Studiemogelijkheden in het buitenland

Wil jij dolgraag studeren in buitenland? Maak die droom dan waar! Verleg letterlijk en figuurlijk je grenzen en ervaar wat een buitenlandse studie te bieden heeft! Met een groot aanbod aan locaties en studierichtingen, vind jij altijd een opleiding die bij jou past! Ervaar andere culturen, gewoonten en gebruiken terwijl jij in je vrije tijd jouw favoriete studeerbestemming rondreist. Maak nieuwe vrienden en geniet van de prachtige (natuur)omgevingen. Met ons wereldwijde netwerk kan jij kiezen uit bestemmingen over de hele wereld! Wil jij graag studeren binnen- of buiten Europa? Ga jij het Amerikaanse filmleven ontdekken of 'Down Under' in Australië. Een buitenlandse studie is een unieke ervaring waarbij je ook een grote persoonlijke ontwikkeling door zal gaan.

Kies jouw ideale studiebestemming. Met ons wereldwijde netwerk is er altijd een college of universiteit die bij jou past. Kies voor een studieopleiding op een subtropische locatie zoals in Tampa of wil kies jij liever voor een opleiding wat dichterbij in een gezellige studentenstad in Duitsland? Over heel de wereld zijn er internationale kwaliteitsuniversiteiten- en colleges waar jij wordt klaargestoomd voor een succesvolle internationale carrière!

Waarom studeren in het buitenland?

Door te kiezen voor een studie in het buitenland, bouw jij een internationaal netwerk op waarbij je werkt aan jouw internationale carrière. Vaak worden de studies in het Engels gegeven, waardoor jouw niveau naar een hoger level wordt getild. Daarbij zijn er ook mogelijkheden om de studies in andere talen te volgen, hierdoor kun jij je nog meer onderscheiden met een extra vreemde taal op je cv! Financieel kan het soms ook aantrekkelijk zijn om in het buitenland te studeren, zo zijn er landen waar je géén collegegeld hoeft te betalen of waar het levensonderhoud een stuk goedkoper is dan in Nederland. In het buitenland bieden sommige opdelingen en studies meer diversiteit en mogelijkheden dan in Nederland. Een buitenlandse studie zorgt ervoor dat jij wordt ondergedompeld in een andere cultuur, je verbreed je horizon en zal ook een persoonlijke ontwikkeling doorgaan!

Het collegegeld is afhankelijk van de college of universiteit die je kiest, het studieniveau en de studierichting. Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn onder andere studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

Studeren in het buitenland

Bestemmingen over de hele wereld

 • Goede kwaliteit onderwijs
 • Internationaal netwerk opbouwen
 • Alle studieniveaus zijn mogelijk
 • Leer in de Engelse taal
 • Of kies een andere vreemde taal
 • Optie verkorte studietrajecten
 • Alle studieniveaus zijn mogelijk
 • Leer van andere culturen
 • Combineer studeren met reizen

Bekijk alle locaties voor een studie in het buitenland

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat