Studeer Economie, Banking, Wiskunde of Finance

Altijd al een rol willen spelen in de financiële wereld? Wil jij administratieve processen binnen een bedrijf begrijpen? Of ben je op zoek naar een studie Wiskunde of kies je voor en internationale Banking opleiding? De wereld ligt aan je voeten in het buitenland. De financiële banking sector heeft een sterk internationaal karakter en het buitenland beschikt over veel goede universiteiten voor een bedrijfseconomische opleiding.

Opbouw van Studie

Bedrijfseconomie

Gedurende je studie houd jij je bezig met financiële en economische bedrijfsvoering. Denk hierbij aan financiële analyses, zoals begrotingen, investeringsplannen en resultatenrekeningen. Of stel een ondernemingsplan op voor een start-up. Je legt een stevige financiële basis. Je ontwikkelt je tot een financieel professional die alle ins en outs over financiën en administratie kent. Leer pro-actief inspelen op alle veranderingen binnen de economie. Als econoom ben jij een belangrijke schakel binnen een organisatie. Het succes ligt in jouw handen! Ondernemend, ambitieus, resultaatgericht, en innovatief. Klinken deze kenmerken jou bekend in de oren? Dan ben jij een geschikte student om bedrijfseconomie te gaan studeren.

Accountancy

Kies voor een opleiding accountancy als jij je graag bezig houdt met de financiële administratie. Je controleert jaarrekeningen of stelt deze samen. Daarnaast ben jij de raadgever bij belangrijke beslissingen en een belangrijk aanspreekpunt binnen de organisatie. Je hebt als geen ander zicht op hoe een onderneming in elkaar steekt. Ontdek waar een organisatie nog wist kan maken. Zo kan jouw advies letterlijk geld opleveren. Als accountant is ben jij goed met cijfers, kritisch maar vooral ook erg nieuwsgierig. Je werkt aan je communicatieve en sociale vaardigheden, zodat jij later goed met klanten, collega's en andere deskundigen om kunt gaan.

Banking & Finance

Heb je vooral interesse in het bank- en verzekeringswezen? Dan is banking en finance iets voor jou. Je leert alles over het maken van een financieel plan en het uitbrengen van gedegen organisatieadvies. Je wordt specialist op het gebied van financiële dienstverlening binnen een (inter)nationale context, voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Wiskunde is onlosmakelijk verbonden met economie. Het is een veelzijdig en dynamisch vakgebied. Zo maakt numerieke wiskunde snelle berekeningen mogelijk en speelt de stochastiek een grote rol in de financiële wereld. Leer de wiskundige structuren achter de economie. Daarnaast is wiskunde natuurlijk toepasbaar in tal andere vakgebieden, zoals binnen de scheikunde, biologie, psychologie en communicatie- en taalwetenschap. Wiskunde is vooral een eeuwenoude fundamentele wetenschap, waarbij het vaak juist de schoonheid van het fundament is dat mensen aantrekt om wiskunde te gaan studeren.

Wiskunde

Wiskunde is onlosmakelijk verbonden met economie. Het is een veelzijdig en dynamisch vakgebied. Zo maakt numerieke wiskunde snelle berekeningen mogelijk en speelt de stochastiek een grote rol in de financiële wereld. Leer de wiskundige structuren achter de economie. Daarnaast is wiskunde natuurlijk toepasbaar in tal andere vakgebieden, zoals binnen de scheikunde, biologie, psychologie en communicatie- en taalwetenschap. Wiskunde is vooral een eeuwenoude fundamentele wetenschap, waarbij het vaak juist de schoonheid van het fundament is dat mensen aantrekt om wiskunde te gaan studeren.

Arbeidsperspectief en beroepen

Na je studie ben jij een allround financial professional. Je bent breed inzetbaar en de kansen op de arbeidsmarkt zien er goed uit. De vraag naar financieel deskundige mensen is groot. Onderzoek wijst uit dat 80% van de studenten in de eerste maand na het behalen van hun diploma al een baan heeft. Ga werken op een financiële afdeling, bij een advieskantoor, bank, pensioenfonds, op de effectenbeurs of in de non-profit sector. Als accountant kun je aan de slag bij een accountantskantoor, of intern bij een grote onderneming of ministerie. Als sales- of accountmanager kun je vele kanten op binnen verschillende sectoren. Ga werken bij een commercieel bedrijf of bij de overheid. Ook het arbeidsperspectief voor afgestudeerde wiskundigen en statistici ziet er goed uit.

Bedrijfseconomie

Studierichtingen

 • Accounting & Finance
 • Economics
 • Banking
 • Mathemetics

Arbeidsperspectief

Beroepen in de Bedrijfseconomie

 • Financieel Analist of Adviseur
 • Business Controller
 • Consultant
 • Beleggingsadviseur
 • Belastinginspecteur
 • Accountant
 • Controller
 • Wiskundige of Statistici
 • Financiële administratie medewerker

Bekijk alle locaties voor een studie in de Bedrijfseconomie

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat