Studeer Hospitality & Toerisme

Ben jij gastvrij, spontaan en actief? Dan is een studie in de hospitality sector voor jou weggelegd! Hospitality en toerisme is de grootste branche ter wereld qua werkgelegenheid. Door deze opleiding in het buitenland te volgen heb jij een streepje voor op de arbeidsmarkt en kom jij sneller in contact met wereldwijde top hotelketens en toeristische bedrijven. Hou je van reizen? Dan kun je dit perfect combineren met een opleiding Toerisme in het buitenland. Je volgt een opleiding op jouw niveau, op een goede locatie in het buitenland. Je kiest zelf waar je wilt studeren. Waar kun jij jouw droom opleiding volgen? Kijk wat bij jou past. Kom je er niet uit? Onze studiespecialisten kijken graag met je mee!

Opbouw van studie

Hospitality, Toerisme & Events

Het woord gastvrijheid beschrijft jou als persoon en je wilt het andere mensen graag naar hun zin maken. In de toekomst wil jij deel uitmaken van een van ‘s werelds snelst groeiende sector. Wanneer je dit in het buitenland wilt doen, is het van belang dat je hierin ervaring hebt opgedaan. Zie jij jezelf later in een top hotel werken binnen een van de diverse functies die een hotel te bieden heeft? Ga dan voor een opleiding hotelmanagement. Hier leer je plannen, leiding geven en het besturen van een hotel. Toerisme is voor degene die graag iets van de wereld willen zien en de klant de optimale beleving willen bezorgen in binnen- of buitenland. Andere landen en culturen spreken je aan en je wilt je er graag in verdiepen. Wanneer jij je jezelf ziet bouwen aan hét evenement van het jaar is eventmanagement iets voor jou! Jij wilt alle gasten de beste beleving bieden, bent goed in organiseren en anderen motiveren. De studies zijn divers in dit vakgebied. Maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat je gastvrij bent, iets moois wil neerzetten en het anderen naar de zin wilt maken.

Arbeidsperspectief en beroepen

De brede branche van gastvrijheid staat te popelen voor mensen zoals jij! De sector gastvrijheid en toerisme heeft veel aanbod en je komt op de meest uiteenlopende en diverse plekken terecht. Werken in een internationaal top hotel? Dat kan nadat je deze richting in het buitenland hebt gevolgd. Of reis jij liever de wereld over als toeristisch adviseur? Wanneer je jouw passie bij eventmanagement of hotellerie ligt, ga je voor een beroep binnen deze richting.

Hospitality & Toerisme

Studierichtingen

 • Hospitality Management
 • Hotel Management
 • Tourism & Leisure Management
 • Event Management
 • Facility Management
 • Aviation Management

Arbeidsperspectief

Beroepen in de Hospitality

 • Hotel of Event Manager
 • Host/Hostess of Gastheer/Gastvrouw
 • Medewerker Reisbureau
 • Toeristisch Adviseur
 • Tour Guide
 • Event of Catering Manager
 • Receptioniste of Medewerker VVV
 • Corporate Management voor de internationale hotelketen

Bekijk alle locaties voor een studie in Hospitality & Toerisme

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Studeren Magazine

Download de brochure

Ontdek de wereld én jezelf met één van onze Studeren programma’s.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat