Studeer ICT, Software Engineering of Web Development

De computer heeft geen geheimen voor jou en jij wilt graag werken in het hart van de digitale wereld. Door te studeren in het buitenland bevind jij je in de omgeving van de meest gerenommeerde ICT bedrijven en ben jij als eerste op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen die zich daar voortdoen. Wees creatief en zet de nieuwste technologieën naar je hand!

Opbouw van studie

ICT, Software & Informatiesystemen

Met jouw scherp oog voor bedrijfsprocessen, software, hardware en informatiesystemen til je elk ICT-project naar een hoger niveau. Tijdens een ICT-opleiding werk je zowel aan individuele- als groepsprojecten, waardoor jij jouw technische kennis en vaardigheden vergroot. Je leert projectmatig te werken, software te bouwen, je product te presenteren en samen te werken met andere ICT'ers, vormgevers en klanten. Belangrijk is dat jij gestructureerd bent, goed om kunt gaan met klanten en logisch kunt nadenken. Volg lessen in onderwerpen als programmeren, ontwerpen, databases en organisatiekunde. Krijg inzicht in het proces van systeemontwikkeling en automatiseringsprojecten. Zo breng je bedrijfsprocessen in kaart en ontwikkel je bijvoorbeeld een klantgericht CMS (content management systeem). Met jouw leergierige en onderzoekende houding zet jij de nieuwste technologieën naar je hand! Leer hoe bedrijven slimmer en efficiënter kunnen werken met de juiste ICT-oplossingen. Wees creatief en werk resultaatgericht.

Arbeidsperspectief en beroepen

De arbeidsmarkt staat te springen om goed opgeleide ICT'ers, waardoor jij snel een baan vindt. In het buitenland wordt je soms zelfs al door top multinationals benaderd, voordat je bent afgestudeerd. Een echte luxe positie! Als ICT'er ben je breed inzetbaar. Je werkterrein is overal waar technische software ontwikkeld of gebruikt wordt. Of waar technisch aangedreven apparaten staan. Ga werken in de branche die jou het meeste aanspreekt of start je eigen bedrijf als ondernemer.

ICT

Studierichtingen

 • Computer Science & IT
 • Game Design
 • Cyber Crime
 • Software Engineering
 • Web Development
 • Information Technology

Arbeidsperspectief

Beroepen in de ICT

 • Software ontwikkelaar
 • Web-, Mobile- of Game Developer
 • Informatie Analyst
 • ICT of Business Consultant
 • ICT Manager of Netwerk Consultant
 • Applicatiebeheerder
 • Systeemarchitect
 • Test Engineer
 • Technisch Systeem Analyst

Bekijk alle locaties voor een studie in de ICT & software engineering

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat