Studeer Geneeskunde of Tandheelkunde in het buitenland

Kies voor een medische opleiding in het buitenland: de start van jouw internationale carrière! Ook wanneer je bent uitgeloot voor je studie geneeskunde of tandheelkunde, kun je je nog wél aanmelden voor deze studie in het buitenland. In het buitenland is er een heel groot aanbod met medische studies op het gebied van geneeskunde en tandheelkunde. Daarbij heb je in andere landen vaak meer keuze voor specifieke specialisaties binnen deze studies. Bovendien vinden medische doorbraken vaak in het buitenland plaats, waardoor je kans maakt om hier onderdeel van te worden als je kiest voor een internationale studie en carrière.

Opbouw van studie

Geneeskunde in het buitenland

Bij de studie Geneeskunde staat de behandeling van een zieke patiënt centraal. Tijdens de studie Geneeskunde leer je over het menselijke lichaam, ziekte en gezondheid. Daarbij zijn praktische en communicatie vaardigheden ook heel belangrijk. Daarom leer je bij deze studie naast de theoretische zaken ook hoe je bijvoorbeeld bloed prikt, een patiënt onderzoekt en een goed gesprek voert met een patiënt. Tijdens de studie zul je dan ook getoetst worden op zowel je wetenschappelijke kennis als praktische vaardigheden. Het is een interessante en intensieve opleiding maar dit hoeft geen enkel probleem te zijn want wanneer jouw interesse ligt binnen geneeskunde, vliegen de schoolweken voorbij!

Tandheelkunde in het buitenland

Wanneer je graag tandarts wilt worden, kies dan voor een studie tandheelkunde in het buitenland! Het is een populaire studie, niet alleen in Nederland maar ook in de rest van de wereld. Je leert tijdens deze studie hoe je tandheelkundige problemen kunt oplossen. Je bestudeert op een wetenschappelijke manier alle aspecten die samenhangen met pathologie, diagnostiek, preventie en behandeling van tandheelkundige afwijkingen bij patiënten. Daarbij spelen motorische, cognitieve, sociale en psychologische aspecten ook een rol. De relatie tussen de tandarts en patiënt is tegenwoordig onderwerp van onderwijs en onderzoek. Al werkende doe je kennis en ervaring op.

Arbeidsperspectief en beroepen

Wanneer je je hebt gespecialiseerd in een medische studie zoals geneeskunde of tandheelkunde, ga jij een mooie carrière tegemoet! Je kan gaan werken als huisarts of tandarts. Deze banen liggen natuurlijk binnen de zorgsector, een van de grootste sectoren. Medische zorg is van groot belang voor ons nationaal en internationaal welzijn. Toegankelijke, betaalbare zorg van goede kwaliteit draagt bij aan de kwaliteit van de samenleving. Je kunt op vele plekken terecht en je bijdrage leveren aan een gezonde samenleving en wereld.

Genees- en Tandheelkunde

Studierichtingen

 • Geneeskunde
 • Tandheelkunde
 • General Medicines
 • Dentistry

Arbeidsperspectief

Genees- of Tandheelkunde

 • Tandarts
 • Huisarts
 • Medisch Specialist

Bekijk alle locaties voor een studie Geneeskunde of Tandheelkunde

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat