Koen in Bournemouth

Koen in BournemouthIn september 2017 ben ik voor drie maanden naar Bournemouth gegaan om een Engelse taalstudie te volgen ter voorbereiding aan mijn Engelstalige master. In het begin was ik erg nieuwsgierig naar wat me te wachten stond, het was tevens voor het eerst dat ik zelf op reis ging. Eenmaal aangekomen bij mijn gastgezin werd ik gelijk goed opgevangen en heb ik direct kennis kunnen maken met mijn andere huisgenoten. De eerste weken was het een komen en gaan van studenten in mijn gastgezin, waardoor ik een heleboel mensen heb leren kennen van verschillende nationaliteiten. De laatste 2 maanden zat ik met zes dezelfde studenten in mijn gastgezin waar ik uiteindelijk hele goede vrienden aan heb overgehouden. Ik heb het als erg leuk ervaren om met mensen over de hele wereld samen te wonen, van Arabieren tot aan Zuid-Koreanen, Spanjaarden en Italianen. Dit maakt het onmogelijk om nog in je eigen taal te communiceren en hierdoor heb ik enorm veel geleerd!

Ook op school heb ik het enorm naar mijn zin gehad, veel vrienden gemaakt en bijgeleerd. Je merk heel erg dat iedereen hier alleen, en met het zelfde doel, naar toe komt. Dit zorgt ervoor dat iedereen heel gemakkelijk contact legt met elkaar en waardoor ik na schooltijd altijd wel met vrienden op stap ging. Een groot voordeel voor mij was dat er geen Nederlanders waren, waardoor ik niet terug kon vallen in mijn eigen taal. Hier leer je, naar mijn mening, uiteindelijk het meest van. In de middagen en avonden ben ik vaak met vrienden van allerlei dingen gaan doen als bowlen, poolen, fitnessen, tafeltennissen, naar het strand of een potje kaarten in één van de pubs. Daarnaast kun je hier ook gezellig een avondje op stap in één van de clubs. In de weekenden was het vaak tijd voor een uitstapje naar één van de mooie gebieden in de nabije omgeving. Er valt hier genoeg te beleven en er is gelukkig buiten school om veel tijd om met vrienden door te brengen en uitstapjes te maken. Al met al heeft deze taalreis voor een enorme ervaring gezorgd, heb ik vrienden voor het leven gemaakt en een tijd gehad om nooit meer te vergeten! Ik wil Information Planet hierbij ook bedanken voor de top begeleiding!

Wil jij net als Koen een Engelse taalcursus volgen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs, zij kunnen jou verder helpen! 

Neem contact op


 

 © 2015 Information Planet