Hospitality & Tourism Management

"Ik ben in ieder geval ontzettend blij met mijn keuze, het was een fantastische ervaring en blij dat ik ervoor gekozen heb om geholpen te worden door Information Planet. Ik had zelf niet geweten waar ik moest beginnen!"

Op 13 augustus 2018 ben ik verhuisd naar Aalborg in Denemarken. Ik ben hiernaartoe gekomen om te studeren. Het proces voordat de studie begon was ontzettend spannend. Vanaf 1 februari 2018 kon je je aanmelden en 15 maart was de deadline en dus de laatste datum van inschrijving. Het nieuws van de toelating kwam echter pas 28 juli, want dat is de procedure in Denemarken. Een ontzettend spannende tijd dus, want in de tussentijd moest ik wel al alles voorbereiden, terwijl het misschien helemaal niet door zou gaan. Dankzij Information Planet heb ik in december 2017 de school al kunnen bezoeken en mocht ik een ochtend meekijken in één van de lessen. Dit vond ik zó gaaf!!

Ik werd met open armen ontvangen op de school door één van  de medewerkers. Ik had een kort gesprekje met haar en ze gaf me een tour over de campus. Ze had zelfs na de les een ontmoeting voor me geregeld met een Nederlandse student. Hier was ik heel erg blij mee en we zijn goede vrienden geworden. Hij heeft me dan ook ontzettend geholpen met mijn voorbereidingen. Op 5 juni kreeg ik al een voorlopige acceptatie en oh wat was ik hier blij mee, maar dat zei nog niets. Op 28 juli kwam het verlossende woord dat ik mocht gaan studeren in Denemarken! Ik moet toegeven dat ik wel even een traantje liet van blijdschap, een droom die in vervulling ging!

Ik ben niet alleen naar Aalborg gekomen, ik heb ook mijn hondje meegenomen. Hierdoor was het wellicht wat lastiger een woonruimte te vinden maar het is gelukt en ook op tijd. De tweede week dat ik in Aalborg was heb ik meegedaan aan een 'Employability Camp'. Dit was het eerste jaar dat de school dit voorstelde en het was ontzettend leuk. Je kreeg de kans om 2 weken lang alvast vrienden te maken en alles te leren kennen. Ze hebben met ons door de stad gelopen en zelfs kregen we Deense les. Ik heb in de eerste week al een paar vrienden gemaakt die ik via Facebook via de groepen had leren kennen.

Ik geniet nog steeds van ieder moment en ik heb ook nog contact met een paar Denen. Mijn klas is ook erg leuk. Iedereen kan het wel met elkaar vinden en af en toe gaan we gezellig met een aantal mensen op stap. Er zijn een hoop verschillende nationaliteiten in de klas. Zo zijn er veel studenten uit Slowakije en Hongarije, maar ook heb ik les met studenten uit Kroatië, Amerika, Letland, Roemenië en Tsjechië. Ik ben de enige Nederlander in mijn klas, maar niet in de school. Er zijn maar een paar Nederlandse studenten hier die een fulltime opleiding volgen. Ik heb er ook 2 leren kennen die Erasmus studenten zijn.

Toch zou ik iedereen aanbevelen om een fulltime studie te doen als je de kans krijgt want een half jaar is zo! Dan ben je net gewend, moet je al weer terug; zonde toch? Ik zie nog een hoop leuke dingen op mijn pad komen in de toekomst hier in Aalborg. Of ik hier blijf na mijn studie weet ik nog niet maar ik sta voor alles open en ik zie het wel. Ik ben in ieder geval ontzettend blij met mijn keuze, het was een fantastische ervaring en blij dat ik ervoor gekozen heb om geholpen te worden door Information Planet. Ik had zelf niet geweten waar ik moest beginnen!

Heeft het verhaal van Kenji je geïnspireerd en wil je meer weten over een bachelor in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat