Waarom een minor in Amerika?

Vrijwel elke opleiding in Nederland heeft in het studieprogramma een minor zitten. Deze minor duurt een semester en is bedoeld voor een stukje verbreding óf verdieping van jouw hoofdvak. Bovendien kun je er voor kiezen om een minor in het buitenland te volgen; de te behalen 30 European Credits (EC’s) zijn natuurlijk overal van toepassing en kun je 'meenemen' naar je eigen hogeschool of universiteit.

 

Ondanks dat dit European Credits systeem is ingevoerd om een uitwisseling binnen Europa te vergemakkelijken, is het ook mogelijk om studiepunten buiten Europa te halen. Deze worden vervolgens omgezet naar EC’s en that’s where it gets interesting!

Studeren in Amerika

Want hoe vet is het om tijdens je studie een halfjaar in Amerika te studeren?! Als je de media en het land zelf moet geloven, is Amerika het beste, mooiste, modernste en belangrijkste land ter wereld. The American Way Of Life is dan ook een leefstijl waarin het niet ongebruikelijk is om verhalen wat aan te dikken, overdreven te reageren en waarin ‘klein’ niet in het woordenboek voorkomt.

 

Maar natuurlijk is het beeld dat geschetst wordt niet alleen maar schijn of onjuist. Je hoeft de skylines van de bekende steden als New York, Los Angeles, San Diego, Chicago, San Francisco en ga zo maar door, maar te zien om te beseffen dat het land wel degelijk groot en modern, kortom, imposant, is.

 

Bovendien is Amerika veel meer dan alleen indrukwekkend uiterlijk vertoon. Het zijn ook de tradities en gewoonten die het land uniek en bijzonder maken en wat je zelf wil meemaken, zowel binnen als buiten school. Denk bijvoorbeeld aan de 4th of July, ook wel Independence Day genoemd, Thanksgiving, Christmas (Eve) en andere feestdagen. Maar ook het eten buiten de deur, vaak een snelle hap dat door ons als ‘fast food’ bestempeld wordt, het kijken van een sports game vanaf de tribune van een groot stadion, het drukke en tegelijkertijd bruisende stadsleven of juist het rustige leven op een ranch, is wat Amerika Amerika maakt.

 

Op de Amerikaanse universiteiten zal je ook zulke typische gewoonten ervaren en speciale dagen meemaken: het verblijf en leven op de campus, het eten in de grote schoolkantine, deelnemen aan of toejuichen van het sportteam van de universiteit, Graduation, de diploma-uitreiking waarbij een groot feest georganiseerd wordt, enzovoort.

 

Daarnaast is het aanbod van minoren op Amerikaanse universiteiten erg groot. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er geen geschikte minor voor jou te vinden is!

 

 

Welke Amerikaanse minor kies jij?

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden wij jou?

  • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
  • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
  • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
  • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
  • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat