Studeer Marketing, Communicatie of Journalistiek

Jij wilt graag werken in een omgeving die geen moment stil staat. Met jouw nodige dosis creativiteit probeer je continu in te spelen op de wensen en behoeften van jouw doelgroep. Als communicatie specialist kun je je zowel verdiepen in interne- als externe communicatie. Doe ervaring op in het buitenland en ga later aan de slag bij een grote multinational. Ben je graag op hoogte van alle nieuwtjes? Als journalist sta je open voor alles wat er in de wereld gebeurt. Maak kennis met allerlei mediavormen en leer op een creatieve manier schrijven om mensen te amuseren. Blaas jouw nieuwsberichten later de gehele wereld in! Dit vakgebied is internationaal georiënteerd, waardoor de mogelijkheden in het buitenland eindeloos zijn. Sublieme marketingstudies, media opleidingen of communicatievakken leiden jou op tot een open-minded deskundige die de internationale business begrijpt en omarmt.

Opbouw van studie

Marketing & Communicatie

Maak tijdens je opleiding kennis met alle facetten van marketing. Als marketeer bevind je je in een dynamische omgeving. Je blijft alert en probeert continu in te spelen op de veranderde behoeften van jouw doelgroep. Richt je op B2C (consumenten) of B2B (bedrijven). Trek de aandacht van jouw doelgroep en probeer ze te verleiden tot aankoop van producten of diensten. Je voert marktonderzoek uit, bedenkt marketingstrategieën en stelt een marketingplan op, om deze vervolgens uit te voeren. Elke dag haal je het beste uit een bedrijf en communiceer je met je doelgroep via verschillende kanalen. Je ontwikkelt advertentiemateriaal, acties of evenementen. Je werkt aan je marktvisie en aan belangrijke vaardigheden als planmatig werken, inlevingsvermogen, analytisch denken, communiceren en resultaatgerichtheid. Marketing is er in allerlei vormen. Door de komst van internet leven we in een digitaal tijdperk, waardoor digital marketing om de hoek is komen kijken. Deze vorm van marketing richt zich op online kanalen. Bedrijven staan direct in contact met hun doelgroep door bijvoorbeeld e-mail en social media. Internet maakt marketing steeds minder afhankelijk van plaats en tijd. Je gaat op een creatieve manier aan de slag met content op websites en social media kanalen. Ontrafel de geheimen achter Google en houd je bezig met Search Engine Optimalization (SEO) of Search Engine Advertising (SEA).

Advertising & Communicatie

Bij advertising bedenk je creatieve concepten en communicatiemiddelen. Vaak gaat het er niet alleen om wat je zegt maar ook hoe je het zegt. Hier zijn goede communicatieve vaardigheden voor nodig. Hier komt ook een goede taalvaardigheid bij kijken. Je leert creatief om te gaan met taal en beeld. Met de juiste ervaring kun je aan de slag in de marketingbranche en breng jij jouw ideeën tot leven! Naast marketingcommunicatie kun je je binnen de opleiding communicatie ook op andere communicatievormen richten. De opleiding is erg breed en je krijg les in vakken als identiteit, imago, reputatie, public relations en interne communicatie. Je denkt mee over het interne- of externe communicatiebeleid van een bedrijf. Je hebt belangstelling in het gedrag van mensen en weet hoe je dat beïnvloedt. Je werkt aan je communicatieve vaardigheden en leert teksten schrijven. Na deze opleiding kun jij uitstekend presenteren, organiseren en communiceren!

Media & Journalistiek

Krijg de basistechnieken van journalistiek onder de knie, leer wat nieuws is en hoe je nieuws verslaat! Als journalist sta je open voor alles wat er in de wereld gebeurt en wil je iedereen hiervan op de hoogte brengen. Nieuws doet zich razendsnel voor en is overal ter wereld. Journalistiek studeren in het buitenland geeft dus direct een internationale dimensie aan jouw carrière. Erg belangrijk is een journalistieke grondhouding, breed maatschapppelijk inzicht en een ruime kennis van media. Doe ervaringen op met allerlei mediavormen zoals de krant, radio, televisie en tijdschriften. Verdiep je in de laatste trends op media gebied. Crossmediaal staat centraal. Dat betekent dat je werkt met verschillende mediavormen die elkaar versterken. Hierbij moeten we zeker het internet niet vergeten. De opkomst van internet heeft journalistiek en media compleet veranderd. Nieuwe vormen van verslaggeving steken overal de kop op zoals op social media, maar denk ook aan liveblogs of datajournalistiek. Digital media speelt een steeds belangrijke rol in onze samenleving. Journalistiek is een creatief vakgebied. Zorg ervoor dat je interviews en artikelen op een creatieve manier schrijft en opbouwt. Schrijf verhalen die lezers informeren en amuseren. Verhalen die kunnen boeien en tot discussie zorgen. Onderscheid jezelf door een eigen schrijfstijl te creëren en deze verder te ontwikkelen.

Arbeidsperspectief en beroepen

Er is altijd vraag naar professionals binnen deze branche. Bijna elk bedrijf heeft medewerkers in dienst die zich bezig houden met de marketing of communicatie. Achter ieder merk schuilt een sterke persoonlijkheid. Als afgestudeerde marketing- of communicatie professional vind je werk bij diverse soort bedrijven. Dit kan variëren van profit tot non-profit en van groot tot klein. Met internationale ervaring kun je wereldwijd aan de slag binnen de veeleisende wereld van multinationals. Na het behalen van een studie in de Media & Journalistiek houd je je vooral bezig met ontwikkelingen binnen de media en de gebeurtenissen in de wereld. Zodra je nieuwtjes opvangt, vertaal jij dit in een zelf geschreven bericht of artikel door naar de buitenwereld. Stap met beide benen in het werkveld en ga aan de slag bij internationale kranten, vakbladen, tijdschriften, radio- en televisieomroepen, nieuwsprogramma's, tekstbureaus of communicatieafdelingen. Als journalist kun je uiteenlopende functies vervullen: van bureauredacteur tot verslaggever of correspondent. Vind werk in de voorlichting/pr-wereld, maar ook in de politiek of het bedrijfsleven. Journalisten zijn ook steeds vaker freelancer. Werk als zzp'er voor verschillende opdrachtgevers in de mediawereld.

Marketing, Media & Communicatie

Studierichtingen

 • Marketing Management
 • International Business Communications
 • Digital Media & Communications
 • Advertising
 • Journalism
 • Creative Writing

Arbeidsperspectief

Beroepen in Marketing & Communicatie

 • Marketeer of Marketing Manager
 • Marktonderzoeker
 • Brand of Content Manager
 • Communicatieadviseur
 • Public Relations Medewerker
 • Reclame Coördinator
 • Digital Marketing Manager
 • SEO/SEA Specialist
 • Social Media Manager

Arbeidsperspectief

Beroepen in de Journalistiek & Media

 • Journalist
 • Mediavormgever
 • Mediaplanner
 • Content Manager
 • Redacteur
 • Fotojournalist
 • Reporter
 • Verslaggever
 • Woordvoerder

Bekijk alle locaties voor een studie Marketing, Media & Communicatie

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat