Minor in Nice

"Ik heb echt een top tijd gehad! Nice is geweldig en veelzijdig, ik zou zeker nog een keer gaan!"

Ik ben voor mijn studie International Business and Languages voor 4 maanden vertrokken naar een universiteit in Nice voor mijn minor. Hier volgde ik vakken uit 2 verschillende minorprogramma’s die je op voorhand kon kiezen. Het ene programma was deels in het Frans en deels in het Engels, en het andere programma volledig Engels waardoor de Franse studenten in beide programma’s heel erg open stonden voor internationale studenten.

Voordat de lessen begonnen werd er door de universiteit een welkomst dag georganiseerd voor de internationale studenten zodat we elkaar beter konden leren kennen. Bijna uit iedere uithoek van de wereld was er een student aanwezig. Ook verbazingwekkend weinig Nederlanders! Meteen werden er leuke activiteiten georganiseerd om met elkaar kennis te maken en toen school begonnen was zorgden ook de Franse studenten ervoor dat we ons welkom voelden. Iedere donderdagavond kwam de halve klas samen in een café om gezellig drankjes te doen en daarna de stad in te gaan. Ook in het weekend werden er onderling uitstapjes georganiseerd naar onder andere Monaco, Èze, Menton, en Lyon of werd er op het strand afgesproken.

Samen met, (toevallig) 3 andere Nederlandse meisjes, woonden we op een pleintje met ieder onze eigen studio. Super fijn, want je had alles voor jezelf maar tegelijkertijd kon je op ieder moment gewoon bij elkaar binnen lopen om te chillen. Ook was dit op loopafstand van onze school en de stad, dus echt ideaal!

Voordat ik naar Nice ging wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Iedereen in mijn omgeving had allemaal vooroordelen over Fransen en Nice leek ook wel heel erg klein. Mijn ervaring was heel anders, ik heb echt een top tijd gehad! Nice is geweldig en veelzijdig, ik zou zeker nog een keer gaan! De stad heeft namelijk een heel kleurrijk en oud centrum, een prachtige boulevard met een ellenlang strand, heerlijke terrasjes en restaurantjes. In de omgeving zijn ook hele leuke dorpjes om naartoe te gaan. Ondertussen zijn we een reünie aan het plannen, dus ik kijk uit naar het moment dat ik er weer naartoe ga en iedereen weer kan zien!

Heeft het verhaal van Iris je geïnspireerd en wil je meer weten over een minor in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat