Studiemogelijkheden in Ierland

Studeren in Ierland is een unieke ervaring! Het eiland gelegen in het noordwesten van Europa en is door de Ierse zee gescheiden van het nabijgelegen eiland Groot-Brittannië. Ierland bestaat uit de Republiek Ierland en Noord-Ierland. Het land staat bekend om de prachtige ongerepte natuur. Daarnaast is de tweede woonkamer van vele Ieren natuurlijk: The Irish Pub! Waar het bekende biertje Guinness geschonken en gedronken wordt. Maar naast de gezellige pubs kun je ook uitgaan in de geweldige nachtclubs, die in de wat grotere steden te vinden zijn. En daar is altijd wat te doen, want Ierland is een van de landen met het hoogste percentage aan studenten. Hier kun jij je met je studiegenoten dan ook prima vermaken!

Kies jouw ideale studiebestemming. Met ons wereldwijde netwerk is er altijd een college of universiteit die bij jou past. Kies voor een studieopleiding in de gezellige studentenstad Galway of ga jij studeren in de bekende hoofdstad Dublin? Ierland biedt toonaangevende universiteiten waar jij wordt klaargestoomd voor een succesvolle internationale carrière.

Waarom studeren in Ierland?

Doordat Ierland een land is waar Engels als officiële taal wordt gesproken, zul je dit dan ook makkelijker oppakken. Voorheen liep het niveau van de opleidingen in Ierland wat achter maar tegenwoordig is dat volledig rechtgetrokken! Door de vele internationale studenten en het praktijkgerichte onderwijs, bouw jij makkelijk en snel een netwerk op! Het is leven in een unieke pub-cultuur met een prachtige natuur.

Het collegegeld is afhankelijk van de college of universiteit die je kiest, het studieniveau en de studierichting. Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn onder andere studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

Highlights Ierland

Studeren in de pubcultuur

 • Goede kwaliteit onderwijs
 • Praktijk gericht onderwijs
 • Internationaal netwerk opbouwen
 • Veel internationale studenten
 • Veel verschillende studierichtingen
 • Verschillende locaties door Ierland
 • Gezellige pubs

Bekijk alle locaties voor een studie in Ierland

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat