Accommodatie in het buitenland

Waar ga je wonen als je straks in het buitenland bent? Een goede accommodatie in het buitenland is één van de belangrijkste punten voor een plezierig verblijf. Om je thuis te laten voelen op je nieuwe bestemming helpen wij graag bij het zoeken naar een fijne woonruimte. Je buitenlandervaring wordt grotendeels bepaald door de plek waar je woont. Information Planet besteedt veel aandacht aan het regelen van je huisvesting. Met ons wereldwijde netwerk hebben we zo een passende huisvesting voor je gevonden! 

Je kunt kiezen om zelfstandig te wonen in bijvoorbeeld een studio of appartement, maar je kunt er ook voor kiezen om een woonruimte te delen met anderen. Wij hebben de verschillende accommodatiemogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Onze studie- en reisadviseurs adviseren je graag over de mogelijkheden. 

Gastgezin 

Dompel jezelf onder in het dagelijks leven van je nieuwe gastland door bij mensen in huis te wonen. Je verblijft bij een met zorg geselecteerd gastgezin. Bij de selectie wordt gekeken naar gedeelde interesses en hobby’s, zodat jij je snel thuis zult voelen. Je brengt veel tijd door met je gastgezin tijdens de avonden thuis, feestdagen en familiediners. Je wordt gezien als een volwaardig gezinslid, wat betekent dat je ook meehelpt in het huishouden. De afspraken over maaltijden en schoonmaken verschillen per gezin. In de meeste gevallen beschik je over een eigen kamer. Het is de meest geschikte mogelijkheid om snel een taal te leren. Voor onze minderjarige High School studenten is het verblijf in een gastgezin verplicht. Voor sommige mensen is het ook fijn om hun eigen gastgezin te selecteren, dit kan via websites als Homestay.

On campus

Ga jij voor een halfjaar of langer studeren aan een universiteit in het buitenland? Dan is het vaak mogelijk om 'on-campus' te wonen. Een campus is vaak volledig uitgerust met sportfaciliteiten, zwembaden, supermarkten en meer. Je hoeft je geen zorgen te maken over de maaltijden. De maaltijden zijn in de meeste gevallen inbegrepen. Daarnaast ben je ook nog eens altijd dichtbij je studiegenoten en vrienden in de buurt. Je verblijft in een kamer met bed, bureau en kast en kunt gebruik maken van een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer. Het wonen on campus is de beste manier om het echte internationale studentenleven te ervaren! 

Studentenkamer

Vind je het alleen maar gezellig om je woonruimte te delen? Dan is een gedeelde kamer een optie. Je slaapt dan met meerdere mensen op één kamer. Bouw een hechte band op met je internationale kamergenoten en kom meer te weten over hun cultuur en taal. Uiteraard is het ook mogelijk om een privé kamer te huren in een studentenwoning. Een woning delen heeft het voordeel dat je de kosten deelt. Het is een van de meest voordelige verblijfmogelijkheden en ook nog eens hartstikke gezellig! 

Privé appartement

Ben jij gesteld op je privacy? Dan is een privé appartement huren iets voor jou. Je hoeft niets te delen en je hebt je eigen woonruimte. In sommige gevallen is het appartement deels gemeubileerd. Als dat niet het geval is, zal je zelf nog wat moeten investeren in meubels. Deze verblijfsmogelijkheid biedt je de meeste vrijheid. 

Hostels / Guesthouses / Hotels 

Ga je voor een korte periode (1 à 2 weken) naar het buitenland voor bijvoorbeeld een taalcursus? Of wil je op locatie verder zoeken naar een geschikte accommodatie? Dan kan een verblijf in een hostel, guesthouse of hotel vaak gemakkelijker zijn. De kosten liggen lager en je hoeft geen huurcontract te ondertekenen of een borg te betalen. In een hostel deel je een kamer met anderen. In een guesthouse of hotel heb je vaak je eigen kamer. 

 

Heb je interesse in accommodatie in het buitenland? Of heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op met onze studie- en reisadviseurs. 

Neem contact op

 

 

Hoi, ik ben Marianne, reis en studie specialist van
Information Planet. Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!© 2015 Information Planet