Mode opleiding in het buitenland

Fashion of Mode | Textiles of Textiel | Styling 

Ligt je passie in de mode en wil je graag de wereld veroveren met jouw ontworpen designs? Dan is de Mode opleiding in het buitenland iets voor jou! Verdiep jezelf in de trends op het gebied van mode, textiel en styling. Deze opleiding stoomt je klaar voor het echte werk! 

Waarom een mode opleiding in het buitenland?

Genoeg redenen om mode in het buitenland te studeren als je ‘echt groot wilt worden in het vak! De mode insdustrie is een wereldindustrie. Bijna al onze kleding wordt ontworpen en geproduceerd in het buitenland. Bouw vooraf aan je carrière al aan je internationaal netwerk. Dit kan nog wel eens van pas komen in de toekomst. Een buitenlandse studie biedt je een breder perspectief. In dit geval ook omdat er masters worden aangeboden die in Nederland en België niet beschikbaar zijn.

 • De mode industrie is een van de grootste industrieën ter wereld.
 • Bouw aan een wereldwijd netwerk.
 • 90% van al onze kleding wordt in het buitenland ontworpen en gemaakt.
 • Masters in mode, die niet in Nederland en België worden aangeboden.
 • Bereik de internationale top van Luxury Brands.

De Montfort University

De Montfort University in Leicester blinkt uit in onderzoek en heeft een eigen facilteit voor mode en design opleidingen. Maak gebruik van vernieuwde faciliteiten.

Meer info

 

 

 

DOMUS Academy

Ga studeren in de mode stad Milaan en werk samen met studenten over de hele wereld. Doe opdrachten voor internationale bedrijven en werk in design laboratoriums.

Meer info

 

 

 

 

NABA Academy

Ga mode studeren in de mode stad Milaan op een van de beste scholen qua Architectuur, Design en Mode in de wereld. Je krijgt les van top designers en creatieve professionals.

Meer info

 

 

 

 

Thompson Rivers University

Ga mode studeren aan deze moderne campus midden in de mooie natuur van Canada. Geef je creativiteit een boost en krijg les in kleine klassen.

Meer info

 

 

 

California State University

Ga mode studeren in het bruisende hart van Zuid-Californië. Er studeren studenten vanuit de gehele wereld waardoor jij een mooi internationaal netwerk kunt opbouwen.

Meer info

 

 

 

Santa Barbara City College

Santa Barbara City College is de nummer 1 community college in Amerika. gelegen in Californië. Ga na een dagje studeren lekker relaxen op het nabijgelegen strand.

Meer info

 

 

 

 

 

 • Opbouw van studie
 • Arbeidsperspectief
 • Aanmelden

Opbouw van studie

Opbouw van studie

Ben je een ambitieuze, creatieve fashionista en heb je oog voor detail? Dan kom jij er wel. Het is hard werken in een van de grootste industrieën ter wereld, maar zeker de moeite waard. Tegenwoordig wordt 90% van onze kleding in het buitenland ontworpen en gemaakt. Je ben ondernemend en beschikt over commercieel inzicht. Je kunt goed zelfstandig werken, maar in groepsverband is voor jou ook geen enkel probleem.

Wil jij meewerken in de top en deel uitmaken van de grote, internationale merken die aan Luxury Branding doen? Zij staan voor exclusiviteit van hun merk en producten. Kwaliteit en het overbrengen van beleving staat centraal. Het buitenland biedt jou de mogelijkheid om masters in deze richting te volgen die in Nederland en België niet worden aangeboden. Je vergt kennis over textiele materialen, innovatieve productiemethoden, het vormen van een collectie, ondernemen en inkopen & verkopen. Droom jij er van een eigen modecollectie te ontwerpen? Werk ze verder uit in mode illustraties en confectie klare werktekeningen. Die worden aangevuld met kleur- en stoffenkaarten. Bij textiel word jij een textiel expert. Je start breed en leert alle ins en outs van textiel. Richt jij je op styling? Dan leer je trends signaleren, analyseren en toepassen. Je wordt een ware trendwatcher en wanneer je doorhebt hoe de modewereld in elkaar steekt, ga jij je kennis en inzicht als stylist commercieel toepassen.

Arbeidsperspectief

Arbeidsperspectief en beroepen

Betreed de modewereld! Afgestudeerden vinden vrij snel een baan. Je hebt kennis ontwikkeld op het gebied van textiel, productiemethoden, het samenstellen van een collectie, ondernemerschap en de in- en verkopen. Je mag mensen van advies voorzien of misschien ontwerp je zelf de mooiste kledingstukken. Waar je terecht komt, hangt af van de door jou gekozen specialisatie.

 • Modeontwerper
 • Editor
 • Moderedacteur
 • Model
 • Ondernemer eigen bedrijf
 • Footwear designer  
 • Ontwerpen mode accessories  
 • Textielontwerper
 • Retail manager

Aanmelden

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor een studie in het buitenland verschillen per bestemming, studierichting en zelfs per onderwijsinstelling. Vaak dien je bij je aanmelding een taaltest af te leggen.

Het is belangrijk dat jij de Engelse taal voldoende beheerst. Spijker je taalkennis bij door voorafgaand aan je studie een taalcursus te volgen. Een onderwijsinstelling vereist vaak een bepaald taalniveau dat je kunt aantonen met een taaltest. Hierbij heb je de keuze uit verschillende taalexamens: Cambridge English, IELTS of TOEFL. Wordt er een andere voertaal gesproken op de onderwijsinstelling? Dan dien je een officieel erkende test van die taal af te leggen. Lees meer over de taalexamens.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij een voorsprong op de arbeidsmarkt en gaan studeren in het buitenland? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studie- en reisadviseurs.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een universiteit van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

 

Hoi, ik ben Tess, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Populaire bestemmingen

studeren in het buitenland

Amerika
Amerika

Studeren in Amerika

Canada
Canada

Studeren in Canada

Denemarken
Denemarken

Studeren in Denemarken

Engeland
Engeland

Studeren in Engeland

Maleisië
Maleisië

Studeren in Maleisië

Australië

Studeren in Malta© 2015 Information Planet