Foundation Year in Plymouth

"Ik kan de University of Plymouth, de stap naar het buitenland en de hulp van Information Planet ten zeerste aanraden. JUST DO IT! Het is de beste stap die ik ooit heb gezet!"

Mijn examens voor het eerste jaar zitten erop en ik ben weer terug in Nederland. Het is gek te bedenken dat het nu al 1,5 jaar geleden is dat ik voor het eerst contact had met Information Planet. 1,5 Jaar geleden begon dus mijn zoektocht. Een zoektocht naar de mogelijkheid om te studeren in Engeland. De studie die ik wilde volgen is Marine Biology een universitaire opleiding. Omdat ik daar niet de aansluitende opleiding voor had zocht ik naar een Foundation Year. Dit is een jaar waarin de Universiteit je klaar stoomt voor een course op de universiteit. Een soort eindexamen jaar op het VWO maar nu met vakken die relevant zijn voor jouw opleiding en met extra aandacht en begeleiding.

Ik vond het lastig om mijn weg te vinden online. Hoe meld ik mij aan? Heb ik de kwalificaties die nodig zijn voor een Foundation Year? Ik zocht deze antwoorden online en kwam al gauw op de website van Information Planet. Ik sprak een medewerker via de chatbox, wat erg fijn was. Ik kon via deze weg een aantal vragen stellen en ze boden mij een gesprek aan, en die nam ik aan. Dit was de juiste stap. Het kost niet veel voor wat je ervoor terugkrijgt. Een persoonlijke coach die al je vragen beantwoord en je door het proces helpt. Information Planet heeft ook een contact persoon op de universiteit waardoor de aanmelding ontzettend snel ging. Mijn eerste keuze voor de universiteit werd goedgekeurd en vanaf september 2019 studeer ik aan de University of Plymouth in Engeland.

Het is niet altijd makkelijk, alles achterlaten thuis... heimwee is normaal en de universiteit begeleid je goed en er is hulp in elke hoek. Ik raad je ook aan je aan te sluiten bij in ieder geval één van de vele clubs die zijn aangesloten bij de universiteit. Het is op deze manier makkelijk vrienden te maken. De mensen op de universiteit zijn enorm behulpzaam en vriendelijk. Ik vind het daarom niet gek dat Plymouth is verkozen tot de vriendelijkste stad van de UK. Daarnaast ligt het ook nog aan zee met prachtige rots formaties en heb je overal super mooie parken. Bij Engeland denk je vaak aan regen, maar hier in Plymouth schijnt de zon net iets meer dan in Utrecht, waar ik woon in Nederland.

In het tweede semester had ik nauwelijks tot geen heimwee meer. Dankzij de steun van mijn begeleiding ging ik van een onzekere instelling als 'Oeh kan ik dit wel?' naar 'Ik kan dit gewoon, zonder twijfel! Waarom eigenlijk alleen een degree? Ik wil mijn PhD halen'. Nu ik terug ben, mis ik Plymouth en het studeren in Engeland heel erg. Ik ben blij weer bij mijn partner en familie te zijn, maar ik mis mijn vrienden en de inspirerende sfeer van de universiteit.

Ik kan daarom de University of Plymouth, de stap naar het buitenland en de hulp van Information Planet ten zeerste aanraden. Ook tijdens je studie staat Information Planet je met liefde te woord. Ik wens je heel veel succes met je keuze en je weg naar het buitenland en JUST DO IT! Het is de beste stap die ik ooit heb gezet! Denk niet aan de dingen die mis kunnen gaan, denk aan alles dat goed kan gaan!

Heeft het verhaal van Fiona je geïnspireerd en wil je meer weten over een Foundation Year in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat