Kies voor een Medische of Psychologie opleiding in het buitenland

Een medische opleiding of psychologie opleiding in het buitenland helpt je op weg naar je internationale carrière! Specialiseer je op het gebied van medicijnen, verpleegkunde, farmaceutica, verloskunde of psychologie. We werken samen met opleidingen die wereldwijd erkend worden. Ben je in eigen land uitgeloot voor een medische studie, dan kun je jezelf dus ook aanmelden voor een medische studie in het buitenland. Veel medische studies in het buitenland hebben meer keuze in specialisaties. Daarbij vinden medische doorbraken vaak in het buitenland plaats, waardoor je kans maakt om hier onderdeel van te worden als je kiest voor een internationale studie en carrière.

Opbouw van studie

Medische studies

De wereld is je werkveld wanneer je voor deze richting kiest. Deze studierichting is echt iets voor jou wanneer je interesse hebt in medisch werk zoals chirurgie, fysiotherapie of de verpleegkundige kant op wilt. Bij verpleegkunde leer je hoe je mensen met een ziekte, beperking of handicap moet verplegen. Je ontwikkelt kennis door theorie, beroepsvaardigheden en verpleegtechnische handelingen. Wil jij je kennis vergroten over de juiste medicijnen voor de daarbij behorende kwaaltjes, dan kies jij voor de farmakundige- en biotechnologische richting. Je vergt informatie over de medicijnen en kan hier voorlichting over geven. Wanneer het jouw droom is om een nieuw leven op de wereld te brengen, ga jij voor verloskunde. De vaardigheden die je hiervoor nodig hebt krijg je onder de knie.

Psychologische studies

Psychologie is een wetenschappelijke studie waarbij je het menselijk gedrag en denken bestudeert en onderzoekt. Je leert naar mensen kijken, naar hun gedrag, emoties en hoe zij zich ontwikkelen. Bij psychologie gaat het om wat mensen doen, waarom ze dat doen en wat ze daarbij ervaren. Door ontwikkeling van vaardigheden op professioneel- en internationaal niveau ben jij in de toekomst breed inzetbaar.

Arbeidsperspectief en beroepen

Wanneer je je hebt gespecialiseerd in een medische studie zoals verpleegkunde, farmakunde, verloskunde of psychologie ga jij een mooie carrière tegemoet! De zorgsector is één van de grootste werkgevers van Nederland en België en de vraag naar zorgspecialisten neemt alleen maar verder toe. Zorg is van groot belang voor ons nationaal welzijn. Toegankelijke, betaalbare zorg van goede kwaliteit draagt bij aan de kwaliteit van de samenleving. Je kunt op vele plekken terecht en je bijdrage leveren aan een gezonde samenleving en wereld.

Medisch & Psychologie

Studierichtingen

 • Biomedical Science
 • Nursing
 • Pharmacy
 • Psychology

Arbeidsperspectief

Medische beroepen

 • Verpleegkundige
 • Fysiotherapeut
 • Psychiater
 • Psycholoog
 • Medisch Specialist
 • Farmaceut
 • Verloskundige
 • Gynaecoloog

Bekijk alle locaties voor een Medische of Psychologische studie

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat