Ervaring - Geert in Malta | Semester in Sport en Economie

Ervaring - Imke en Kathleen | Minor Seattle

Voor mijn minor moest ik een half jaar studeren op een andere school. Het is altijd een droom geweest om dit in het buitenland te doen. Maar nu kwam ik op het punt dat ik het echt ging doen. En nu? Hoe moest ik dit aanpakken? Ik had geen idee waar ik precies moest beginnen.

Ik ben bij Information Planet terechtgekomen via een beurs bij mijn opleiding SPECO te Tilburg. Hier ben ik in gesprek geraakt met één van de medewerkers van dit bedrijf. Deze vertelde mij in het kort wat ze voor mij konden betekenen. Uiteindelijk ben ik verder gaan kijken op hun website, welke voor mij meer duidelijkheid bood, onder andere het stappenplan. Ik heb het samen met mijn ouders besproken en we hebben toen direct een afspraak gepland.

Tijdens de afspraak werden mijn wensen en de eisen van mijn opleiding besproken. Hierin konden zowel ik als mijn ouders de wensen en vragen goed naar voren brengen. Mijn ouders waren overtuigd en ik mocht akkoord geven om alles te regelen. Binnen 2 weken was alles geregeld, van school tot accommodatie en zelfs de goedkeuring door mijn opleiding. Het enige wat ik nog moest doen was een Engelse test maken om mijn Engels niveau te bepalen. Daarna was het zeker, ik ging studeren bij Global College Malta.

Op dit moment zit ik op Malta en heb ik het hier vreselijk naar mijn zin. Het land is erg mooi met vele historische en toeristische plekken die je moet bezoeken als je hier bent. Ook het uitgaansleven, en dat is voor een student erg belangrijk, is hier zeer aantrekkelijk. Daarnaast is het leven met elke dag zon, zee, strand en mooie activiteiten, iets wat ik nooit van mijn leven meer zal vergeten. Het heeft mijn ogen geopend en ik zal in de toekomst zeker vaker willen reizen en zelfs bereid zijn om te verhuizen voor mijn werk.

Wil jij net als Geert het beste uit je studententijd halen op Malta? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs.

Neem contact op

 © 2015 Information Planet