Malissa in London

“If you're tired of London, you're tired of life."

Sinds mijn 14e had ik de droom om in het buitenland te studeren. Het was ook niet raar dat zodra ik naar de zesde klas ging mijn ouders en ik deze droom gingen omzetten tot een plan. Na een tijdje Googlen kwam ik terecht bij Information Planet. Na goed telefonisch en mailcontact, heb ik een afspraak gemaakt. Tijdens dit intakegesprek werden mij opties van scholen aangeboden die aansloten op mijn interesses. Wat ik echt fijn vond was wanneer ik de universiteit, DeBroc School of Business, had gekozen al snel alle nodige stappen in gang werd gezet. Zoals: de IELTS test en wat ik nodig had voor de aanmelding, zoals: referenties, motivatiebrief en andere documenten. Alle vragen die ik had werden snel beantwoord en ik kreeg veel hulp wat betreft de huisvesting, Ucas, en de documenten die de school van mij nodig had kon ik via deze organisatie versturen. Ineens was mijn droom die ik een paar jaar had al bijna realiteit geworden in een korte periode van twee maanden. Het enige wat ik nog nodig had was een ‘ja’ van de universiteit.

In September 2017 begon het avontuur dan ook echt. Ik woon op dit moment in een studentenaccommodatie en ben met een half uurtje met de bus op mijn school midden in het centrum van London. Na de uni ga ik dan vaak met mijn vrienden ergens wat drinken of even rondlopen in Oxford Street. Ik ben nu ongeveer een half jaar in London en in die tijd heb ik heel veel leuke mensen ontmoet en vriendschappen voor het leven gemaakt en natuurlijk al heel wat van Londen gezien. Meteen al toen ik hier kwam voelde ik me welkom doordat de mensen zo open met me waren en me in hun vriendengroep opnamen. Op de universiteit zijn ook veel internationale studenten en de professoren zijn erg behulpzaam en gezellig. Londen is echt een geweldige stad om te studeren waar je je niet kan vervelen en zoals een vrouw eens tegen mij zei “If you're tired of London, you're tired of life.” Ik ben heel dankbaar voor alle hulp die ik heb gekregen om mijn droom waar te maken en ik heb erg zin in de komende twee en half jaar in Londen.


Wil jij net als Malissa een Bachelor in Engeland volgen? Neem contact op met onze studie- en reisadviseurs, zij kunnen jou helpen! 

Neem contact op© 2015 Information Planet