Logistiek of Luchtvaart studeren in het buitenland

Automotive | Aviation of Luchtvaart | Logistics of Logistiek | Martime of Zeevaart | Transport 

Wil jij later werken in de dynamische wereld van de automotive, luchtvaart, zeevaart, logistiek of transport? Ga Luchtvaart of Logistiek studeren in het buitenland. Jouw internationale carrière begint bij het volgen van een studie in het buitenland. Verbreed je kijk op de wereld, stap in en 'drive to your future'! 

Waarom een opleiding logistiek of luchtvaart in het buitenland?

Kies voor een opleiding in het buitenland, zodat jij een plus hebt op jouw cv! Je kunt aan de slag overal ter wereld en het vergroot jouw kansen bij het vinden van een baan. In het buitenland zijn er jaarlijks 30.850 nieuwe piloten nodig, hier kan jij er één van zijn! Duik in de internationale omgeving van logistiek en transport en onderhoud contacten met leveranciers over de hele wereld. Onderscheid jezelf door het volgen van unieke programma’s, die wij in Nederland of België niet kennen.

 • Vergroot jouw kanen bij het vinden van een (internationale) baan.
 • Logistiek en transport gaat over de landsgrenzen, waardoor het een voordeel is dat jij ervaring in het buitenland hebt.
 • Wereldwijd zijn jaarlijks 30.850 nieuwe piloten nodig.
 • De kosten voor een luchtvaartopleiding zijn lager in het buitenland.
 • Bouw een internationaal netwerk op.

Vliegende start van je carrière in de luchtvaart

Net zoals bij alles binnen de logistiek draait het bij luchtvaart om het vervoeren van mensen en goederen. Verdiep je in de wereld van de luchtvaart, of het nu gaat om de techniek van een vliegtuig, de logistiek op de luchthaven of de uitvoering van een vlucht. Het pilotenvak heeft zo z'n charmes en is de droom van menig jongen en meisje. Stop met dromen en laat de kosten voor een pilotenopleiding jou niet in de weg staan. Leer vliegen in het buitenland, waar de pilotenopleidingen van hoge kwaliteit zijn, de weeromstandigheden om te vliegen beter zijn en waar de kosten aanzienlijk een stuk lager liggen. Bespaar op jouw pilotenopleiding, zonder in te leveren op de kwaliteit! 

Het stoomt jou klaar voor het vliegersvak, je krijgt persoonlijke begeleiding van ervaren vlieginstructeurs en je leert er de vaardigheden die jij als piloot nodig hebt. Je bent secuur en besluitvaardig, hebt een verantwoordelijkheidsgevoel, leiderschapskwaliteiten en een goede dosis zelfkritiek. Je werkt goed samen in teamsverband. Door te studeren in het buitenland heb je betere baankansen. Wereldwijd zijn er jaarlijks 30.850 nieuwe piloten nodig, dus jij start je internationale carrière zo in de lucht! Je kan wel raden dat de grootste vliegmaatschappijen staan te springen om jou na je opleding in dienst te nemen. Ontdek de charmes van het pilotenvak en reis de hele wereld over!

 

Basair Aviation College

Laat jouw droom uitkomen door een pilotenopleiding te volgen op de grootste vliegschool van Australië. Kies uit 6 diverse opleidingen.

Meer info

 

 

 

 

Accademia del Volo

Wil jij als piloot voor een grote vliegmaatschappij werken? Of gewoon als hobby vliegen? Voor beide interesses biedt deze vliegschool in Italië mogelijkheden. 

Meer info

 

 

 

Coventry University

Coventry is een echte universiteitsstad en jaarlijks studeren er duizenden internationale studenten. Volg jouw logistiek opleiding in Engeland en maak gebruik van de vele faciliteiten op de campus. 

Meer info

 

 

 

Hillsborough Community College

Krijg les in kleine klassen en leer alles over logistiek op Hilssborough Community College in Florida. Voor studenten is er altijd wat te beleven op deze locatie!

 

 

 

 

 

 

 • Opbouw van studie
 • Arbeidsperspectief
 • Aanmelden

Opbouw van studie

Opbouw van studie

De wereld van transport en logistiek is altijd in beweging. Zou dit er niet zijn, dan zou de wereld stil staan. Onder transport verstaan we alles dat te maken heeft met het vervoer van goederen en personen. Transport wordt vaak in één adem genoemd met logistiek, want zonder logistiek is er ook geen transport en andersom. Logistiek zorgt ervoor dat goederen worden ingepakt en gesorteerd, tijdelijk worden opgeslagen en in vrachtwagens, vliegtuigen, vrachtschepen worden in- en uitgeladen. Je houdt je bezig met het beheer van een hele keten van transport, ook wel supply chain genoemd. Zorg ervoor dat mensen of producten op de juiste tijd, naar de juiste plaats worden gebracht volgens de afgesproken kwaliteit. Je bent een echte spin in het web en coördineert de communicatie en organisatie betreffende logistieke processen. Tijdens de opleiding leer je belangrijke vaardigheden als samenwerken, initiatief nemen en creatief denken. Daarnaast vergroot jij jouw technisch inzicht!

Er zijn vele mogelijkheden om de transport van goederen te realiseren. Hier is zeevaart er één van. Kijk maar naar de grootste handelshavens van de wereld zoals in Shanghai, Singapore en Tianjin. Hier worden allerlei soorten ladingen vervoert door de wilde vaart, lijnvaart, kustvaart en lijndiensten. Word jij stuurman van een zeeschip? Dit is jouw kans om aan boord te stappen en deel uit te maken van deze avontuurlijke sector!

Heb jij passie voor auto’s en innovatie?  De opleiding automotive is er voor de echte auto liefhebbers! Vind jij complexe hightech systemen en het samenspel van beweging, elektronische componenten en besturing fascinerend? Dan behoor jij tot de nieuwe generatie automotive ingenieurs! Onze toekomstige mobiliteit vraagt namelijk om oplossingen die revolutionair anders zijn. Jij kan hier een bijdrage aan leveren! Leer voertuigen ontwerpen, produceren en testen. Ontdek dat automotive meer is dan techniek!

Arbeidsperspectief

Arbeidsperspectief en beroepen

Na je opleiding ben jij klaar om de arbeidsmarkt te betreden. Door jouw buitenlandse studie ervaring heb jij een streepje voor bij het vinden van een baan. Ben je opzoek naar een baan binnen de luchtvaart? Dan staan onderhoudsbedrijven, toeleveringsbedrijven, luchthavenorganisaties en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen te wachten om jou in dienst te nemen. Wil jij een baan op de wilde zee dan kan je werken bij de grootste handelshavens, scheepbouwbedrijven of aan boord! De automotive branche groeit hard en de vraag naar automotive ingeneurs stijgt. Stap in een dynamische sector waar jij een uitstekende baan zal vinden. Werken bij groothandelsondernemingen, detailhandel of productiebedrijven? Start je studie in logistiek of transport!

 • Piloot
 • Stewardess
 • Luchtverkeersleider
 • Onderhoudstechnicus
 • Logistiek medewerker
 • Transportplanner

Aanmelden

Toelatingseisen

De toelatingseisen voor een studie in het buitenland verschillen per bestemming, studierichting en zelfs per onderwijsinstelling. Vaak dien je bij je aanmelding een taaltest af te leggen.

Het is belangrijk dat jij de Engelse taal voldoende beheerst. Spijker je taalkennis bij door voorafgaand aan je studie een taalcursus te volgen. Een onderwijsinstelling vereist vaak een bepaald taalniveau dat je kunt aantonen met een taaltest. Hierbij heb je de keuze uit verschillende taalexamens: Cambridge English, IELTS of TOEFL. Wordt er een andere voertaal gesproken op de onderwijsinstelling? Dan dien je een officieel erkende test van die taal af te leggen. Lees meer over de taalexamens.

Vrijblijvend oriëntatiegesprek

Wil jij een voorsprong op de arbeidsmarkt en gaan studeren in het buitenland? Wacht dan niet langer en plan een afspraak met één van onze studie- en reisadviseurs.

Om je beter te leren kennen nodigen wij jou graag uit voor een oriëntatiegesprek. Dit kan op ons kantoor in Breda of tegen een vergoeding bij jou thuis. Tijdens een oriëntatiegesprek worden jouw persoonlijke wensen besproken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Samen met jou gaan we op zoek naar de beste aansluiting op jouw huidige opleiding en stippelen we alles uit. Zo ben jij er zeker van dat jij gaat studeren aan een universiteit van hoge kwaliteit en op het juiste niveau. Ook informeren we je over de praktische zaken zoals verzekeringen, visumaanvragen en vaccinaties. Bekijk de volledige aanmeldingsprocedure.

Neem contact op Maak een afspraak

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Uitgebreid aanbod
Advies op maat
Betaalbare studies
Service voor vertrek
100% tevredenheid

Populaire bestemmingen

studeren in het buitenland

Amerika
Amerika

Studeren in Amerika

Canada
Canada

Studeren in Canada

Denemarken
Denemarken

Studeren in Denemarken

Engeland
Engeland

Studeren in Engeland

Maleisië
Maleisië

Studeren in Maleisië

Australië

Studeren in Australië© 2015 Information Planet