Minor in Business Administration

"Ik kom superlatieven te kort om te beschrijven hoe het hier is! Om te beginnen het landschap; Kamloops is een apart verhaal, het ligt als het ware in een soort woestijn."

Mijn naam is Marnik Verschoor, ik ben een 4e jaars student Informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Het eerste semester van mijn vierde jaar moet ik een minor volgen, dit mocht van alles zijn en nog belangrijker; het mocht overal zijn! Via Information Planet ben ik terecht gekomen op de Thompson Rivers University in Kamloops, Canada. Ik studeer hier Business Administration en ik verblijf hier inmiddels bijna drie weken.

Ik kom superlatieven te kort om te beschrijven hoe het hier is! Om te beginnen het landschap! Kamloops is een apart verhaal, het ligt als het ware in een soort woestijn. Het precieze aardrijkskundige verhaal hierachter weet ik ook niet, maar het zorgt er voor dat Kamloops een erg zacht klimaat heeft met meer dan 2.000 zonuren per jaar! Ik zit op de campus en elke keer als ik mijn huis uit loop zie ik een prachtig uitzicht.

Natuurlijk heeft Canada veel meer te bieden dan alleen Kamloops. Aankomend weekend staat daarom mijn eerste trip naar Banff op de planning en met de kerst zal ik de bekende ski berg Whistler temmen. Als natuurgenieter kom je hier zeker niks te kort. Ook de wereldstad Vancouver ligt hier 300 kilometer vandaan, wat in Canadese begrippen een erg korte rit is.

Dit alles doe ik natuurlijk niet alleen, ik heb hier in amper drie weken meer mensen ontmoet dan in de laatste jaren in Nederland bij elkaar. Ik heb uit elke uithoek van de wereld al een vriend gemaakt! Het mooie is dat iedereen hier ook open staat om nieuwe mensen te leren kennen, wat het maken van nieuwe vrienden erg gemakkelijk maakt. Je maakt kennis met veel verschillende culturen, waar je als mens veel van op steekt.

Het enige jammere aan mijn tijd in Canada is dat ik er maar één semester zit! Ik raad iedereen aan om een tijd naar het buitenland te gaan. Als jij Canada wel ziet zitten, dan is Thompson Rivers University zeker een goede keuze!

Heeft het verhaal van Marnik je geïnspireerd en wil je meer weten over een minor in het buitenland? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten. Lees ook vooral nog meer ervaringen van onze studenten.

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat