Studiemogelijkheden in Bulgarije

Klaar voor het avontuur op maar 2.5 vliegen van Nederland? Als jongste EU land kan je Bulgarije zeker een 'off the beaten track' locatie noemen. De hoofdstad Sofia is met zo’n 2 miljoen inwoners het centrale hart van het land. In Sofia waan je je in een echte Europese hoofdstad met mooie musea, galerijen, goede restaurants en hippe clubs. Sofia is dan ook een echte studentenstad met meer dan 25 hogescholen en universiteiten. Bulgarije heeft voor ieder wat wils, door de flinke hitte golven in de zomer, kun je lekker uitrusten aan de stranden en resorts. In de winter kunnen er heftige sneeuwbuien plaatsvinden, als skiliefhebber zit je dan zeker goed want, de Berg Vitosha ligt slechts op een korte busrit van de hoofdstad. De berg staat in de winter bekend voor de skipistes en wandelroutes en in de zomer kun je daar lekker in het zonnetje mountainbiken of hiken.

Sofia is een ideale bestemming met vele kerken, indrukwekkende religieuze kunst en een rijke geschiedenis. Hoewel de oudere locals nog wat problemen hebben met de Engelse taal, zal je met de jongere generatie goed in het Engels kunnen communiceren. Verdiep je in de mix van de indrukwekkende natuur, religieuze historie, prachtige zandstranden en een bruisend nachtleven dat Bulgarije te bieden heeft! Laat je verassen door de nog wat onbekende Bulgaarse cultuur, de gewoontes en de prachtige omgeving.

Waarom studeren in Bulgarije?

Bulgarije is een veelzijdig land met een aangenaam klimaat. Het land biedt kwalitatief goede opleidingen die geheel in het Engels worden gegeven. Door de relatief lage kosten hebben inmiddels vele buitenlandse studenten het land aan de Zwarte Zee gevonden. In Bulgarije kan je dan ook gemiddeld voor zo'n 30% goedkoper uiteten in vergelijking met Nederland. Ook het huren van een appartement is voordelig waardoor Bulgarije financieel gezien een aantrekkelijke bestemming is!

Het collegegeld is afhankelijk van de college of universiteit die je kiest, het studieniveau en de studierichting. Tijdens het begeleidingstraject bespreken we samen met jou hoe je jouw studie in het buitenland kunt financieren. Er zijn onder andere studiebeurzen en scholarships voor internationale studenten. En heb je in Nederland recht op studiefinanciering vanuit de overheid, dan is de kans groot dat je deze ook voor een studie in het buitenland kunt gebruiken. Het budget en het financieren van je studie spreken we samen met jou door.

Highlights Bulgarije

Studeren in Europa

 • Goede kwaliteit onderwijs
 • Internationaal netwerk opbouwen
 • Betaalbare Engelstalige opleidingen
 • Warme zomers, koude winters
 • Sofia; veelzijdige studentenstad
 • Lage kosten in levensonderhoud
 • Indrukwekkende natuur en cultuur

Bekijk alle locaties voor een studie in Bulgarije

Plan nu jouw gratis oriëntatiegesprek

Hoe begeleiden we jou?

 • Oriënteer: Maak jouw wensen kenbaar en laat je door ons informeren.
 • Begeleidingsfee: We starten met jouw persoonlijke begeleiding.
 • Consult: We vertellen je precies welke school en studie het beste bij jouw voorkeuren past.
 • Aanmelding: We helpen je met aanmelden en het verkrijgen van de benodigde documenten.
 • Toelating: Je bent toegelaten! We gaan nu de overige zaken met jou doornemen.

Laat je door ons inspireren en informeren!
Haal meer uit je studie en studententijd door te studeren in het buitenland! Een studie in het buitenland biedt super aantrekkelijke studiemogelijkheden voor studenten en young professionals. Wij begeleiden studenten in de studiekeuze naar het buitenland. Wat voor studie past het beste bij jou? Welke school of universiteit is voor jou de beste keuze? Hoe werkt het aanmeldproces en hoe zorg je ervoor dat je wordt toegelaten? Wij begeleiden je vanaf het moment dat je gaat kijken wat voor mogelijkheden er voor jou zijn in het buitenland tot het moment dat je daadwerkelijk jezelf gaat aanmelden en naar het buitenland vertrekt. Door onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk kunnen wij jou perfect begeleiden en jouw buitenlanddroom verwezenlijken!

Studeren in het buitenland kan best een uitdaging zijn wanneer je niet weet waar te beginnen. Dit heeft voornamelijk te maken met verschillende aanmeldprocedures en toelatingseisen in het buitenland. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Of heb je gewoon vragen over een studie in het buitenland in het algemeen? Plan dan een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in met een van onze studiespecialisten of meld je aan voor een van onze infosessies. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al je vragen.

Wij beantwoorden graag je vragen

Kom naar één van onze infosessies of log in bij één van onze online webinars. Wij geven je alle informatie de je nodig hebt en daarnaast is er genoeg tijd om je vragen te stellen en jouw plannen met ons te bespreken.

Met een vrijblijvend persoonlijk gesprek kom je er snel achter hoe wij jou kunnen helpen. Wat past het beste bij jou? En wat zijn jouw concrete mogelijkheden?

service@informationplanet.nl

085 222 4140 (maandag t/m vrijdag)

Waarom Information Planet?

 

Meer dan 25 jaar ervaring

53 kantoren in 14 landen

Wereldwijd netwerk

Meer dan 40.000 studenten succesvol geplaatst

Groot aanbod aan universiteiten, colleges en (taal)scholen

Persoonlijke (studie)begeleiding op maat