Semester in Engineering Innovation en Design

"Ik ben een ervaring rijker en zal de rest van mijn leven kunnen terugkijken op deze geweldige ervaring in Zuid-Amerika!"

Aangezien de avondstudie Engineering Innovation & Design mij de vrijheid heeft gegeven om elke 'horizon verbredende' minor naar keuze te doen, heb ik contact opgenomen met Information Planet om de mogelijkheden door te nemen. Information Planet heeft een breed scala aan keuzes betreffende een studie in het buitenland, zij hebben tevens de mogelijkheid om bijvoorbeeld een semester in het buitenland aan te bieden als minor. Niets meer dan lof voor de hulp die ik van Information Planet gekregen heb!

Uiteindelijk is de keuze gevallen op USIL in Cuzco, Peru, waar ik een periode van 4 maanden heb doorgebracht. Heel erg leuk om de Spaanse taal te leren aan een universiteit om daar vervolgens ook nog eens studiepunten voor te verdienen. Naast Spaans heb ik ook nog Biodiversiteit, Geschiedenis van de Inca’s, Inca Architectuur en Art & Design gestudeerd. Veel van deze vakken hebben wekelijks diverse fieldtrips in het pakket zitten wat de studie ontzettend leuk maakt.

Buiten het studeren om (wat zo’n 4 halve dagen in beslag neemt) heb ik genoeg tijd gehad om de lokale bevolking beter te leren kennen. Aangezien Cuzco de stad is voor toeristen, welke Machu Picchu willen bezoeken, zal de gemiddelde toerist niet langer dan 5 dagen in Cuzco blijven. Het is dan ook erg leuk om de lokale Peruaan beter te leren kennen in plaats van de toerist. De vele barretjes en het nachtleven in Cuzco zijn geweldig wanneer je als een van de locals geaccepteerd wordt. In de tweede maand had ik het dan ook voor elkaar om met maar liefst 2 bandjes wekelijks op te treden in de restobar Secret Garden. Ik ben namelijk amateur gitarist, dus deze ervaring was echt geweldig.

In de Spring break, welke twee weken duurde, kwam dan eindelijk mijn vriendin langs zodat ik haar Peru kon laten zien. Natuurlijk Machu Picchu beklommen, waarna wij ook nog per bus doorgereisd zijn naar Bolivia. Waar we een aantal dagen in La Paz doorgebracht en een 4 daags bezoek aan de beroemde zoutvlaktes Uyuni gedaan. Bij terugkomst in Cuzco een auto gehuurd en door het Andes-gebergte gereden op weg naar de Jungle van Peru, een van de mooiste jungles die ik ooit heb gezien. De rit naar de jungle is via de Interoceanic Road spectaculair. Het is mogelijk om in 1 dag te klimmen naar 5 km hoogte (waarbij het gebrek aan zuurstof het vermogen van de auto drastisch verminderd) en vervolgens af te dalen naar zeeniveau.

Gebrek aan zuurstof in Cuzco, wat zo’n 3.5 km hoog ligt, is trouwens goed te merken. Het heeft mij ongeveer een maand gekost voordat ik zonder hijgen en puffen normaal de vele trappen in de stad kon beklimmen. Ook leuk om te doen: voetballen met de locals waarbij je na 15 minuten door gebrek aan zuurstof al wilt opgeven terwijl de gemiddelde bewoner van Cuzco nergens last van heeft.

Als afsluiter heb ik het vliegtuig naar Paraguay gepakt waarna ik per bus het hele land ben doorgereisd. In het oosten van Paraguay ligt Ciudad del Este hier zijn de Iguazu watervallen te vinden. Het is hier mogelijk om via Paraguay zowel naar Argentinië als naar Brazilië te gaan aangezien hier het drie-landen-punt ligt. Al met al was dit een ervaring waaraan ik nog vaak zal terugdenken, hierbij wil ik dan ook Information Planet nogmaals bedanken voor de fantastische hulp. Ik ben een ervaring rijker en zal de rest van mijn leven kunnen terugkijken op deze geweldige ervaring in Zuid-Amerika.

Heeft het verhaal van Jordy je geïnspireerd en wil je meer weten over een semester in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat