Creëer jouw eigen High School ervaring

Waarom een High School jaar in het buitenland? Dit doe je vooral om één ding: de ervaring! Daarnaast ontdek je een nieuwe cultuur, maak je nieuwe vrienden, leer je een taal, ontwikkel jij jezelf als persoon en staat het ook nog eens ontzettend goed op je cv.

Wij informeren je uitgebreid over onze High School programma’s en wat je daarvan kan verwachten. Met de nadruk op ‘kan’, want iedere High School ervaring is uniek. Wij geven je de handvaten, zodat jij er uiteindelijk zelf een geweldige High School ervaring van kunt maken.

Laat je verrassen door je nieuwe woonplaats

Afhankelijk van het type High School programma dat je kiest, weet je van te voren niet precies waar je terechtkomt. Bij het ‘classic-programma’ in Amerika kun je in een voor jou onbekende bestemming worden geplaatst. Amerika is groot, waardoor je dus niet altijd direct in de omgeving van een grote stad woont. Wees dan niet getreurd, want ook minder bekende bestemmingen zijn ontzettend leuk! Uiteraard is het bij sommige programma’s wel mogelijk om zelf een regio te kiezen.

Nieuwe vakken en andere lesmethoden

Iedere High School is weer net iets anders en dat zie je ook terug in het vakkenpakket en in de manier van lesgeven. Net als op je eigen school heb je een breed vakkenpakket met leuke en misschien ook wel minder leuke vakken. Je zult ook kennismaken met vakken die je nog niet kent en die je eigenlijk super interessant blijkt te vinden! Ideaal om te ontdekken waar jouw interesses liggen of waar juist niet.

In het buitenland is het even wennen aan een andere lesmethode. Zo werk je in Engeland vooral zelfstandig aan opdrachten. Je hebt relatief weinig lesuren, maar brengt de tijd door in speciale werkruimtes samen met klasgenoten. In Amerika en Canada heb je iedere dag hetzelfde lesrooster. Je begint altijd op hetzelfde tijdstip en je lessen worden in een vaste volgorde gegeven. Lekker makkelijk te onthouden, toch?

Vrienden maken

Natuurlijk is het altijd even spannend of je op je High School snel nieuwe vrienden maakt. Het is belangrijk dat je hierin zelf initiatief durft te nemen. Vraag je klasgenoten of je met ze mee mag na schooltijd of ga erbij zitten tijdens de lunch. Veel studenten vinden een uitwisselingsstudent interessant en zullen daarom ook niet snel nee tegen je zeggen. Tip: meld je aan bij een van de vele sportclubs of studieverenigingen op jouw school. Je hebt dan meteen contact met andere leeftijdsgenoten. Veel van de vriendschappen die ontstaan in het buitenland blijven levenslang. Zo heb je ook meteen een leuke reden om nog eens terug te keren!

Klik met je gastgezin

Dit is misschien wel het spannendste gedeelte van je High School periode. Je stapt het vliegtuig in op weg naar een ‘nieuwe’ familie die je eigenlijk helemaal niet kent. Gelukkig kun je vooraf je gastgezin ontmoeten via Skype. Een echte eerste indruk krijg je natuurlijk pas bij een real life ontmoeting. Of er een klik is met je gastgezin zul je na enige tijd ervaren. De eerste dagen vind je misschien wel vermoeiend, omdat je niet gewend bent om non-stop Engels te praten. Uiteraard zul je ook moeten wennen aan een nieuwe omgeving, andere huisregels en een andere cultuur. Geef het dus tijd om aan je gastgezin te wennen. Als je eenmaal gewend bent zul jij je er al snel thuis voelen! Laat je door je gastgezin meenemen naar leuke activiteiten en de highlights van je bestemming.

Wist je trouwens dat je gastgezin vaak ook geïnteresseerd is in jouw cultuur? Vertel ze enthousiast over onze tradities en gebruiken. Op deze manier creëer je meteen wederzijds begrip voor elkaars cultuur.

Flexibel en open-minded

Wat zijn de succes ingrediënten van een geweldige High School ervaring? Precies, flexibiliteit en open-minded zijn! Besef dat het er niet is zoals je thuis gewend bent en dat vraagt wat van je aanpassingsvermogen. Geen enkel ander programma dan High School geeft je zo’n sterk inzicht in een andere cultuur. Je maakt deel uit van het dagelijkse leven en dat is geweldig! Accepteer dat je in een andere cultuur bent en dat dingen anders zijn. Tip: Lach de cultuurverschillen gewoon toe. Sommige cultuurverschillen zijn stiekem ook best grappig. Daarnaast is het goed om je te verdiepen in de regels en wetten van je nieuwe bestemming. Houd bijvoorbeeld rekening met het gebruik van alcohol en drugs.

Pyjamadag versus 24/7 fun

Het buitenland staat voor veel plezier en avontuur, maar natuurlijk niet 24/7. Tijdens je periode in het buitenland zul je ook ‘saaie’ dagen hebben. De dagen dat je in je pyjama op de bank hangt en naar Netflix kijkt. Logisch, in Nederland heb je toch ook niet altijd iets te doen? Het doet je meteen aan je comfortabele leventje thuis denken. Een avondje op de bank hangen kan best gezellig zijn! Het is heel normaal om relaxdagen te hebben.

Weg met heimwee

Er zullen momenten zijn dat je het gevoel hebt dat je op vakantie bent. Je ervaart veel mooie dingen en gaat bijvoorbeeld op trip met je gastgezin. Toch kun je te maken krijgen met heimwee en je afvragen waar je ook alweer aan begonnen bent. Je zult jezelf tegenkomen tijdens deze momenten en je wordt enorm op de proef gesteld. Probeer hier overheen te stappen en in te zien wat voor moois je ervoor terugkrijgt. Natuurlijk is het vervelend dat je je familie en vrienden een lange tijd niet ziet, maar de tijd vliegt zo voorbij! Gelukkig kun je gemakkelijk contact houden via Skype en Whatsapp of kunnen ze je opzoeken tijdens de schoolvakanties.

Geweldige tijd

Na je High School periode kijk je met veel plezier terug op een geweldige tijd! De ‘down’ momentjes zijn vervaagd en de leuke herinneringen koester je. Je hebt je verdiept in een andere cultuur, spreekt vloeiend Engels, hebt veel nieuwe vrienden gemaakt en je hebt vooral veel fun gehad. Je kunt wel zeggen dat je door deze unieke ervaring als een ander persoon terug bent gekomen. Je hebt een enorme groei en ontwikkeling doorgemaakt. Je bent zelfstandiger en hebt jezelf goed leren kennen. Een waardevolle investering waar jij de rest van je leven profijt van hebt. Deze super High School ervaring heb jij zelf gecreëerd en daar mag je best trots op zijn! 

Wil jij nog meer weten over High School? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs. 

Neem contact op

 

Hoi, ik ben Yvette, studiespecialist van Information Planet.
Kan ik je helpen?

 

 

 

 

Stel je vraag!

Waarom Information Planet?

Focus op kwaliteit
Beste prijsgarantie
Uitgebreid aanbod
Persoonlijke service
Kantoren wereldwijd
100% tevredenheid

Maak een persoonlijke afspraak:© 2015 Information Planet