Studiemogelijkheden in Europa

Wel in het buitenland studeren, maar niet te ver weg? Maak die droom dan waar want ook binnen Europa zijn er talloze opties! Verleg letterlijk en figuurlijk je grenzen, kies jouw ideale studeerbestemming binnen Europa. Met een groot aanbod aan locaties en studierichtingen, vind jij altijd een opleiding die bij jou past! Ga jij voor een bestemming dichtbij huis zoals Engeland? Of zie jij jezelf studeren in het zonnige Zuid-Europa, het prachtige Noord-Europa of het onontdekte Oost-Europa?

Kies jouw ideale studiebestemming. Met ons wereldwijde netwerk is er altijd een college of universiteit die bij jou past. Kies voor een studieopleiding binnen Europa waarbij jij wordt klaargestoomd voor een succesvolle internationale carrière. Verleg je grenzen en ontdek wat een studie in het buitenland te bieden heeft!

Waarom studeren in Europa?

Europa is echt een ideale bestemming om te studeren. Het onderwijs is van zeer goede kwaliteit en na je afstuderen heb je een grote voorsprong op de arbeidsmarkt. Je hebt in binnen Europa goede colleges en scholen en deskundige docenten en professoren die je les geven. Elk land heeft zijn eigen charme, zo is studeren in Spanje compleet anders dan studeren in Zwitserland. Je hoeft niet ver van huis te gaan om een unieke buitenland ervaring te ondergaan. Europa is dan ook erg geliefd onder onze studenten. Want iedereen kan hier de perfecte opleiding vinden, op het gewenste niveau en studietermijn.

Het collegegeld is afhankelijk van de college of universiteit die je kiest, het studieniveau en de studierichting. Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn onder andere studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

Highlights Europa

Kies jouw favoriete studeerbestemming

 • Goede kwaliteit onderwijs
 • Internationaal netwerk opbouwen
 • Mogelijkheid verkorte studietrajecten
 • Alle studieniveaus zijn mogelijk
 • Unieke buitenlandervaring
 • Ontdek verschillende culturen
 • Talloze mogelijkheden!

Bekijk alle locaties voor een studie in Europa

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat