je met frisse energie de collegebanken in!

Wat moet je nog meer regelen?

Naast het gehele toelatingsproces bij de opleiding, moeten er ook nog andere zaken geregeld worden voordat jij kunt starten aan jouw buitenlandse avontuur. Denk hierbij aan het vinden van een geschikte accommodatie, visum, reis en/of annuleringsverzekeringen en het laten vertalen van diploma's en benodigde documenten. Ook hiermee helpen wij je graag op weg zodat jij zonder zorgen jouw buitenlandse studie kunt starten.

Een van de eerste vragen die in je opkomt is waarschijnlijk: waar ga ik straks wonen in het buitenland? Je wilt je verblijf zo aangenaam mogelijk maken met een goede huisvesting. Vrijwel alle universiteiten bieden accommodatie voor internationale studenten. Nadat jij (voorwaardelijk) bent toegelaten tot de studie van jouw keuze, krijg je vanuit de universiteit uitgebreide informatie over de opties voor accommodatie. Wil je toch liever iets anders? Dan kijken we samen met jou naar andere mogelijkheden.

In landen buiten de Europese Unie is een (studenten)visum vaak nodig om te kunnen studeren. Wij weten uit ervaring dat een visum aanvragen een ingewikkeld en administratief proces is. Welk visum je nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming, periode en studierichting. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de regelgeving. Gelukkig zijn wij er om jou daarmee te helpen en je te begeleiden! Wij hebben al jaren ervaring met het aanvragen van de juiste reisdocumenten voor onze studenten.

Wil je in het buitenland gaan wonen, werken of studeren? Dan is het vaak vereist om bepaalde documenten (diploma, cijferlijst en eventuele bijlagen) officieel te laten vertalen door een beëdigd vertaalbureau. Documenten vertalen is via ons snel en eenvoudig geregeld in samenwerking met Univertaal, onze partner voor beëdigde vertalingen. Jouw documenten verstuur je gemakkelijk via ons online formulier. De kosten voor vertalen worden na het toesturen van de documenten berekend. Dit is afhankelijk van het aantal te vertalen pagina's. De kosten worden via een offerte voorafgaand aan de vertaling met je gedeeld.

Als je voor een langere tijd en met een ander doel dan een gewone vakantie naar het buitenland gaat, dan is een reguliere (bijvoorbeeld doorlopende) reisverzekering meestal niet geldig. Deze kennen bovendien vaak een maximale reisduur per reis van bijvoorbeeld 45 of 60 dagen.

Wij werken daarom samen met Tasman Verzekeringen, die een speciale reisverzekering aanbiedt voor reizigers die voor studie, High School programma, taalcursus, stage, tussenjaar of wereldreis naar het buitenland gaan.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Studeren in het buitenland ervaringen van onze studenten

Ieder jaar kiezen er weer veel studenten voor een studie in het buitenland. Of je nu kiest voor een minor, semester, foundation year, bachelor of master in het buitenland, je gaat sowieso jezelf ontwikkelen en ontdekken. Tijdens een buitenlandse studie leer jij naast de lessen ook van de andere cultuur en vreemde taal. Het is een unieke ervaring die jouw leven zal verrijken. Benieuwd naar de verhalen van studenten die je voorgingen? Lees hun ervaringen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat